POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Narin cinayetinde adli tıp raporu tamamlandı
Narin cinayetinde adli tıp raporu tamamlandı
İsrail savaş uçakları Hizbullah hedeflerini vurdu
İsrail savaş uçakları Hizbullah hedeflerini vurdu
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
9 Eylül 2017 Cumartesi - 09:08

İzmir'in 3 yeni stadı yola çıktı: Başbakan'dan çarpıcı mesajlar!

Başbakan Yıldırım İzmir temaslarını Buca’dan Alsancak, Karşıyaka ve Göztepe’ye canlı bağlantı yapacağı tarihi törenle sonlandırıyor. İzmir’in 3 yeni stadının temeli eşzamanlı atılacak. Başbakan düğmeye basmadan önce yaptığı konuşmada çarpıcı mesajlar verdi.

İzmir in 3 yeni stadı yola çıktı: Başbakan dan çarpıcı mesajlar!

İZMİR - Başbakan Binali Yıldırım iki günlük İzmir temaslarının finalini İZBAN Selçuk-Torbalı hattı, Torbalı Devlet Hastanesi açılışı ve Sabuncubeli’ndeki ışıkgördü töreninin ardından İzmir’in yeni statlarını temelini atarak yapıyor. 

Başbakan Binali Yıldırım, Buca Yasin Börü Gençlik Merkezi açılışı ve Alsancak, Göztepe ve Karşıyaka stadlarının temel atma töreni programına katılarak konuşma yaptı.

Başbakan Yıldırım, başta Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bağımsızlık mücadelesinin bütün kahramanlarını rahmetle, minnetle, şükranla anarak, dün Selçuk'un düşman işgalinden kurtuluşu vesilesiyle İzmirlilerle bir araya geldiğini, kente kazandırdıkları yeni eserlerin açılışını gerçekleştirdiklerini anlattı.

İzmir ziyaretinin dolu dolu, bereketli geçtiğini belirten Başbakan Yıldırım, "Elhamdülillah. Selçuk'ta İzban hattının açılışını gerçekleştirdik, İzban, Selçuk'a kadar gidecek. Burada bitmiyor. Kuzeyde Aliağa'dan Bergama'ya da inşallah uzatmış olacağız. Böylece kuzeyden güneye 188 kilometre demiryolu İzban hattı bitmiş olacak. Torbalı'da çok modern, çok güzel bir hastanenin açılışını yaptık, 250 yataklı. Biliyorum Buca'nın da hastane sorunu var, onu da en kısa sürede halledeceğiz." ifadelerini kullandı.

Dün akşam İzmirli iş adamlarıyla İzmir'in, Ege'nin ve Türkiye'nin ekonomisini kapsamlı bir şekilde değerlendirdiklerini, daha sonra gece yarısı Manisa'ya geçerek Manisa-İzmir arasını 15 dakikaya indirecek Sabuncubeli tünellerinin ışık görme törenini yaptıklarını dile getiren Yıldırım, tünellerin hayırlı olmasını diledi. 

"Siyaset bizim için millete hizmet anlamına geliyor"
Başbakan Yıldırım, İzmir'e hizmet etmenin boyunlarının borcu olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu:
"İzmir her şeyin en güzeline layık. İzmir milletvekili seçildiğimde dedim ki '35 İzmir 35 proje'. Bu projelerin 8 tanesi bitti. 14'ü hala devam ediyor. Diğerlerinin de proje çalışmaları yapılıyor. İzmir'in çılgın projesini de hazırladık. Nasıl İstanbul'un Marmaray'ı varsa İzmir'in de İzmir Körfez Geçişi var. Körfezi kuzeyden güneye denizin altında ve üstünden geçecek muazzam bir proje hazırladık. İzmir isteyince biz de bu projeye, düğmeye basacağız. Bu geçiş tamamlandığında bütün çevreyolunu dolanmak artık ortadan kalkıyor, 6 dakikada Çiğliden Narlıdere'ye, Balçova'ya geçiş mümkün hale geliyor. Bizim işimiz hizmet, gücümüz millet. Siyaset bizim için millete hizmet anlamına geliyor. İzmir isteyecek biz de yapacağız."

"Yasin Börü ismi Buca'da yaşayacak"
Açılışını yaptığı gençlik merkezinin ismine dikkati çeken Başbakan Yıldırım, "Yasin Börü Gençlik Merkezi. Yasin Börü'nün kim olduğunu biliyorsunuz değil mi? Alçak bölücü PKK terör örgütünün bayramda kurban eti dağıtan 16 yaşındaki genç yavrumuzu nasıl vahşi bir şekilde katlettiğini gün gibi hatırlıyoruz. Onun ismi burada yaşayacak. Biz Yasin Börü ismini buraya koyarken şunu düşündük. Bu ülke birliğini, beraberliğini, kardeşliğini daima sürdürecek. Bölücülere, FETÖ'cülere, DEAŞ'çılara asla fırsat vermeyecek. İzmir, birliğin, beraberliğin sembol şehridir. Onun için genç yaşta alçak bölücüler tarafından katledilen Yasin Börü'nün ismi Buca'da yaşayacak. Biz gençlerimizi karanlık hesapların kurbanı olarak görmek istemiyoruz." diye konuştu.

“İzmir’e çivi bile çakmayanlar…”
Yıldırım, törende İzmir Alsancak, Karşıyaka ve Göztepe statlarının temelini de attıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Nerede temel atalım dedik, Karşıyaka Göztepe olmaz diyor, Göztepe diyoruz Altay olmaz diyor. Dedik ki tarafsız İzmir'in kadim ilçesi Buca'da bu temeli atalım, böylece tatlıya bağlayalım. Bugün İzmir'in kurtuluş günü. Türk futbolu için de, İzmir futbolu için de önemli bir gün. Özlemle beklenen bu statlar bugüne kolaylıkla gelmedi. Türlü türlü engellerle karşılaştık. Engel, engel, engel... Nihayet bütün engelleri aştık. Bütün mahkemeleri hallederek bugünlere geldik. İzmir'de iş yapıyoruz ama gelin bir de bize sorun. Maalesef İzmir'e çivi çakmayanlar yapılan hizmetlere de engel olmaktan geri durmuyor.

AÇILIŞLAR İÇİNİ TARİH SÖZÜ ALDI
Başbakan Binali Yıldırım, konuşmasından sonra sırasıyla Alsancak Stadı'na bağlandı. Burada sözleşme gereği 2019 yılının Mayıs ayında teslim edilmesi gereken stadın 2019 yılının Şubat ayında, ligin ikinci yarısına yetiştirilmesini istedi. Yüklenici firmadan söz aldı. Ardından Göztepe Stadı'na bağlanıldı. Başbakan Yıldırım, burada da sözleşmede 700 günde teslim edileceği bilgisinin olduğunu belirterek, bunun da Alsancak Stadı gibi 2019 yılının Şubat ayında açılmasını istedi. Temel atmada son bağlanılan yer ise Karşıyaka Stadı oldu. Karşıyaka Stadı'nın da takımın kuruluş tarihini simgelemesi için 19.12.2018 tarihinde bitirilmesi istendi. Başbakan Yıldırım da bunun sağlanması talimatını verdi.

Yıldırım, iki günlük İzmir ziyaretinin sonunda Buca'daki temel atma törenlerinden sonra bir esnafın kendisini davet etmesi üzerine işyerine gitti. Burada bir süre kalan, beraberindekilerle birlikte esnafla sohbet eden Başbakan Binali Yıldırım, daha sonra kentten ayrıldı.

3 STATTA 3 VEKİLLE BAĞLANTI 
AK Parti’nin kentteki statlar konusunda en fazla mesai harcayan 3 milletvekili Hamza Dağ, Kerem Ali Sürekli ve Atilla Kaya temel atma töreni esnasında Buca’da Başbakan’ın yanında yer almadı. Üç vekil de ayrı ayrı stat alanlarında hazır bulundu.

Aynı zamanda Genel Başkan Yardımcısı olan Dağ Alsancak’ta, Göztepe sevgisiyle bilinen Kaya Göztepe’de, Karşıyaka Spor Kulübünde geçmişte yöneticilikler yapan Sürekli’de Karşıyaka’da... Başbakan yapılan canlı bağlantıda bu 3 isimle konuştu. 


TÖRENDEN NOTLAR 
İzmir'deki kulüplerinden birçok sporcunun yanı sıra vatandaşların ilgi gösterdiği açılış töreni için temelleri atılan Alsancak, Göztepe ve Karşıyaka statlarında da taraftarlar toplandı. 

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı ve Türk bayraklarının asıldığı tören alanına giriş sırasında katılımcılara Türk bayrakları dağıtıldı.

Törene Başbakan Yıldırım ve Gençlik ve Spor Bakanı Bak'ın yanı sıra Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Ulaştırma Denizcilik Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da katıldı.

STATLAR
İzmir futbolunda çok önemli bir yere sahip olan Alsancak Stadı, 2014-2015 sezonu başında depreme dayanıksız olması nedeniyle kapatıldı. 2015'te yıkılan stat mevcut yerine tekrar yapılacak. Yeni stadın kapasitesi 14 bin kişi olacak.

TOKİ tarafından 218 milyon 900 bin lira bedelle ihale edilen 20 bin 35 kapasiteli Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi'nin (Göztepe Stadı) 700 günde tamamlanması hedefleniyor.

2014'te yapılan ilk ihaleden sonra tekrar 62 milyon bedelle ihale edilen ve bazı çalışmaların yapıldığı Karşıyaka Stadı,15 bin kapasiteli olarak inşa edilecek. (AA, DHA)

 
Bornova'da kurtuluş coşkusu!
 
Yakalanınca çocuğunu denize atmakla tehdit etti!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
seçil özen 9 Eylül 2017 Cumartesi 14:06

Başbakanım İzmir istiyor körfez geçişini de siz istiyormusunuz? hep aynı soruyu soruyorsunuz..

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ve CHP'de sandıklar kuruluyor: Gözler o 4 mahallede!
CHP’de Pazar günü sandık üyenin önüne konacak, delege seçiminin heyecanı ...
Başbakan duvarı deldi, Sabuncubeli ışık gördü!
İzmir ile Manisa'yı bağlayan Sabuncubeli Tünelleri'nin "ışık gördü" törenine ...
Başbakan Yıldırım İzmir'de iş dünyasına seslendi!
Torbalı'daki buluşmada iş dünyasına seslenen Başbakan Yıldırım, "Son 15 ...
 
Tören krizinde AK Parti’den Kocaoğlu’na sert tepki: Yalancısın!
Başkan Kocaoğlu’nun Selçuk’ta Başbakan Yıldırım’ın da katıldığı töreni ...
Başbakan Yıldırım: Kimileri laf üstüne laf koyar, AK Parti…
İzmir’de Torbalı Devlet Hastanesi’nin açılışını yapan Başbakan, “Hastane ...
İzmir'deki tören krizinde topa MHP de girdi: Kayıkçı kavgası!
Selçuk’ta Başkan Kocaoğlu’nun alanı terk etmesiyle sonlanan protesto krizine ...
 
ABD'ye sert tepki: Bu bir skandaldır!
Adalet Bakanı Gül, ABD'deki Reza Zarrab davasına Zafer Çağlayan'ın dahil ...
Ankara’dan İzmir’deki krize ‘Yıldırım’ tepki: O yenilgiyi hazmedemedi!
Selçuk’taki törende yaşanan krizin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı ...
Başbakan’dan Selçuk mesajları: Ne yapacaktık, İzmir’i o haline mi bırakacaktık?
Başbakan Selçuk’taki toplu açılış töreninin ardından İZBAN’ın yeni hattını ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri