POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
3 yıl sonra kardeşiyle aynı kaderi paylaştı!
3 yıl sonra kardeşiyle aynı kaderi paylaştı!
İsrail'de havalimanına balistik füze saldırısı
İsrail'de havalimanına balistik füze saldırısı
Galatasaray 3-0 öne geçtiği maçta puan kaybetti
Galatasaray 3-0 öne geçtiği maçta puan kaybetti
CHP'li Ediz Ün partisinden istifa etti
CHP'li Ediz Ün partisinden istifa etti
30 Aralık 2019 Pazartesi - 16:56

İzmir'deki 'danslı protesto'ya tepki

CKD İzmir Şube Başkanı Zuhal Of, Şili’de başlayıp tüm dünyaya yayılan Las Tesis'in danslı protestosunun da Türkiye'de kopyalanmasının uygun olmadığını belirterek, "Devlete 'katil' diyerek, hele hele meclis sıralarından, milletin vekili ve çözüm üreteni olman gerektiği halde bağırıp çağırmak son derece yakışıksızdır" dedi.

İzmir deki  danslı protesto ya tepki

CKD İzmir Şubesi, üyeleriyle birlikte yaptığı basın açıklamasıyla Kanal İstanbul Projesi'ne 'hayır' dediklerini açıkladı. CKD İzmir Şube Başkanı Zuhal Of, "İstanbul şubelerimiz üyelerimizi de seferber ederek günlerdir  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderilmek üzere Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğü'ne itiraz başvurularını yapıyorlar. İstanbul Kanalı projesine, Montrö Antlaşması ihlal edilerek Türkiye Cumhuriyeti'nin Boğazlar üzerindeki egemenlik haklarının ortadan kaldırılması, Türkiye'nin jeopolitik olarak bütünlüğünün ve çıkarlarının gözetilmemesi, ülkemizin güvenliği hiç düşünülmeden hareket edilmesi, bölgede tarım, hayvancılık ve balıkçılığın zarar görecek olması, su kaynaklarının zarar görecek olması, ekolojik sistem ve iklimin değişmesini sağlaması, trafik ve nüfusun artarak bölgenin tüm yapısının değişecek olması, toplam maliyetinin şimdilik kaydıyla 20 milyar dolar olarak öngörülen bu proje ile çocuklarımızın geleceğine aktarılacak kaynakların ziyan edilmesi gerekçeleriyle karşı çıkıyor kabul etmiyoruz" dedi.

'KOPYALAYIP YAPIŞTIRARAK UYGULAMAK ÇOK YANLIŞTIR'

?Şili'de feminist örgüt Las Tesis'in kadına yönelik cinsel saldırı, istismar ve şiddeti protesto etmek için başlattığı ve dünyaya yayılan danslı eylemlerin, Şili'de yaşananlar için anlamlı bulunabileceğini söyleyen Zuhal Of, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ancak bir eylemi ülkemizin gerçekleri ve kendi kültürümüzün süzgecinden geçirmeden olduğu gibi kopyalayıp yapıştırarak uygulamak çok yanlıştır. En son aynı dansın uzun namlulu silahlar ile PKK'nın 'Kadın Özgürlük Gücü' ismi altında yapılmış olması herkes için uyarıcı olmalıdır. Kadına yönelik şiddet, taciz ve tecavüzün önlenmesi farklı kurumların iş birliği ve ortak mücadelesi ile sağlanabilir. Kolluk kuvvetleri ve yargı, ilgili bakanlıklar ve kadın hareketine önderlik eden kitle örgütlerinin iş birliği ile yaşanacak şiddet vakalarında azalma kaydedilebilir. Üstüne düşen sorumluluğu yerine getirmek, çözümün parçası olmak için çalışmak yerine polise, yargıca, hakime 'tecavüzcü, katil' diyerek dans etmek kadın hareketini emperyalist merkezlerin oyuncağı haline getirmekten başka bir şey değildir. Devlete 'katil' diyerek hele hele meclis sıralarından, milletin vekili ve çözüm üreteni olman gerektiği halde bağırıp çağırmak son derece yakışıksızdır. Bir dansın, protestonun aynı anda birçok ülkede dalga dalga yayılıyor olması, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne meclis sıralarından 'katil' diye bağırttırılması, biz Cumhuriyet Kadınları Derneği üyelerinin gözünden kaçmamıştır. Türkiye’nin birliği ve bölünmez bütünlüğüne kastedecek düşmanların çeşitli kisvelere bürünerek ülkemize zarar vermeye çalışmaları bizler için şaşırtıcı değildir. Kadına ve çocuğa yönelik şiddet, taciz ve tecavüz ve her türlü cinsiyet ayrımcılığı ile mücadele edeceğiz. Bu mücadelemizi Cumhuriyet devrimlerine olan bağlılığımız ve vatanımıza olan sevgimizle ile kendi ülkemizin gerçeklerinden kopmadan ve çözüm için durmaksızın çalışarak sürdüreceğiz." (DHA)

 
İzmir'e yerli üretim 15 yeni otobüs
 
Foça'da çevrecilerden 'Kanal İstanbul' itirazı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'in iki ilçesinde sahte içki baskını!
Foça ilçesinde, yılbaşı öncesinde polisin içki satışı yapılan yerler ve ...
İzmir'de sahte içki operasyonu: 5 gözaltı
Menderes ilçesinde, yılbaşı öncesinde piyasaya sürülmeye hazırlanan 213 ...
Korkunç son: Karşıya geçmeye çalışırken...
İzmir'de yolun karşısına geçmeye çalışan kişi, otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitirdi. 
 
TMMOB İzmir'den 'Kanal İstanbul' itirazı
Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İzmir Koordinasyon Kurulu ...
DİSK: Bu asgari ücreti kabul etmiyoruz
Bayraklı ilçesindeki Sevgi Yolu'nda bir araya gelen DİSK'e bağlı Genel ...
Peş peşe iki cinayet dehşeti: Görgü tanığı o anları anlattı!
Torbalı İlçesi Sağlık Müdürü Mehmet Park'ı ardından olay yeri civarında ...
 
Türk diplomatın şehit edilmesine 2 tutuklama
Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğu görevlisi Osman Köse'nin şehit edilmesiyle ...
İzmir'de peş peşe 2 cinayet dehşeti: Katil zanlısı yakalandı
İzmir Torbalı'da maskeli bir kişi, İlçe Sağlık Müdürü Mehmet Park'ı öldürdü. ...
İzmir'de çay ocaklarına kumar baskını: 155 kişiye işlem
Bornova'da çay ocaklarına düzenlenen tombala baskınında, 155 kişiye 'kumar ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri