POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Özel'den Bahçeli'ye 'HÜDA PAR' tepkisi
Özel'den Bahçeli'ye 'HÜDA PAR' tepkisi
CHP'nin üç planı: 'Siyasi yasak gelirse...'
CHP'nin üç planı: 'Siyasi yasak gelirse...'
Hakkari'de yolcu uçağı pistten çıktı!
Hakkari'de yolcu uçağı pistten çıktı!
Çekiçle saldırmıştı: Müdür hakkında karar!
Çekiçle saldırmıştı: Müdür hakkında karar!
27 Eylül 2017 Çarşamba - 09:56

İzmir’de servis araçlarına sıkı denetim!

Korsan olan kreş servisinde unutulan 3 yaşındaki Alperen Sakin'in ölümünden sonra Emniyet Müdürü Aşkın'ın talimatıyla bu araçlara yönelik denetimler daha da sıklaştırıldı. Eğitim öğretimin başladığı hafta ilk beş günde, bin 312 servis aracı denetlendi, 50 sürücüye ceza kesildi, 2 korsan servis yakalandı. Sürücüsünün ehliyetinin yetersiz kaldığı ve haklarında haciz yönünden yakalama kararı bulunan 5 araç da trafikten men edildi.

İzmir’de servis araçlarına sıkı denetim!

İzmir’in Çiğli İlçesi'nde, korsan olan kreş servisinde unutulan 3 yaşındaki Alperen Sakin'in ölümünden sonra Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın'ın talimatıyla bu hizmeti veren araçlara yönelik denetimler okulların açılmasıyla daha da sıklaştırıldı. Eğitim öğretimin başladığı hafta ilk beş günde, bin 312 servis aracı denetlendi, 50 sürücüye kurallara uymadıkları gerekçesiyle ceza kesildi, 2 korsan servis yakalandı. Sürücüsünün ehliyetinin yetersiz kaldığı ve haklarında haciz yönünden yakalama kararı bulunan 5 araç da trafikten men edildi.

Çiğli Köyiçi Mahallesi'nde geçen Ağustos ayında meydana gelen olayda, Serkan Sakin ile Buket Sakin çiftinin, 3 yaşındaki oğulları Alperen Sakin, Çiğli Özel Sevgi Yumağı Anaokulu'na götürüldüğü sırada korsan servis minibüsünde unutulmuştu. Saatler sonra farkına varılan Serkan Sakin, sıcaktan ve havasızlıktan hayatını kaybetmişti. Serkan Sakin'in hayatını kaybetmesi, gözlerin özellikle servis araçlarına çevrilmesine neden oldu. Servis araçlarının durumu mercek altına alındı.

EMNİYET MÜDÜRÜ, ADETA SAVAŞ AÇTI
Alperen'in hayatını kaybetmesinden sonra İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, konuyla yakından ilgilendi. Asayiş Şube Müdürlüğü'nün olaya ilişkin adli süreci takip etmesinin yanı sıra trafik ekipleri de servis araçlarına yönelik denetimler yaptı. Bu denetimler, özellikle geçen hafta yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla aralıksız sürdürüldü. Trafik ekipleri, ana caddeler üzerinde yaptıkları servis aracı denetimlerinin yanı sıra özellikle okul önlerinde servislerin yeterlilik belgesinden, teknik donanımlarına, şoförün ehliyet yeterliliğinden psikolojik durumuna kadar kontroller yaptı. Trafik ekipleri kentteki servis hizmeti veren araçlardan okullara taşımacılık yapan bin 312'sini denetledi. Bu denetimlerde, kurallara uymayan servis araçlarına göz açtırılmadı. Eğitim öğretimin başladığı ilk beş günde, toplam bin 312 servis aracı denetlenirken, 50 şoföre kurallara uymadıkları gerekçesiyle ceza kesildi. 2 korsan servis aracı yakalandı. Sürücüsünün ehliyetinin yetersiz kaldığı ve haklarında haciz yönünden yakalama kararı bulunan 5 araç da trafikten men edildi. Bu servis denetim sayıları, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin İzmir kent merkezindeki denetimlerinden oluştu. Ancak benzer denetimlerin, ilçelerde de yapıldığı açıklandı. Servislere yönelik denetimlerin yıl boyunca aralıksız sürdürüleceği ifade edildi. (DHA)

 
İzmir'in marka fuarında altın yıl!
 
Kuzey Irak'a harekat: Terör depoları imha edildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YÖK'ten bir kritik değişiklik daha!
ALES sonuçları açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl süreyle geçerli olacak.
İzmir'de FETÖ'ye ağır darbe: 1 haftada 219 kişi!
Son bir haftada düzenlenen 5 ayrı operasyonda 219 zanlı yakalandı.
İptal davasına davullu zurnalı uğurlama!
Karabağlar İlçesi'ndeki 16 mahalle hakkında, 2012 yılında Bakanlar Kurulu'nca ...
 
Firari askerler kıskıvrak yakalandı!
Manisa'nın Turgutlu ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet ...
Ankara'da göçük: Ölü ve yaralı var
Başkentte, Mamak ilçesindeki bir inşaatın 2'nci katına beton döküldüğü ...
İki arkadaşı kaza ayırdı
İzmir'in Bergama ilçesinde, yolcu otobüsüne arkadan çarpan cipteki 2 arkadaştan ...
 
Diyarbakır'da çatışma: 1 şehit, 1 yaralı!
Diyarbakır’ın Kocaköy ilçesinde, güvenlik kuvvetleri ile teröristler arasında ...
İzmir'deki 'yasak aşk' cinayetinde karar!
Buca'da eşiyle ilişkisi olduğu gerekçesiyle bir kadını boğazından bıçaklayarak ...
İzmir'de uyuşturucu operasyonu
Kemalpaşa İlçesi’nde jandarmanın düzenlediği operasyonda, 17 kilo esrar ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri