POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Narin cinayetinde adli tıp raporu tamamlandı
Narin cinayetinde adli tıp raporu tamamlandı
İsrail savaş uçakları Hizbullah hedeflerini vurdu
İsrail savaş uçakları Hizbullah hedeflerini vurdu
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
20 Ekim 2017 Cuma - 14:41

İzmir'de sigaraya karşı anlamlı işbirliği

Ege Üniversitesi Rektörlüğü ile İzmir İl Sağlık Müdürlüğü arasında sigara bırakma tedavilerinde yeni yaklaşımların geliştirilmesi konusunda işbirliği protokolü imzalandı.

İzmir de sigaraya karşı anlamlı işbirliği

Ege Üniversitesi Eski Senato Salonu’nda Ege Üniversitesi Rektörlü ile İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’nün sigarayı bırakmak için yapılacak çalışmalar için yaptığı iş birliği için imza töreni düzenledi. İmza törenine Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, İl Sağlık Müdürü Yardımcısı Yenal Duğral ve Ege Üniversitesi Madde Bağımlılığı Toksikoloji ve İlaç Bilimleri Enstitüsü Müdür vekili Prof. Dr. Ali Saffet Gönül katıldı. Açılış konuşmasını yapan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, imzalanan protokolle sigara ölümlerinin önüne geçmeyi amaçladıklarını belirterek,  “Hepimizin bildiği gibi sigara tüketimi toplum sağlığını ve geleceğimizi tehdit etmeye devam edensen önemli sorunlardan birisi. Rakamlarla bakıldığında be daha net görünüyor. Dünya Sağlık Örgütü’nün 2015 rakamlarına göre gerekli önlemlerin alınmaması halinde 2030 yılında sigara nedeniyle dünyada 8 milyondan fazla kişinin hayatını kaybedeceği öngörülüyor. Üzülerek söylemek isterim ki, ülkemizde sigara kullanımının neden olduğu pek çok can kaybı var. Önlenebilir bir ölüm sebebi olmasına rağmen ülkemizde sigaranın sebep olduğu ölümlerin sayısı trafik, terör, iş kazasına bağlı diğer ölümlerin toplamından 5 kat daha fazla. Hayata  geçirilen bu protokol ile amacımız, sigara tüketen vatandaşlarımızın bu alışkanlığı bırakması ya da içme sıklığını azaltmak için yeni yaklaşım geliştirilmesini kapsıyor. Toplum sağlığını ilgilendiren önemli bir soruna karşı verilen mücadelede Ege Üniversitesi’nin ve hocalarının yer almasından dolayı gurur duyuyorum. Bu gibi çalışmalar bilimsel anlamda olduğu kadar, milletimize olan borcumuzu ödemek için de çok değerli" dedi.

Proje hakkında bilgi veren Ege Üniversitesi Madde Bağımlılığı Toksikoloji ve İlaç Bilimleri Enstitüsü Müdür vekili Prof. Dr. Ali Saffet Gönül, imzalanan protokol ile sigara bırakma tedavilerinde bilimsel verilerle kanıtlanmış olan psikolojik destek yaklaşımlarının sigara bırakma polikliniklerinde kolay uygulanabilir bir modül haline getirilmesini, oluşturulan modülün etkiliğinin saptanması ve kullanıma hazır hale getirilmesinin amaçlandığını söyledi. Projenin hayata geçirilmesiyle birlikte oluşturulacak psikolojik destek modülünün il genelinde hizmet veren sigara bırakma polikliniklerinde kullanıma kazandırılacağını ifade eden Gönül, projenin tüm ülkeye örnek olmasının amaçladıkları da sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Ege Üniversitesi adına Rektör Budak ile İzmir İl Sağlık Müdürlüğü adına Müdür Yardımcısı Duğral, iş birliği protokolünü imzaladı. (DHA)

 
Kılıçdaroğlu'ndan 'İzmir-Aydın' mesaisi: O başkanın adaylığını açıkladı
 
İzmir'deki benzinlikte faciadan dönüldü!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yeni sistemde patron belli oldu: İzmir'in sağlığı o isme emanet
İzmir’de yeni teşkilat yasasıyla illerde tek patron olarak çalışacak Sağlık ...
'Su' gibi şifa: 4 yıl sonra 'anne' dedi
İzmir'de erken doğum sonrası beyin felci geçiren 4 yaşındaki Ali Ege, ...
Mobil KETEM projesi Bayındır'da görücüye çıktı
İl Sağlık Müdürlüğü'nün mobil, "Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi ...
 
Meme kanseri ile ‘pembe’ mücadele
Karşıyaka Belediyesi, ‘Meme Kanseri Farkındalık Haftası’nda spor etkinliklerini ...
Karatay'dan lahana turşusu önerisi
İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, dünyanın ...
Ailelere artan madde kullanımı uyarısı!
İzmir'deki Uzman Klinik Psikolog Kayhan Gürbüz, lise öğrencileri arasında ...
 
İzmirli hemşireye uluslararası ödül
Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yara Bakım Hemşiresi Hatice Küçüker’in ...
TÜBİTAK'ın desteğiyle yerli el protezi üretecek
İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi ...
Anne sütünün önemi festivalle vurgulandı
Buca Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde '1-7 Ekim Emzirme ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri