POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Ehliyet sınavında dehşet: Öğretmeni dövdü!
Ehliyet sınavında dehşet: Öğretmeni dövdü!
Şimşek kartla ödeme kabul etmeyenleri uyardı
Şimşek kartla ödeme kabul etmeyenleri uyardı
Gençlerin yeni takıntısı için peş peşe uyarı
Gençlerin yeni takıntısı için peş peşe uyarı
18 yaşındaki motosikletlinin feci sonu!
18 yaşındaki motosikletlinin feci sonu!
18 Aralık 2017 Pazartesi - 10:39

İzmir'e ayakkabı müzesi geliyor!

Ayakkabıcılar Odası tarafından, Bornova Belediyesi tarafından tahsis edilen 10 bin 500 metrekarelik arsada, Türkiye'nin en büyük ayakkabı müzesi, çıraklık eğitim merkezi ve sosyal tesis kurulacak. Burayı gezen ziyaretçiler, ayakkabı tarihini, eski modelleri, kullanılan malzemelerden yapımına kadar öğrenme imkanı bulacak.

İzmir e ayakkabı müzesi geliyor!

İzmir'in Bornova ilçesi Işıkkent Semti'ndeki Ayakkabıcılar Sitesi, Türkiye'nin en büyük ve önde gelen ayakkabı üretim üssü konumuna geldi. 2 bin iş yerinin bulunduğu sitenin çevresindeki yerleşim yerlerine açılan imalathanelerle, bu rakam 3 bine çıktı. Günlük 35 bin kişinin giriş yaptığı sitede, sadece Türkiye'de değil dünyanın önde gelen markalarına üretim yapan firmalar doğdu.

ARA ELEMAN SIKINTISI AŞILACAK
Kentte bu kadar gelişen sektörün en önemli sorunu ise ara eleman açığı oldu. Bunun için İzmir Ayakkabıcılar Odası, İl Milli Eğitim Müdürlüğüyle yaptığı işbirliği sonrasında, yılda 75 kişinin çıraklık eğitimi alabildiği, kısıtlı imkanlara sahip binalarında eğitim vermeye başladı. Ancak hem daha fazla kişiyi eğitmek ve istihdam sağlamak hem de yeni eğitim kolları oluşturabilmek için İzmir Ayakkabıcılar Odası Başkanı Yalçın Ata'nın girişimleriyle, önemli bir işbirliği adımı atıldı. Bornova Belediyesi, site içerisinde sahibi olduğu 10 bin 500 metrekarelik arsayı, siteye 10 yıllığına tahsis etti.

İnşaatına kısa süre sonra başlanacak olan alanda, çıraklık eğitim merkezi kurulacak. Bu alanda yıllık eğitilen kişi sayısı da 75'ten en az 200'e çıkacak. Buradaki eğitimlerle geleceğin modasına yön verecek olan ayakkabı model tasarımcıları yetiştirilecek. Kurslarda ayrıca sayacılık eğitimi de alacak ara elemanlar mezun edilecek.

EN BÜYÜK MÜZE KURULUYOR
Tesislerde eğitimin yanında önemli bir kültür hizmeti olarak Türkiye'nin en büyük ayakkabı müzesi açılacak. Burayı gezen ziyaretçiler, ayakkabı tarihini, eski modelleri, kullanılan malzemelerden yapımına kadar öğrenme imkanını elde edecek. Ayrıca günlük 35 bin kişinin giriş yaptığı sitenin tek sosyal tesisini de yine bu binada olacak.

ÖNEMLİ BİR HİZMET OLACAK
Proje hakkında bilgi veren İzmir Ayakkabıcılar Odası Başkanı Yalçın Ata, Bornova Belediyesi'yle yaptıkları görüşmeler sonrasında önemli bir adımı attıklarını belirterek, "Bizim için en önemli sorun ara eleman bulamamak. Biz burada her şeyden önce bunu çözmeye çalışıyoruz. Bizim sorunumuzun çözümü kadar iş imkanı içinde iyi bir gelişme olacak. Çünkü istihdama önemli katkısı var projenin. Yıllık 75 öğrenciyi eğitiyorduk. Bu rakamı 200'e çıkartacağız. Ayakkabı tasarımlarını, burada eğitim verdiğimiz çocuklarımız yaratacak, bir yerde modaya yön verecekler. Bununla sınırlı değil elbetti yaptığımız, Türkiye'nin en büyük müzesiyle ayakkabının tarihini gözler önüne sereceğiz. Ve sosyal tesislerle üyelerimiz iyi bir dinlenme imkanına da kavuşacaklar" dedi. (DHA)

 
Efsaneler Erhan Önal için buluştu
 
İzmir'deki 'kadavra skandalı'nda 2.perde: Sertel 'kan donduran iddia'yı açıkladı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TÜGİAD Ege Şubesi'nde Can Yavaş dönemi
Türkiye Genç İş Adamları Derneği (TÜGİAD) Ege Şubesi olağanüstü genel ...
İşsizlik rakamları açıklandı... Yeniden çift hane!
İşsizlik oranı eylül döneminde, bir önceki yılın aynı dönemine göre 0,7 ...
Türk Deniz Turizmi için Almanya çıkarması
Ülkemiz turizm sektöründe birkaç yıldır yaşanan gerileme 2017 yılından ...
 
2018 Turizmi'ne Travel Turkey İzmir desteği!
Turizm sektörünü bir araya getiren, 2018 turizmine umut vadeden Travel ...
İzmir kumrusu tescillendi!
İTO Başkanı Demirtaş, İzmir şambalisi ve İzmir lokmasının ardından İzmir ...
Merkez Bankası kritik faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası, geç likidite penceresi borç verme faiz oranını 50 baz ...
 
Kuru incirde iki ayda 27 bin ton ihracat
Türkiye'nin yıllık ortalama 60 bin ton olan kuru incir ihracatının yaklaşık ...
Yorgancılar'dan gençlere: Yumurta kırılmadan...
Gençlere, “Başarısız olmaktan korkmayın” çağrısında bulunan Yorgancılar, ...
İTO'da üyeler için kredi protokolü
İzmir Ticaret Odası (İTO) ile Vakıfbank arasında uzun vadeli ve uygun ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri