POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Özgür Özel, milletvekili Ediz Ün'ün istifasını istedi
Özgür Özel, milletvekili Ediz Ün'ün istifasını istedi
'İsrail'in cinnet siyasetine artık dur denilmeli'
'İsrail'in cinnet siyasetine artık dur denilmeli'
Serhat Akın'a silahlı saldırıda yeni gelişme!
Serhat Akın'a silahlı saldırıda yeni gelişme!
MHP’den ’Aile Kurumu Çalıştay’ı: LGBT önerisi!
MHP’den ’Aile Kurumu Çalıştay’ı: LGBT önerisi!
22 Aralık 2022 Perşembe - 13:32

İzmir siyasetinden asgari ücret bakışı: Kim/ne yorum yaptı?

Cumhur Başkanı Erdoğan 2023 yılı net asgari ücreti 8 bin 506 lira olarak belirlendiğini açıkladı. Karara İzmir siyasetinden farklı tepkiler geldi.

İzmir siyasetinden asgari ücret bakışı: Kim/ne yorum yaptı?

GERÇEKİZMİR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, 2023 yılında uygulanacak asgari ücreti kamuoyuna açıkladı.

Buna göre 2023 yılı net asgari ücreti 8 bin 506 lira olarak belirlendi. 

Karara İzmir siyasetinden farklı tepkiler geldi. İşte o mesajlar: 

AK PARTİ 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ: Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan, 2023 yılı için belirlenen net asgari ücret rakamını 8500 TL olarak açıklamıştır. İşçimizin, emekçimizin alın terini korumaya devam edecek, çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz. Milletimize hayırlı olsun.

TBMM İdare Amiri ve AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan: Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2023 yılı için Asgari Ücret 8500 TL olarak açıklandı. %54'lük bir artış gerçekleşti. Ülkemize ve milletimize hayırlı olsun.

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli: Asgari ücret net 8 bin 500 TL olarak belirlendi, ülkemize ve milletimize hayırlı olsun. Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki ekonomi politikamızla enflasyon karşısında koruduğumuz çalışanlarımızın refah düzeylerini artırmaya devam edeceğiz.

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır: Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyi Erdoğan tarafından net 8.500 TL olarak açıklanan 2023 yılı asgari ücreti, milletimiz, ülkemiz için hayırlı olsun.

AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar: Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan: Asgari ücret 2023 yılında 8.500 TL olacak. Ülkemize ve milletimize hayırlı olsun..

CHP

CHP İl Başkanı Deniz Yücel:
Ülke’de gerçek enflasyon %170,Saray’ın işçiye reva gördüğü ise açlık ve yokluk.Bu iktidar öylesine ucube bir sistem inşa etti ki, asgariücret 10 bin lira bile olsa yoksulluk artacak,enflasyon fırlayacak. Sorunun kaynağı olanlar işçinin sorununu da,ülkedeki yoksulluğunda çözemez.

CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat: Asgari ücret 8500 TL olarak açıklandı. Yandaşa gelince çuvalla verenler, asgari ücretliye gelince kaşıkla bile vermiyor. Milyonlarca asgari ücretli elbet bunun hesabını soracaktır.

CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan: 2023 yılı #asgariücret net 8.500 TL olarak açıklandı. Gerçek Enflasyon %170 iken asgari ücrete yapılan zam %54. Kararı alanların asgari ücretle nasıl yaşanır haberi olmadığı gibi; işçinin ve emekçinin hakkını hiçe sayarak alınan bu kararda, masada işçi ve emekçi yok.

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko: 10 milyon asgari ücretliye reva görülen bu rakam onları açlığa terketmektir! Ama az kaldığını herkes gibi Saray da biliyor… 6 ay sonra asgari ücretlinin mutfağı da, ailesi de yüzleri de gülecek…

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır: Partili Cumhurbaşkanı, 2023 yılı ortasında enflasyonu %30 olarak hedefledi. (Eğer tutarsa) Açıkladığı zammın yarısını yılın ortasında geri alacak. Yıl sonundaki enflasyon hedefi ile de zammın tamamını geri alacak. Bu durumda günümüzdeki enflasyon farkı ne olacak?

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter: Asgari ücreti nereye çıkartırsa çıkartsın Tek adam iktidarı, enflasyon % 185’lerde olunca komik oluyor! Herşey “Nas”a bağlandı! 

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu: İktidar ölümü gösterip sıtmaya razı etti! Asgari Ücret 8500 TL oldu; artış oranı yüzde 50 oldu. Gıdaya , ulaşıma, yiyeceğe, kiraya , özetle hayata ve yaşama yüzde 300 zam gelmişken; işçiye reva görülen yüzde 50 zam oldu!

İYİ PARTİ 

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray: Sn Erdoğan 2023 Yılı yeni asgari ücretini 8.500 lira olarak belirledi. Ayıp! Sayın Meral Akşener ekonimistlerimize hesaplatarak en az 9600 lira istemişti.

HDP 

HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay: Erdoğan asgari ücret müzakeresini EYT gibi seçim paketine dönüştürdü. Buna rağmen vaatler fos çıktı! Asgari ücret açlık sınırında kaldı.  Emekçinin değil patronların istediği oldu!

 
Torbalı'da atalık tohumlar toprakla buluştu
 
5 kişilik otomobilden 15 göçmen çıktı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Beko'dan o yasayı geri çekin çağrısı!
TBMM Genel Kurulu'nda Sendikal Barajlara karşı söz alan CHP İzmir Milletvekili ...
İzmir'de madde bağımlılığı artıyor... Purçu: Koca'dan acı itiraf!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu’nun İzmir ...
CHP İzmir’de gündem yeni başkan: Hareketli saatler!
CHP İzmir’de ana gündem Yücel’in istifası ve yeni il başkanının kim olacağı ...
 
Destici asgari ücretle ilgili rakam verdi
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, asgari ücrete ilişkin "Hem iş dünyamızı ...
Beştepe'de kritik asgari ücret görüşmesi!
Asgari ücret zammının ne kadar olacağı merakla beklenirken, Cumhurbaşkanı ...
İmamoğlu'ndan çarpıcı adaylık açıklaması!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın grup toplantısındaki sözlerine yanıt veren İBB ...
 
AK Partili Günaydın'dan istifaya götüren görüntüler hakkında yeni açıklama: Siyasi komplo!
Sosyal medyada yayılan dansözlü-içkili eğlence görüntülerinin ardından ...
Erdoğan asgari ücret açıklaması için tarih verdi!
AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyona ...
İYİ Parti lideri Akşener'den İmamoğlu davası mesajı
İYİ Parti lideri Meral Akşener, Saraçhane buluşmasına işaret ederek, "Ben ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri