POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
'Demiral'a men cezası' iddiasına TFF'den yalanlama
'Demiral'a men cezası' iddiasına TFF'den yalanlama
Fetö'ye Yönelik ''Kıskaç-20'' Operasyonu!
Fetö'ye Yönelik ''Kıskaç-20'' Operasyonu!
Tartıştığı dayısı kurşun yağdırdı!
Tartıştığı dayısı kurşun yağdırdı!
Özel ve Özdağ'dan 'Demiral' açıklaması!
Özel ve Özdağ'dan 'Demiral' açıklaması!
24 Haziran 2024 Pazartesi - 10:45

İzmir'de ulaşımda zamlı tarife bugün başladı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi, kent içi toplu ulaşım ücret tarifesini oy birliğiyle güncelledi. 24 Haziran Pazartesi'den (bugün) itibaren geçerli olan tarifeye göre tam biniş ücreti 17,5 TL oldu.

İzmir de ulaşımda zamlı tarife bugün başladı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi, kent içi toplu ulaşım ücret tarifesini oy birliğiyle güncelledi.

24 Haziran Pazartesi'den (bugün) itibaren geçerli olan tarifeye göre tam biniş ücreti 17,5 TL oldu. Öğretmen tarifesi değişmedi. Öğrenci biniş ücreti ise yine sembolik düzeyde tutuldu. Öğrenciler toplu ulaşımdan 7,5 TL’ye yararlanacak ve aktarma ücretlerinden muaf olacak. Öte yandan İZDENİZ feribot tarifesi ile bazı sefer programlarında da yeni düzenlemeye gidildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), toplu ulaşım araçlarında uygulanan fiyat tarifesinin güncellenmesi gündemiyle toplandı. Oy birliği ile alınan kararla ESHOT, İZULAŞ, İZTAŞIT, İZDENİZ, Metro, Tramvay ve İZBAN’da uygulanan toplu ulaşım ücret tarifesi, 24 Haziran Pazartesi gününden itibaren geçerli olacak şekilde güncellendi. Açıklanan resmi enflasyon rakamı yüzde 74 olmasına ve diğer tüm ekonomik göstergelerdeki olağanüstü artışlara rağmen, tam tarifede yalnızca yüzde 34,62’lik artış yapıldı. İzmirim Kart ile tam biniş ücreti 17,5 TL’ye çıkarken, 11,52 TL olan öğretmen biniş ücreti sabit tutuldu. 60 yaş biniş ücreti 15,50 TL, öğrenci biniş ücreti ise 7,50 TL oldu.

Öğrenciler aktarma ücreti ödemeyecek

Tam tarifede, 120 dakika içerisinde yapılan ilk aktarmada 8,78 TL, ikinci aktarmada ise 4,42 TL ücret alınacak. Öğretmenler ilk aktarmada 5,76 TL, ikinci aktarmada ise 2,88 TL ödeyecek. 60 yaş kartlarından ise ilk aktarmada 7,76 TL, ikinci aktarmada 3,88 TL alınacak. Öğrenciler aktarma ücreti ödemeyecek.

Yüzde 50 indirimli Halk Taşıt uygulaması sürüyor

Günün belli saatlerinde yüzde 50 indirimli ulaşım imkânı sağlayan “Halk Taşıt” uygulamasında ise tam biniş 8,75 TL, öğretmen 5,76 TL, 60 yaş 7,75 TL, öğrenci binişi ise 3,75 TL oldu. Tam tarife kapsamındakiler, Halk Taşıt saatlerinde ilk binişten sonraki 120 dakika içinde ilk aktarmaya 4,39 TL, ikinci aktarmaya 2,21 TL ödeyecek. Öğretmen kartlarından, ilk aktarmada 2,88 TL, ikinci aktarmada 1,44 TL düşülecek. 60 yaş kartlarından ise ilik aktarmada 3,88 TL, ikinci aktarmadan 1,94 TL alınacak. Öğrenciler yine aktarma ücretinden muaf olacak.

Feribotlarda da tarife değişikliği

İZDENİZ’in işlettiği Bostanlı-Üçkuyular feribotlarında da araç biniş ücretleri güncellendi. Motosiklet geçişi 45 TL, otomobil 110 TL, orta sınıf araçlar 260 TL, otobüs-kamyon 560 TL, TIR 975 TL oldu. Araçlarda bulunan yolculardan ücret alınmayacak. İZDENİZ, diğer kentlerdeki benzer işletmelerle kıyaslandığında mil başına yine en düşük ücretleri uygulayacak.

Seferlere ‘yaz’ ayarı

Öte yandan cumartesi ve pazar günleri 19.30 – 23.00 saatleri arasındaki Bostanlı - Üçkuyular feribot seferleri, yaz aylarının getirdiği yoğunluk nedeniyle sıklaştırıldı. Kış sezonunda 30 dakikada bir düzenlenen seferler, 15 Haziran – 30 Eylül tarihleri arasında 15 dakikada bir yapılacak.

Baykuş seferlerine de düzenleme

İZDENİZ yönetimi, Karşıyaka ve Alsancak iskeleleri arasında çarşamba-cuma-cumartesi günleri yapılan Baykuş seferlerinde de düzenlemeye gitti. Yeterli kullanım olmadığı için çarşamba seferlerine son verildi. Baykuş seferi yapan gemiler, cuma ve cumartesi günleri, Karşıyaka’dan 23.45 ve 00.45’te, Alsancak’tan 00.05 ve 01.05’te kalkacak.

 
Sicimoğlu'nun tokat attığı çalışanından açıklama!
 
Bayraklı'da bozuk yol kalmayacak!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ödemiş'te Davut Dede Şenliği
Ödemiş Belediyesi tarafından organize edilen Davut Dede Şenliği yoğun ...
Balçova'da can dostlar için anlamlı protokol
Balçova Belediyesi Türkiye'nin tek hayvan arama-kurtarma derneği olan ...
İzmir’de güvenli ulaşım için 15 bin levha montajı
Kent içi güvenli ulaşımı hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, Trafik ...
 
Menderes doldu taştı, önlemler artırıldı!
9 günlük bayram tatilinde Menderes’in turizm bölgesi doldu taştı. Menderes ...
İşgallere son verecek… Bornova’ya modern TIR garajı
Bornova Belediyesi Kara Nakliyecileri Sitesi’nin bitişiğindeki 14 dönüm ...
Türkiye’de ilk… Can dostlara kuaför hizmeti
Yaz sıcaklarında İzmir Büyükşehir Belediyesi Pako Sokak Hayvanları Sosyal ...
 
Başkan Sengel’den Emre Sakcı’ya tebrik
Efes Selçuk Yüzme Havuzu işletmecilerinden Fenerbahçe ve Milli takım antrenörleri ...
Büyükşehir’den Bayram sonrası titiz çalışma
İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri Kurban Bayramı öncesi kurulan hayvan ...
Karşıyaka ‘Sokak Senin’ ile renklenecek
Karşıyaka Belediyesi’nin yaz aylarında her hafta farklı bir mahallede ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Cemil Tugay’la A’dan Z’ye siyaset… Çarpıcı mesajlar!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri