POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Şimşek: Fiyatlar artıyor ama daha yavaş!
Şimşek: Fiyatlar artıyor ama daha yavaş!
Sıla bebek açıklaması: Anne delilleri karartmaya çalışıyor!
Sıla bebek açıklaması: Anne delilleri karartmaya çalışıyor!
AK Partili Çelik: Sivil anayasaya ihtiyaç var!
AK Partili Çelik: Sivil anayasaya ihtiyaç var!
17 yaşındaki Beyza’dan iki gündür haber alınamıyor
17 yaşındaki Beyza’dan iki gündür haber alınamıyor
8 Eylül 2024 Pazar - 09:31

İzmir iş dünyasından 9 Eylül mesajları: Bağımsızlık nişanesi!

İzmir iş dünyasının temsilcileri 9 Eylül İzmir’in düşman işgalinden kurtuluş yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayınladı.

İzmir iş dünyasından 9 Eylül mesajları: Bağımsızlık nişanesi!

İzmir iş dünyasının temsilcileri 9 Eylül İzmir’in düşman işgalinden kurtuluş yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayınladı. 

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener mesajında, "İçerisinde yaşayıp ürettiğimiz bu şehir, bizler için Türkiye’nin üç büyük kentinden biri olmasından çok daha büyük anlamlar ifade ediyor. Bir kent düşünün; düşman işgalinden kurtuluşu, bir milletin bağımsızlık sembolü olan. Bir kent düşünün; henüz savaşın izleri silinmeden ev sahipliği yaptığı İzmir İktisat Kongresiyle ekonomik kurtuluşun yol haritasını belirleyen. Ve bir kent düşünün; henüz 4 yıllık çiçeği burnunda bir Cumhuriyetin, uluslararası arenaya açılmasını sağlayan İzmir Enternasyonel Fuarı’nın temelini atan.

Şüphesiz insanların olduğu gibi kentlerin de kimlikleri var. Ben, İzmir’in tarihinden aldığı güçle, Dünya’da ve Türkiye’de “öncü ve örnek bir kent” kimliği olduğuna inanıyorum. Günümüzde pek çok farklı platformda İzmir’in modern yapısının öne çıktığını, yeniliklere adapte olma kabiliyeti sayesinde kentin pek çok girişimciye kucak açtığını gözlemliyorum.

Bizlerin böyle müstesna bir kentin paydaşları olarak, tarihi çok iyi okuması, İzmir’in potansiyelini ortaya çıkaracak projeler yaratmak için çok fazla çalışması gerektiği kanaatindeyim. Bu duygu ve düşüncelerle, bağımsızlık mücadelesinde izi olan tüm İzmir halkını şükranla anıyor,  İzmir’imizin düşman işgalinden kurtuluşunun 102’inci yılında başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum" ifadelerini kullandı. 

YORGANCILAR: BAĞIMSIZLIK NİŞANESİ!

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar “Eşsiz önderimiz Atatürk’ümüzün, O’nun sımsıkı kenetlediği milletimizin ve ordumuzun bu benzersiz zaferi; İzmir’i düşman işgalinden kurtarılan bir şehir olmanın ötesinde, bir milletin bağımsızlığının nişanesi haline getirmiştir” dedi.

İzmir’in kurtuluşunun 102’inci yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Ege Bölgesi Sanayi Odası(EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar “İzmir, bugün olduğu gibi tarih boyunca da ülkemizin bulunduğu coğrafyanın en önemli kentlerinden biri olmuştur. İzmir’in önemi, iki temel kaynağa dayanır ki bunlardan ilki medeniyetin temel taşını oluşturan uluslararası ticaret ve bunu sağlayan limanıdır. İkincisi ise yeryüzünün en bereketli topraklarını oluşturan Ege Bölgesi’ne sırtını dayamış durumdaki konumudur. Tarih boyunca pek çok uygarlık, işte bu iki kritik özelliğinden ötürü İzmir’i odağına almış, ona egemen olmak için çalışmıştır” diye konuştu.

Yüzyıllar boyunca Türk egemenliğindeki İzmir’in, Türklerle bütünleştiğini ifade eden Yorgancılar “İzmir özünü hoşgörü ve birlikte yaşam kültüründen alan yapısıyla, söz konusu dönemde en zengin, en müreffeh ve en parlak çağlarını yaşadı. İtilaf devletleri ülkemizi bölme ve parçalama planları yaparken dahi İzmir’in zengin ekonomik, ticari ve kültürel yapısı, çökmekte olan imparatorluğa tezat bir görüntü sergilemekteydi. Ne var ki tarihimizin kara günlerinden biri olarak andığımız 15 Mayıs 1919’da başlayan işgal, İzmir’de ve bütün Batı Anadolu’da milletimizin karanlıkla ve çileyle dolu, ama bir yandan da inanç, azim ve mücadele dolu üç yıl yaşamasına yol açtı. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde işte bu inanç, azim ve mücadele ruhu adeta somutlaştı ve 26 Ağustos’ta başlayan Büyük Taarruzumuz, 9 Eylül’de İzmir’in kurtuluşu ile kesin zafere ermiş oldu. Eşsiz önderimiz Atatürk’ümüzün, O’nun sımsıkı kenetlediği milletimizin ve ordumuzun bu benzersiz zaferi; İzmir’i düşman işgalinden kurtarılan bir şehir olmanın ötesinde, bir milletin bağımsızlığının nişanesi haline getirmiştir. Bu yönüyle İzmir’in kurtuluşu, her zaman ifade ettiğimiz gibi ülkemizin ve milletimizin de kurtuluşunu simgeler” dedi.

Yorgancılar şöyle devam etti: “Ulusumuzun varoluşunu oluşturan kilometre taşları içerisinde en önemlilerinden biri olan 9 Eylül İzmir’in Kurtuluşunun 102’inci yılını gurur ve kıvançla kutluyorum. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile kahraman şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum”

 
AK Partili Saygılı'dan 9 Eylül mesajı
 
Aslanoğlu'na milletvekili salvosu: Bizimkilerin hepsi İzmir'de oturuyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten 'Fitch' açıklaması
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Makro finansal istikrarımızı güçlendiren ...
TCMB: İhtiyaç kredisi faizleri düştü
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın açıkladığı verilere göre, 29 Ağustos ...
Fitch Ratings Türkiye’nin kredi notunun yükseltti
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye kararını ...
 
Kredi kartı limitlerine ayar geliyor
Ekonomide 3 yıllık yol haritasını belirleyecek Orta Vadeli Program'da ...
İhracatçılardan enflasyon uyarısı: Entübe olacağız
Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, dolar kurundaki ...
Ekonomide 3 yıllık yol haritası açıklandı!
Ekonominin 3 yıllık yol haritası belli oldu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı ...
 
Benzin fiyatlarına indirim geliyor!
Brent petrol fiyatlarında dalganlanmayla, benzin ve motorin fiyatları ...
Merkez Bankası'ndan 'enflasyon' açıklaması
Merkez Bankası, aylık fiyat artışının gıda grubu öncülüğünde zayıfladığını ...
Velileri üzecek haber: İzmir'de okul servis ücretlerine zam!
İstanbul, Ankara ve İzmir’de okul servis ücretlerine yapılan zam oranları ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri