İzmir Buca Merkezli 5.1 şiddetindeki deprem sonrası İzmir iş dünyası topyekün hazırlık çağrısı yaptı. İzmir iş dünyasının önde gelen STK’ları yaptıkları açıklamada 2020 İzmir Depremi’nin yaralarının tam anlamıyla hala sarılamadığı noktada meydana gelen bu depremi bir uyarı olarak kabul edilmesi gerektiğini ifade ettiler. İş dünyası STK’ları olarak depreme hazırlık noktasında katkı koymaya hazır olduklarını da ifade ettiler.
BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kasalı:
“Topyekün bir çalışma yapılmalı”
İzmir Buca Merkezli 5.1 şiddetindeki deprem sebebiyle tüm İzmir’e geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. 30 Ekim 2020 İzmir Depremi’nin yaralarını hala tam anlamıyla saramamışken yaşadığımız bu deprem, bize bu afetin her an tekrarlayabileceğini bir kez daha gösterdi. Bu sebeple hem kent olarak hem de ülke olarak depreme hazırlık, çocuklarımızın depreme karşı eğitimi, yapıların güçlendirilmesi ve sıkı denetlenmesi noktasında yapacağımız çok işin olduğunu görüyoruz. Bu noktada İzmir’in yine Türkiye’ye örnek olacak hamleleri yapmasını, topyekün bir depreme hazırlık çalışması yapmamız yerinde olacaktır. BASİFED olarak tüm üye derneklerimizle bu çalışmaların, hazırlıkların içinde seve seve olacağımızı belirtiriz.
GİFED Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter:
“Daha sıkı denetim ve kontrol gerekli”
2020 İzmir Depremi’nin acıları tazeyken yaşadığımız bu deprem hepimizi korkuttu. Bir hasara sebep olmaması son derece sevindirici, tüm kentimize geçmiş olsun diliyorum. Deprem hayatın bir gerçeği ve bu gerçekle yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor. Bunun ilk adımı ise depreme dayanıklı konutlar inşa etmek. İzmir’in güçlü ve hızlı bir kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğu gibi Türkiye olarak yapılan yeni binaların depreme dayanıklılığı noktasında daha sıkı denetim ve kontrolünün yapılması gerekmektedir. Deprem bilincinin kazandırılması, deprem anında nelerin yapılıp nelerin yapılmaması gerektiğini vatandaşlarımızda refleks haline gelene kadar tekrar tekrar anlatılması önem arz ediyor. Bu çalışmaların oluşturulması, yürütülmesi ve sürekli hale getirilmesi noktasında GİFED olarak üye derneklerimizle hazırız. Tekrar İzmir’e geçmiş olsun diliyorum.
İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt:
“Depreme hazırlık birinci önceliğimiz olmalı”
Tüm İzmir’e öncelikle geçmiş olsun. 2020 İzmir Depremi’nin acısı ve travmaları daha tazeyken, maddi olarak da yaraları henüz tam anlamıyla sarılamamışken bu doğal afetin zaman mekan dinlemediğini, her an daha şiddetli olarak tekrar edebileceğini dün gece bir kez daha idrak ettik. İZSİAD olarak 2020 depreminde çok hızlı reaksiyon aldık, vatandaşlarımızın yanında olduk, bu deprem gösterdi ki asla kendisini unutturmuyor, her zaman buradayım diyor. Bu sebeple hem ülke hem de kent olarak depreme hazırlık birinci önceliğimiz olmalı. İZSİAD olarak kentte yürütülecek tüm depreme hazırlık çalışmalarında STK olarak katkı koyacağımızı buradan ilan eder, tüm kente geçmiş olsun dileklerimi bir kez daha iletirim.
İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Betül Sezgin:
“Tam bir teyakkuz halinde olmalıyız”
2020 İzmir Depremi’ni acı bir şekilde yaşayan İzmir, dün Buca Merkezli 5.1 şiddetindeki depremle sarsıldı. Depremin gece olması sebebiyle daha fazla korkuya ve paniğe neden olduğunu görüyoruz. Bir çok insan gece yaşanan bu depremde ne yapacağını, nasıl tepki vereceğini bilemedi. Bunun altında yatan sebep deprem anında ne yapacağının refleks haline gelmemiş olması. İzmir olarak tam bir teyakkuz halinde bu konuya eğilmeli, belediyeler eliyle kentsel dönüşüme destek verilirken, halkın bilinçlendirilmesi noktasında çok daha fazla kamuoyu çalışması yapılmalı. İZİKAD olarak bu noktada tüm projelerin içinde olacağımızı belirtiriz. Tekrar hepimize geçmiş olsun.
EGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Emre Pınar Kılıç:
Kentsel dönüşüm hızlandırılmalı”
Öncelikle tüm İzmir’e geçmiş olsun. 2020 İzmir Depremi’nin etkisi kent üzerinde hala duruyorken yaşadığımız bu deprem, tüm kentte ekstra bir korkuya sebep oldu. Özellikle depremin saatinin gece olması, uykuda insanların bu depremi yaşaması daha da fazla etkiledi. İzmir bulunduğu konum itibariyle deprem kuşağında bir kent. Bunu en acı şekilde 2 sene önce yaşadık. O sebeple İzmir olarak yapılaşmadaki kaliteden, deprem bilincinin yerleştirilmesine kadar ciddi anlamda deprem konusuna eğilmesi gerekiyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentsel dönüşüme yönelik çalışmaları devam ederken, kentsel dönüşümün hızlandırılması adına topyekün bir çabanın da hayata geçirilmesi şart. Depremi hayatımızın bir parçası olarak kabul edip ona uygun binalar inşa etmek, deprem anında alınması gereken aksiyonların bir yaşam biçimi haline getirmek gerekli. Bu noktada EGİKAD olarak üzerimize düşen bir sorumluluk olursa seve seve alacağımızı belirtir, İzmir’e tekrar geçmiş olsun dileklerimi sunarım.
KESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mutlu Can Günel:
Deprem eğitim müfredatına girmeli”
Tüm kentimize geçmiş olsun. İzmir son yıllarda yaşadığı depremler ile anılan bir kent oldu. Aslında deprem kuşağında bir kent olarak bu doğal afet ile yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor. Yapılarımızı inşa ederken depreme dayanıklılığı öncelik olarak almak, olası bir kötü senaryoda alınacak önlemleri belirlemek, toplanma alanlarından tutun konteyner, çadır, battaniyeye kadar, acil müdahale ekiplerinin oluşturulmasından, öğrencilerin deprem sırasında neler yapmaları gerektiğini müfredata eğitim olarak koymaya varıncaya kadar bir hazırlık içinde olmamız gerekiyor. Deprem bir doğa olayıdır, onu afet haline getiren ise insanlar ve onların inşa ettikleri yapılardır. O sebeple kentsel dönüşüm noktasında İzmir’in daha hızlı yol alması, ancak bu süreçte olabilecek her türlü afette kent olarak hazırlıklı olmak noktasında KESİAD olarak üzerimize düşeni yapmaya hazır olduğumuzu ifade etmek isterim. Tekrar geçmiş olsun İzmir.
TÜGİAD Ege Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Melih Sebastien Durmuş:
“STK’larla eş güdümlü çalışılmalı”
2020 İzmir Depremi’nin ardından yaşadığımız bu deprem tüm İzmir’i korkuttu. Öncelikle tüm kentimize geçmiş olsun diliyoruz. Dogal afetler olmadan önce önlemler almak, o afet olasılığına hazırlanmak bir kentin olmazsa olmaz önceliklerinden olmalıdır. Özellikle deprem kuşağında olan İzmir’in birincil önceliği depreme hazırlık olmalı diye düşünüyoruz. Kentsel dönüşüm çalışmaları son derece önemli ve artması gerekiyor. Ancak yeni binaların yapımında deprem yönetmeliğine uyumun denetimi noktasında çok daha dikkatli, çok daha katı kurallar uygulanmak durumundadır. Ancak tüm çabalara rağmen doğanın gücü karşısında insanlık çaresiz kalabiliyor. O noktada yaraları sarmak için tüm hazırlığınızın da tam olması gerekiyor. Bu anlamda kentin önde gelen kurum ve kuruluşlarının depreme hazırlık anlamında önlemler alması, STK’larla eş güdümlü çalışması yapması son derece önemli. TÜGİAD Ege Şubesi olarak oluşturulacak her platform ve çalışmanın içinde olacağımızı belirtir, İzmir’e tekrar geçmiş olsun dileriz.
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |