POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Narin cinayetinde adli tıp raporu tamamlandı
Narin cinayetinde adli tıp raporu tamamlandı
İsrail savaş uçakları Hizbullah hedeflerini vurdu
İsrail savaş uçakları Hizbullah hedeflerini vurdu
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
9 Eylül 2024 Pazartesi - 10:46

İzmir hep bir ağızdan haykırdı: Mustafa Kemal'in askerleriyiz!

İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 102'nci yıl dönümü etkinlikleri, Zafer Yürüyüşü ile başladı. 7'den 70'e İzmirlilerin katıldığı yürüyüşte, 350 metrelik dev Atatürk posteri taşındı. Kutlamalar Fener Alayı ve Haluk Levent Konseri ile taçlandı.

İzmir hep bir ağızdan haykırdı: Mustafa Kemal in askerleriyiz!

İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 102'nci yıl dönümü etkinlikleri, Zafer Yürüyüşü ile başladı. 7'den 70'e İzmirlilerin katıldığı yürüyüşte, 350 metrelik dev Atatürk posteri taşındı.

İzmir'in işgalden kurtulduğu 9 Eylül 1922'nin 102'nci yıl dönümü, valilik koordinesinde kutlanmaya başlandı. Kutlamalar Zafer Yürüyüşü ile başlarken, İzmirliler Basmane Polis Merkezi önünde saat 09.00 sıralarında yürüyüş için toplandı. Yürüyüşe, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, STK'lar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Anafartalar Caddesi ile Cumhuriyet Meydanı arasında geçen yürüyüşte 350 metrelik dev Atatürk posteri taşınırken, bando takımı da eşlik ederek renk kattı. 7'den 70'e bölge halkı, yol kenarlarından ve binalardan Türk bayrakları sallayıp, kentin kurtuluşunu kutladı. Topluluğun Cumhuriyet Meydanı'na ulaşmasıyla yürüyüş son buldu. Ardından meydanda gerçekleştirilecek Atatürk Anıtı'na çelenk sunma törenine geçildi. 

Tugay: Duyguluyuz

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı 350 metre uzunluğundaki Atatürk posterini taşıyan katılımcılar Anafartalar ve İkiçeşmelik caddeleri üzerinden ilerledi. Yürüyüş coşkusu Cumhuriyet Meydanı'na kadar devam etti. Marşlar eşliğinde yürüyen korteje, vatandaşlar da alkışlarla eşlik etti. Duygularını aktaran İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Çok güzel bir yürüyüş gerçekleştiriyoruz, duyguluyuz. 102 yıl önceki büyük zaferin gururunu hala yaşıyoruz. Gün boyunca etkinliklerle kutlamaya devam edeceğiz. Bu yürüyüş başlangıç” dedi.   

Ata'ya çelenk sunuldu

Cumhuriyet Meydanı'nda son bulan yürüyüşün ardından İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral İrfan Özsert ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. 

İzmir’in işgalden kurtuluşunun 102. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Konak Atatürk Meydanı’nda temsili bayrak töreni yapıldı. Törende İzmir’in kurtuluşunu canlandıran süvari birlikleri Hükümet Konağı’nın önüne geldi ve Yüzbaşı Şerafettin’i temsil eden bir asker göndere Türk bayrağı çekti.



İzmir'in işgalden kurtuluşunun 102. yıl dönümü kentte coşkuyla kutlanıyor. 9 Eylül kutlama programı kapsamında Konak Atatürk Meydanı'nda bayrak töreni düzenlendi. Törene İzmir Valisi Süleyman Elban, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral İrfan Özsert ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın yanı sıra milletvekilleri, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri, kamu kuruluşları, üniversiteler ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı. 



Süvari birliklerinin Konak Meydanı'nda girişi ilgiyle izlendi  
Konak Atatürk Meydanı’na gelen süvari birlikleri, kentin kurtuluşunu simgeleyen tarihi sahneyi bir kez daha canlandırdı. İzmirlilerin alkışları arasında bir asker Türk Bayrağı’nı Hükümet Konağı’nın gönderine çekti. Bayrağı göndere çeken askere Kur’an-ı Kerim ve bayrak takdimi edildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay da Yüzbaşı Şerafettin’i temsil eden Süvari Birlikleri Komutanı’na teşekkür plaketi sundu.

İzmir’in kurtuluşunun 102. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan törende İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr. Cemil Tugay da bir konuşma gerçekleştirdi. 

Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganlarıyla kürsüye çıkan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “İzmir, 9 Eylül demek. 9 Eylül İzmir demek. İzmir Kurtuluş Savaşı’nın ateşinin yakıldığı şehir demek. 9 Eylül’de İzmir’de elde edilen o zafer, aynı zamanda Türkiye’mizin, Cumhuriyetimizin yazılışı demek, önsözü demek. Böylesine özel bir günü 102 yıldır kutluyoruz. Bugünün ne kadar özel, ne kadar onurlu bir gün olduğunu anlatmaya kelimeler yetmiyor” dedi.

9 Eylül coşkusu Fener Alayı ile doruğa çıktı

İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü, tüm gün süren etkinliklerle kutlandı. Geceye taşan 9 Eylül coşkusu, Cumhuriyet Meydanı'ndan Kültürpark Lozan Kapısı’na kadar süren Fener Alayı yürüyüşü ile doruğa ulaştı. Kortej boyunca İzmirliler hep bir ağızdan “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı attı.  

İzmir'in kurtuluşunun 102’nci yıl dönümü coşkulu kutlamalara sahne oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikler tüm gün devam etti. Program kapsamında düzenlenen Fener Alayı yürüyüşü ile kutlamalar geceye taştı. Yürüyüşe İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve eşi Öznur Tugay, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, ilçe belediye başkanları ve eşleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar ve İzmirliler katıldı. 

“Mustafa Kemal’in askerleriyiz”  
Fener Alayı yürüyüşü, Cumhuriyet Meydanı'ndan başladı. Başkan Dr. Cemil Tugay ve beraberindeki protokol, ellerinde “102 yıl önce asılan bayrak sonsuza dek orada kalacak. 9 Eylül İzmir’in kurtuluşu” yazılı pankartla, Cumhuriyet Meydanı’ndan Gündoğdu Meydanı’na,  Plevne Bulvarı üzerinden Kültürpark Lozan Kapısı'na ilerledi. Fener Alayı yürüyüşünde İzmirliler ellerinde 350 metrelik dev Türk bayrağını Kordon güzergahı boyunca taşıdı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde devam eden kortejde, İzmir Marşı’ndan Onuncu Yıl Marşı’na çok sayıda eser hep bir ağızdan söylendi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nün genç sporcuları ellerinde meşalelerle kurtuluşun gecesi 9 Eylül’ü aydınlattı. 7’den 70’e İzmirliler ellerinde bayraklarla yürürken korteje katılamayanlar ise balkonlarından, pencerelerinden bayraklarla ve alkışlarla coşkuya ortak oldu. Yürüyüş boyunca İzmirliler hep bir ağızdan “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganları attı. Kültürpark Lozan Kapısı'na ulaşan kortej İzmir Marşı söyleyerek Fener Alayı’nı noktaladı. 9 Eylül coşkusu 93’üncü İzmir Enternasyonal Fuarı’nda Haluk Levent konseriyle devam etti.

 
Başkan Tugay'dan tüm İzmirlilere '9 Eylül' çağrısı
 
Seferihisar'da kurtuluşun 102. yılı coşkuyla kutlanacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
9 Eylül Pazartesi günü İzmir'de hangi ilçelerde su kesintisi yaşanacak?
İZSU, 9 Eylül Pazartesi günü İzmir'de planlı su kesintisi yaşanacak ilçeleri ve saatleri açıkladı.
Yunanistan aşırı turizmden endişeli: Turiste vergi!
Yunanistan, aşırı turizmin olumsuz etkilerini gidermek amacıyla yeni önlemler ...
Narin'in otopsisi tamamlandı: Gözaltı sayısı artıyor!
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Narin Güran’ın otopsi işleminin tamamlandığını ...
 
İzmir semaları bu 9 Eylül'de sessiz!
İzmir’in kurtuluş günü olan 9 Eylül’de bu sene SOLOTÜRK ve Türk Yıldızları ...
İzmir'de sıcaklar gidiyor, yağmur geliyor!
İzmir’de Eylül ayının gelmesi ile hava sıcaklıklarında düşüş yaşanmaya ...
Turistik ilçede 3 ayrı noktada alevler yükseldi!
İzmir'in Seferihisar ilçesinde, Belen Tepesi'ndeki ormanda 3 ayrı noktada ...
 
12 ilde terör örgütü operasyonu: 33 gözaltı
12 ilde Bölücü Terör Örgütüne (BTÖ) yönelik düzenlenen "GÜRZ-13" operasyonlarında ...
9 Eylül İzmir’in kurtuluşu: Bir ulusun kurtuluşunun kıvılcımı!
İzmir'in Kurtuluşu'nun yıl dönümü olan 9 Eylül, her yıl büyük bir coşkuyla ...
Tunceli Ovacık'ta askeri araç kazasında 4 asker şehit oldu
Tunceli'nin Ovacık ile Hozat ilçeleri arasında bulunan Karaoğlan mevkisinde ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri