POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Ankara'da terör saldırısı: Şehit ve yaralılar var!
Ankara'da terör saldırısı: Şehit ve yaralılar var!
Özgür Özel 'zamanlamaya' dikkat çekti!
Özgür Özel 'zamanlamaya' dikkat çekti!
Hain saldırısı sonrası şehitlerin kimlikleri belli oldu
Hain saldırısı sonrası şehitlerin kimlikleri belli oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TUSAŞ açıklaması!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TUSAŞ açıklaması!
23 Ekim 2024 Çarşamba - 15:45

İzmir’deki grev dalgası İZFAŞ’a sıçradı!

DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası 3 No’lu Şube Gaziemir Fuar alanında yer alan İZFAŞ binası önünde grev ilanını asarak basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada görüşmelerin olumlu gittiği fakat bir noktada görüşmelerin tıkandığı duyuruldu.

İzmir’deki grev dalgası İZFAŞ’a sıçradı!

GERÇEKİZMİR – İzmir’in ilçe belediyelerinden sonra toplu iş sözleşmesi krizi Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İZFAŞ’a da sıçradı.

İZFAŞ’da örgütlü durumda bulunan DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası 3 No’lu Şube Gaziemir Fuar alanında yer alan İZFAŞ binası önünde grev ilanını asarak basın açıklaması gerçekleştirdi.

Açıklamada toplu iş sözleşmesinde görüşmelerin yürütüldüğü SODEMSEN ile anlaşmazlık yaşandığı aktarılırken şu ifadelere yer verildi;

Ülkemizin en sadık vergi mükellefleri olarak acımasız bir iktidarın hakkaniyetten uzak, emeği değersizleştiren, doğruyu cezalandıran ve adaletsizliği normalleştiren sisteminin dişlileri arasında ezilmekteyiz. Bir yanda zengini daha zengin yapan mantıksız ekonomik uygulamaların sonucunda ortaya çıkan krizle boğuşmak zorunda bırakılan emekçiler, bir yanda sokak ortasında cinayetlere kurban edilen kadınlar ve bir yanda da iktidar yandaşı olan zenginler üç kuruş daha fazla kazansın diye Azrail’e teslim edilen çocuklar… Ülkenin dört bir yanı yangın yeri. Sokakta yüzü gülen insan kalmamış, güzelim yurdumuz umut insanlar diyarı olmuş, kimsenin hayattan neredeyse beklentisi kalmamış. Bu kısır döngü içerisinde günden güne tükenen emekçiler olarak hiç olmazsa insanca yaşam taleplerimizin karşılanması için her güne yeni bir mücadeleyle atılıyoruz.

Emekçiler olarak doğan güneşi emeğimizle karşılıyor, batan güneşi emeğimizle uğurluyoruz. Kısacası günün her saati insanlığa hizmet veriyoruz. Bunun karşılığında da insanca yaşam koşullarının sağlanmasını talep ediyoruz. Bu talebimiz, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin güzide iştiraklerinden birisi olan İZFAŞ adına SODEM-SEN’le altı aydır yürüttüğümüz Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde de hareket noktamızı oluşturdu. Bugün geldiğimiz noktada görüşmeleri büyük ölçüde olumlu bir şekilde tamamlamış olsak da nihayetinde bizim için hassasiyet taşıyan bir noktada görüşmelerimiz kilitlenmiştir.

SODEM-SEN’le aramızdaki görüşmelerin tıkanmasına neden olan madde, esasında aynı SODEM-SEN’in İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin diğer iştiraklerinde kabul etmiş olduğu maddeden ibarettir. İşveren adına Toplu İş Sözleşmesi görüşmesini yürüten SODEM-SEN’in İzelman, İzenerji, İzulaş, İzdoğa, Ege Şehir Planlama başta olmak üzere birçok şirkette kabul etmiş olduğu kazanımı, İZFAŞ personeline reva görmemesi bizim nazarımızda ayrımcılık emaresidir. Her daim eşit işe eşit ücret politikasını savunmuş olan Genel-İş için bu durum kabul edilemez. Diğer şirketlerde kabul edilmiş olan kazanımın İZFAŞ personeli için uygulanmadığı müddetçe bizim nazarımızda iş barışından söz edilemez. İş barışının olmadığı yerde de Toplu İş Sözleşmesi bitmiş sayılamaz.

İşveren vekili konumundaki SODEM-SEN yetkililerine bir hususu hatırlatmak durumundayız. İZFAŞ’ın Toplu İş Sözleşmesinin tıkanmasına neden olan madde, Genel-İş için direniş noktasıdır. Bu noktadan bir adım geriye gitmemiz, taviz vermemiz mümkün değildir. Emeğimizden aldığımız gücü kullanarak, bu kazanımın İZFAŞ personeline uygulanması hususunda her türlü eylemi yapmaya hazır ve kararlıyız. Bugün astığımız GREV İLANI bu kararlılığın göstergesidir. Grev ilanımızı asmış olmamıza rağmen süreç boyunca sergilediğimiz yapıcı tutumumuzu koruduğumuzun bilinmesini istiyoruz.

Altı aylık görüşmeleri büyük ölçüde mutabakatla tamamlamış olduğumuz SODEM-SEN’i İZFAŞ personeline hakkı olan kazanımı vereceğine olan inancımızla, daha fazla vakit kaybetmeden iş barışını tesis edecek adımları atmaya davet ediyoruz.  

Mücadelemiz emek ve ekmek mücadelesidir.

Mücadelemiz insanca yaşam mücadelesidir.

Bu mücadeleyi emekçiler olarak omuz omuza ve direne direne kazanacağız.

Yaşasın Genel – İş

Yaşasın DİSK

Yaşasın örgütlü mücadelemiz.

 

 
Ne diyeceği merak konusu olmuştu… Çelebi’den ‘Öcalan’ paylaşımı
 
Davutoğlu'ndan Bahçeli'nin 'Öcalan' sözlerine yanıt!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP İzmir’den engelsiz yarışma
MHP İzmir Kadın Aile Çocuk ve Engelli Politikaları (KAÇEP) Başkanlığı ...
İzmir’de kaçak sigara operasyonu: 57 kişiye gözaltı!
İzmir’de polisin düzenlediği operasyonda 3 bin 997 elektronik sigara cihazı, ...
Milli voleybolcuya dehşeti yaşattı!
Mersin'de, 49 yaşındaki Oktay Hoş, maddi konular nedeniyle ampute milli ...
 
Terör örgütünün Rusya yapılanmasına operasyon!
MİT ve Antalya İl Emniyet Müdürlüğü PKK/KCK terör örgütü Rusya yapılanmasında ...
Kazada karakol komutanı öldü: 15 kişi yaralandı
Afyonkarahisar'da meydana gelen zincirleme trafik kazasında, bir karakol ...
23 Ekim Çarşamba günü İzmir'de hangi ilçelerde su kesintisi yaşanacak?
İZSU, 23 Ekim Çarşamba günü İzmir'de planlı su kesintisi yaşanacak ilçeleri ve saatleri açıkladı.
 
İzmir 'Yenidoğan Çetesi'ne karşı yürüdü!
İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, “yenidoğan çetesi” ile ilgili açıklama ...
Yeğenini 'balyozla' darbeden amca tutuklandı!
Antalya'nın Döşemealtı ilçesinde yeğenini darbettiği iddiasıyla gözaltına alınan amca, tutuklandı.
Yenidoğan ölümlerinin araştırılması için komisyon
Yenidoğan çetesine ilişkin soruşturma Türkiye'nin gündemine otururken ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir İl Başkanı’nın zor sınavları!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri