POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Kuyumcu, altın dolandırıcılığından tutuklandı
Kuyumcu, altın dolandırıcılığından tutuklandı
Elon Musk'ın paraları yanlış IBAN'a gitti
Elon Musk'ın paraları yanlış IBAN'a gitti
Yerlikaya'dan provakatif paylaşımlara karşı uyarı
Yerlikaya'dan provakatif paylaşımlara karşı uyarı
Pos cihazı oyunu: Bakan Şimşek'i böyle uyardı
Pos cihazı oyunu: Bakan Şimşek'i böyle uyardı
14 Şubat 2022 Pazartesi - 18:22

İzmir'in tarihi günü: Buca Metrosu miting gibi törenle yola çıktı!

İzmir tarihinin en büyük yatırımı ve raylı sistem ağının 5.ayağı olan Buca Metrosu temeli CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı törenle gerçekleştirildi. Şirinyer'deki tören alanını dolduran on binlere seslenen CHP Lideri, "Bu ülkede geçinmenin de çok zorlu olduğunu biliyorum. Bunlara rağmen moralinizi bozmayın sandık gelecek ve demokrasi içinde göndereceğiz onları..." dedi.

İzmir in tarihi günü: Buca Metrosu miting gibi törenle yola çıktı!

GERÇEKİZMİR - İzmir tarihinin en büyük yatırımı ve raylı sistem ağının 5.ayağı olan Buca Metrosu temeli Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı törenle gerçekleştirildi.

Sadece ulaşım projesi değil aynı zamanda bir istihdam kaynağı olan yatırımın temel atma töreni için İzmirliler, Buca’ya akın ederek tören alanını hıncahınç doldurdu.

- FOTO GALERİ: BUCA'DA MİTİNG GİBİ TEMEL ATMA TÖRENİ... 

Şirinyer ESHOT Garajı’nda şölen havasının hakim olduğu alanda “Halkın Umudu Ülkemizin Kurtuluşu Kemal Kılıçdaroğlu”, “Aç kapıyı Veysel efendi geliyor gelmekte olan”, “İzmir’in Gururu Tunç Soyer” pankartlarına ve “Yola çıktık, ilk istasyon iktidar”, “Saraya değil metroya yatırım”, “İzmir’i demir ağlarla örüyoruz”, “Ev kira ama metro bizim” dövizlerine, coşkuyla sallanan Türk bayrakları eşlik etti. Alanı dolduran onbinlerce İzmirli sık sık “Halkın umudu Kılıçdaroğlu” sloganını attı.



Çevredeki apartmanların çatılarından ve balkonlarından da izlenen tören, protokolün alana gelişiyle başladı. Bu dev yatırım için arttırılmış gerçeklik teknolojisinin kullanıldığı dev sahneye, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, önce İzmir Büyükşehir Belediyesi Çoksesli Çocuk Korosu ellerinde Türk bayraklarıyla çıktı. Kalabalığın coşkusuna coşku katan çocuklar alandan yoğun ilgi gördü. Renkli koro seslendirdiği şarkıların ardından alkışlar eşliğinde sahneden ayrıldı.



HİÇ ENDİŞE ETMEYİN...
Törende Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in çarpıcı mesajlarının ardından kürsüye gelen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Hiç endişe etmeyin gençler güzel günler göreceğiz. Sizler motorları maviliklere süreceksiniz. Bunun bütün altyapısını oluşturacağız. Bu ülkenin gençleri sakın geleceğini yurtdışında aramayın. Size yaşanabilir bir Türkiye’yi Millet ittifakı ile yapacağız ve bırakacağız” sözleriyle alanı dolduranları selamladı.

ELEKTRİK ZAMMINI GERİ AL
“İzmir için tarihi bir gün” diyen Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti: En büyük yatırımlardan birisi... Tüm baskılara rağmen, tüm ekonomik zorluklara rağmen belediye başkanlarımız ellerinden gelen çabayı gösteriyor. Tüm baskıları aşarak görevlerini sürdürüyorlar. Başkanımızı Ankara’ya bir mesaj gönderdi. Bir de ben göndereyim. Yakında toplayacaksın bakanlar kurulunu... Elektrik zamlarını geri al! Yüzde 127 zam... Yakışmıyor, bize yakışmıyor. Sarayında oturacaksın, her şey bedava olacak. Kira ödemeyeceksin, yemek parası ödemeyeceksin. Hiçbir şey ödemeyeceksin... Vatandaşa gelince yüzde 127 zam. Geriye almasını istiyorum... 

Kalabalığın “Hükümet istifa” sloganlarının üzerine yeniden konuşan Kılıçdaroğlu, “Ortada hükümet yok ki istifa etsin. Eskiden vardı hükümet şimdi bir kişi var” dedi.

ASLA KARAMSARLIĞA KAPILMAYIN
Kılıçdaroğlu, "Siz güzel bir Türkiye’de yaşayacaksınız. Özgürlüğü tadacaksınız yeniden. Yeniden güzelliği göreceksiniz. Bu ülkenin her ilinde herkes huzur içinde gezecek, barışı ve özgürlüğü getireceğiz. Bu ülkeye adaleti getireceğiz. Adaletin olmadığını biliyorum, binlerce çocuğun yatağa aç girdiğini biliyorum, bu ülkede milyonlarca gencin işsiz olduğunu biliyoruz. Bu ülkede geçinmenin de çok zorlu olduğunu biliyorum. Bunlara rağmen moralinizi bozmayın sandık gelecek ve demokrasi içinde göndereceğiz onları. Birleşe birleşe kazanacağız. Kavga etmeden, beraber düşünerek, sorunlara akılcı çözümler getirerek beraber Türkiye’yi inşa edeceğiz. Sizler tweet attığınızda korkmayın, millet ittifakı iktidarında korkmayacaksınız. Sabaha karşı polis evinizi basmayacak. Halk için çalışacağız. hiç kimse ça ve açıkta kalmayacak. Halktan topladığımız her kuruşun hesabını halka vereceğiz. Halkına hesap vermeyen bir siyasi anlayışı reddediyoruz. İzmir milletvekili olmaktan da gurur duyuyoruz. Sizlere hizmet etmek benim için ayrı bir gurur vesilesidir. Türkiye’nin tüm sorunlarını bilmiyoruz, yaşıyoruz. Ama umutsuz değiliz. Karamsarlığa asla kapılmayın. Bunlar gelirse şöyle olur... Ne derlerse desinler. İnançla adımımızı atacağız, hedefe ulaşacağız. Hedef iktidar, halkın iktidarı... Bir avuç tefecinin, azınlığın, beşli çetenin değil. Belediye başkanlarımız tüm engellere rağmen görev yapıyorlar. Belediye başkanlarımız mükemmel çalışıyorlar, halka hesap veriyorlar” şeklinde konuştu.

BİR DAHA GELMEMEK ÜZERE GÖNDERECEĞİZ
Sözlerini ‘sandık’ mesajı vererek sonlandıran Kılıçdaroğlu, “İzmir’in dağlarında çiçekler açmaya devam edecek. Merak etmeyin. Bu yatırımı gerçekleştiren herkese yürekten teşekkür ediyorum. Birazdan temelleri atacağız. 4 yıl sonra hizmete açılacak. 4 yıl sonra hep beraber temelini attığımız metronun açılışını da yapacağız inşallah. Hiç endişe etmeyin, sabırla bekleyin. Sandığı getirecekler derslerini vereceğiz. Bir daha gelmemek üzere göndereceğiz bunları” açıklamasında bulundu.

AYAKKABI KUTUSUNA BENZEMİYOR AMA...
Konuşmasının ardından günün anısına projenin maketinin takdim edildiği Kılıçdaroğlu, “Bu ayakkabı kutusuna benzemiyor ama idare edeceğiz” yanıtını verdi.



Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının ardından protokol platforma çıktı ve kent tarihinin en büyük yatırımı için düğmeye basıldı. 

 
Soyer'den tarihi törende çarpıcı mesaj: İzmir'in hükümete güçlü bir cevabıdır!
 
Tüm detaylarıyla İzmir tarihinin en büyük yatırımı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soyer'den tarihi törende çarpıcı mesaj: İzmir'in hükümete güçlü bir cevabıdır!
İzmir tarihinin en büyük yatırımı ve raylı sistem ağının 5.ayağı olan ...
Bornova'da dolu dolu Sevgililer Günü
Bornovalılar 14 Şubat Sevgililer Günü hediyelerini üreten kadınların el ...
Seferihisar Belediyesi’nden Alzheimer’ı mat edecek proje!
Seferihisar Belediyesi köylerde yaşayan vatandaşlara “Satranç Oyna Alzheimer ...
 
Karaburun'da oltalar 'levrek aşkıyla' yarıştı!
Karaburun Belediyesi tarafından bu yıl 12’nci kez düzenlenen Levrek Avı, ...
Bornova'da uluslararası buluşma!
Bornova’yı geleceğe taşıma hedefiyle kentteki tüm kurum ve kuruluşlarla ...
"Menderes turizmin başkenti olacak"
Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, “İlçemizdeki birbirinden değerli ...
 
Başkan Sandal'dan esnaf turu
Esnaf ziyaretlerini sürdüren Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, ...
İzmir tarihinin en büyük yatırımı yola çıkıyor: Soyer'den davet, 8 noktadan ekspres hat!
İzmir tarihinin en büyük yatırımı Buca Metrosu’nun temeli yarın atılıyor. ...
70 kadına istihdam sağlıyor: "Hayallerinizin peşinden gidin"
110 personel kapasiteli işletmesinde 70 kadına istihdam sağlayan Serpil ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Ne kongreymiş ama!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri