POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
Metroda doğan bebek ömür boyu bedava seyahat edecek
Metroda doğan bebek ömür boyu bedava seyahat edecek
CHP'den AYM'ye 'tasarruf tedbirleri' başvurusu
CHP'den AYM'ye 'tasarruf tedbirleri' başvurusu
16 Ağustos 2024 Cuma - 08:42

İzmir'de yangın kabusu: Karşıyaka ve Bayraklı'da acil durum!

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına müdahale ediliyor. Karşıyaka ve Bayraklı'da evlere ulaşan alevler sonrası yerleşim yerleri boşaltıldı. Yangında birçok ev ve sanayi sitesindeki yapılar zarar gördü. Çiğli'ye ulaşan alevler kontrol altında alındı. Zübeyde Hanım Mahallesi’ndeki TOKİ binalarından birine sıçrayan alevler apartmanda yangına neden oldu. Bakan Yumaklı yangının piknikçiler yüzünden çıktığını açıkladı.

İzmir de yangın kabusu: Karşıyaka ve Bayraklı da acil durum!

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde Yamanlar Dağı'nda, 3 gün önce çıkan ve 21 saatte söndürülen yangının ardından dün akşam başlayan yeni orman yangınına, günün ilk ışıklarıyla birlikte 2 uçak ve 4 helikopterle havadan da müdahaleye başlandı.

FOTO GALERİ: YANGINDAN KARELER!

VİDEO: YANGIN DUMANI İZMİR'İ KAPLADI!

SANAYİ SİTESİ ALEVLERE TESLİM

KABUS BİTMEDİ: ALEVLER GECEYİ AYDINLATTI... VİDEO İÇİN TIKLAYIN!

Karşıyaka ilçesi Yamanlar Dağı Karatepe mevkisindeki ormanda, dün saat 21.00 sıralarında, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Dumanları fark eden çevredekiler, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi.

Gece olması nedeniyle havadan müdahale yapılamadı. Saat 07.00 sıralarında günün ilk ışıklarıyla havadan müdahale de başladı. 

KARŞIYAKA'YA KÜL YAĞMURU

Yamanlar Dağı'nda çıkan yangın ile birlikte rüzgarın etkisiyle dağın etekleri ve İzmir Körfezi arasındaki yerleşim yerlerine kül yağdı. Öte yandan enerji sorunu nedeni ile Karşıyaka'nın belli bölgelerine elektrik verilemedi. 

KARŞIYAKA'DA HAYVANSEVERLERE ÇAĞRI YAPILDI!

Karşıyaka Belediyesi'nden yangın büyüyünce, "Yangın ne yazık ki tüm müdahalelere rağmen Örnekköy Geçici Köpek Bakım Evi'ne doğru yaklaştı. Tüm hayvanseverleri bakım evimizdeki can dostlarımızın tahliyesi için yardıma çağırıyoruz" açıklaması yapıldı. 

KÖPEKLER TAHLİYE EDİLDİ!

Alevler Örnekköy Geçici Hayvan Bakımevi ve diğer barınaklara ulaşınca can dostlar tahliye edildi ve alevlerden kurtarıldı. 

ZABITA EKİPLERİ MAHSUR KALAN 3 KİŞİ İLE ÇOCUKLARI GÜVENLİ ALANA TAŞIDI

İzmir'de Karşıyaka Yamanlar Dağı'nda dün gece başlayan ve rüzgarın da etkisiyle yayılan yangını söndürme çalışmaları sürüyor. İzmir itfaiyesi başta olmak üzere İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin tüm birimleri sahada görev yapıyor. Zabıta Dairesi Başkanlığı'na bağlı ekipler Sancaklı köyünde mahsur kalan 80 ile 85 yaş arasındaki 3 kişiyi ve çocukları bölgeden çıkararak güvenli alana taşıdı. Zabıta ekipleri tahliye çalışmalarına destek verirken aynı zamanda bölgede itfaiye ekiplerinin hızlı ve rahat müdahalesi için de trafik düzenlemesi çalışmalarını yürütüyor.

TAKVİYE EKİPLER GÖNDERİLDİ

İzmir'in Karşıyaka ilçesi Yamanlar Dağı'nda çıkan yangına ekiplerin müdahalesi sürüyor. Hızı saatte 60 kilometreyi bulan rüzgar nedeniyle söndürme çalışmalarında güçlük yaşanırken, bölgeye takviye olarak 2 uçak, 1 helikopter, 4 arazöz, 1 su ikmal aracı takviye olarak gönderildi. 

VALİ ELBAN'DAN RÜZGAR VURGUSU

İzmir Valisi Süleyman Elban, orman yangınlarıyla ilgili açıklamada bulundu. Elban "Şu ana kadar can kaybı yok. Ancak bir kısım evlerin yandığına dair bilgi var. Rüzgarın hızı saatte 80 kilometreyi bulabiliyor, zaman zaman havadan müdahaleyi durduruyoruz." açıklamasında bulundu.

'PİLOTLARIMIZIN CAN GÜVENLİĞİ CİDDİ TEHDİT ALTINDA'

Vali Elban, "Bu sabah itibarıyla bölgemizde 6 yangınımız vardı. Bu yangınların beşi söndürüldü. Dolayısıyla tüm hava araçlarımız, şu anda bu yangın için hazır bekliyor. Ama teknik olarak saatte 80 kilometreye yakın bir rüzgar da hava araçları çoğu zaman çalışmakta çok zorlanıyorlar. Hatta Allah korudu, arkadaşlarımız birkaç tehlike de atlattı. Ancak bu rüzgarın hızı bir miktar azalırsa, havadan müdahalemiz çok hızlanacak. Ancak bu şartlarda önce müdahalede bulunan pilotlarımızın can güvenliği ciddi tehdit altında. İkincisi de zaten bu aşırı rüzgarda çok da verim alınamıyor. Ama tüm hava araçlarımız konuşlandığı yer de buraya çok yakın. Müdahale için bekliyorlar. Yeter ki rüzgarda bir miktar azalma olsun" dedi.

İZMİR BÜYÜKŞEHİR'DEN AÇIKLAMA

İzmir İtfaiyesi İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri ile birlikte Karşıyaka Yamanlar Dağı’nda çıkan yangına müdahalesini sürdürüyor. Ekipler yangının yerleşim yerlerine ulaşmaması için büyük bir özveri ile mücadele ediyor. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ile birlikte Karşıyaka Yamanlar Dağı’nda çıkan orman yangınına karşı mücadelesini sürdürüyor. Geceden bu yana süren yangın, bölgeyi ciddi anlamda tehdit ediyor. Sancaklı Köyü ve Doğançay yerleşimlerini tehdit eden alevlere karşı yoğun bir mücadele sürüyor. Bayraklı Onur Mahallesi 7372 Sokak’taki evlerin bir bölümü de tahliye edilmeye başlandı. İzmir İtfaiyesi 600’e yakın personel, ilçe belediyelerinin desteği ve 30’un üzerinde yangın söndürme aracı ile bölgede çalışmalarını sürdürüyor. Yangının yerleşim yerlerine ulaşmaması için ekipler var gücüyle çalışıyor. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü de havadan ve karadan yangına müdahalesini sürdürüyor. 

YANGIN SANAYİ SİTESİ'NE SIÇRADI!

Orman yangını, Karşıyaka ilçesi Örnekköy Sanayi Sitesi’nde bulanan geri dönüşüm fabrikası ile çok sayıda iş yerine sıçradı.

TAHLİYE EDİLEN EV SAYISI 87, YANAN EV SAYISI 16

İzmir'in Karşıyaka ilçesi Yamanlar Dağı'nda dün gece başlayan ve rüzgarın da etkisiyle yayılan yangını söndürme çalışmaları sürüyor. Yamanlar mevkisinde tahliye edilen ev sayısının 87 olduğu belirtildi. Yanan ev sayısının ise 16'ye çıktığı kaydedildi. Tahliye edilen iş yeri sayısı ise 45 olup dumandan etkilenen vatandaşların dışında herhangi bir ciddi yaralanma olayı ve can kaybı yaşanmadığı kaydedildi. 

ALEVLER APARTMANA SIÇRADI!

Zübeyde Hanım Mahallesi’ndeki TOKİ binalarından birine sıçrayan alevler apartmanda yangına neden oldu.

YERLİKAYA TAHLİYE SAYISINI AÇIKLADI

İçişleri Bakanı Yerlikaya kentte yangın sırasında tahliye edilen kişi sayısını açıkladı. 

Yerlikaya, "İzmir'de meydana gelen orman yangınlarına müdahale çalışmaları aralıksız devam etmektedir. Karşıyaka ilçesinde yangının yerleşim yerlerini tehdit etmesi sebebiyle AFAD, Jandarma ve Polisimizin koordinesinde; Sancaklı Mahallesinde 170 , Doğançay Mahallesinde 500, Zübeyde Mahallesinde 50, Onur Mahallesinde 80 olmak üzere toplam 800 vatandaşımız, Bayındır İlçesinde ise 100 vatandaşımız tahliye edilmiştir. Yangından etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum" dedi. 

YUMAKLI YANGININ NEDENİNİ AÇIKLADI!

İzmir’in kent merkezini iki gündür etkileyen ve Karşıyaka’dan üç ilçeye yayılan yangının sebebi belli oldu. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı Karşıyaka’daki yangının piknikçiler nedeniyle çıktığını açıkladı. Yumaklı, “Karşıyaka’daki yangın, üç kişinin piknik yapması nedeniyle çıktı” dedi.

(AA-DHA-Haber Merkezi)

 
'Hukukun dışına çıkanın gözünün yaşına bakmayız'
 
Köprü ve otoyol ücretlerine zam: Yeni tarifenin detayları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Hukukun dışına çıkanın gözünün yaşına bakmayız'
andarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Mezuniyet Töreni'nde açıklamalarda ...
Türkiye'de son 53 yılın en sıcak ayı yaşandı
Türkiye'de geçen ay, son 53 yılın en sıcak temmuz ayı olarak kayıtlara geçti.
Fidan: Irak'la güvenlik mutabakat zaptı imzalandı
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, "Irak ve Türkiye arasında güvenlik mutabakat zaptı imzalandı" dedi.
 
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında gelişme!
Ankara'da Ayhan Bora Kaplan suç örgütü ile bağlantılı gizli tanık soruşturması ...
CHP Lideri Özel'in ayağı kırıldı!
CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in ...
İzmir'de sokak röportajı sonrasında tutuklanmıştı: Dilruba hakkında yeni gelişme!
İzmir’de Tüylü Mikrofon isimli Youtube kanalında verdiği röportaj sonrasında ...
 
ÖSYM duyurdu: ALES sonuçları açıklandı!
ÖSYM, 2024-ALES/2 sonuçlarını açıkladı.
11 yaşındaki çocuğun göğsüne saplandı
Sivas'ta bisiklet sürerken dengesini kaybeden Gürkan Koç (11), bahçe duvarında ...
Bir garip olay! Motosikletle motosikleti taşıdılar
İzmir'de, kasksız 2 kişinin motosikletle başka bir motosikleti taşıdığı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri