POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
AK Partili Çelik: Sivil anayasaya ihtiyaç var!
AK Partili Çelik: Sivil anayasaya ihtiyaç var!
17 yaşındaki Beyza’dan iki gündür haber alınamıyor
17 yaşındaki Beyza’dan iki gündür haber alınamıyor
Özel’den Erdoğan'a erken seçim çağrısı
Özel’den Erdoğan'a erken seçim çağrısı
Tur minibüsü şarampole devrildi: Yaralılar var!
Tur minibüsü şarampole devrildi: Yaralılar var!
7 Eylül 2024 Cumartesi - 09:57

İzmir’de toplu ulaşıma 'kış' ayarı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı toplu ulaşım kurum ve kuruluşları, 9 Eylül Pazartesi günü itibariyle kış düzenine geçecek. Yeni eğitim öğretim yılının başlayacak olması nedeniyle ESHOT, Metro ve Tramvay hatlarında sefer sıklıkları artırılacak. İZDENİZ gemileri, mevcut tarifeleriyle çalışmaya devam edecek.

İzmir’de toplu ulaşıma  kış  ayarı

Yeni eğitim öğretim dönemi 9 Eylül Pazartesi günü başlıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı toplu ulaşım kurum ve kuruluşları, başta okul servisleri olmak üzere kentte araç ve yaya trafiğinin artacak olması nedeniyle kış tarifesine geçiş yapacak.

 

ESHOT’ta 1700’den fazla otobüs

ESHOT Genel Müdürlüğü, İZULAŞ ve İZTAŞIT’ın da desteğiyle sefere çıkan otobüs sayısını artıracak. Yaz aylarında günde ortalama 1480 araçla sefer yapılırken, okulların açılmasıyla birlikte her gün ortalama 1708 otobüs, toplam 430 hatta hizmet verecek. Otobüslerin, tüm hatlarda yapacağı toplam sefer sayısı yaklaşık 28 bin olacak. ESHOT’un tüm idari personeli de 9 Eylül Pazartesi günü sahada olacak. Hizmet akışının devamlılığı için olası kazalara ve arızalara hızla müdahale edilecek. Tüm hatlarda otobüslerin güncel çalışma programına, ESHOT Mobil uygulamasından ve eshot.gov.tr’den ulaşılabilir.

Metro ve tramvay hatları de ek seferlerle güçlendirilecek. Hafta içi yoğun saatlerde metro seferleri 3,5 dakikada bir yapılacak. Konak Tramvayı yoğun saatlerde 5 dakikada bir; Karşıyaka Tramvayı ise 10 dakikada bir çalışacak.

Karşıyaka ve Çiğli tramvay hatlarında yeni dönem

Karşıyaka ve Çiğli tramvay hatlarında, 9 Eylül 2024 Pazartesi gününden itibaren aktarmasız işletime geçilecek. 06.00-00.20 saatleri arasında uygulanacak yeni plana göre; Alaybey’den hareket eden tramvaylar,  Ataşehir Kavşağı, Semra Aksu, Kâtip Çelebi Üniversitesi ve İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi üzerinden Alaybey’e dönecek.

Karşıyaka’nın yeşil hattı, Çiğli’nin kırmızı hattını kapsayacak

Mevcut düzende Alaybey - Ataşehir Kavşağı arasında sefer yapan yeşil hattan, kırmızı hat veya mavi hat kullanılarak Çiğli istikametine ulaşılabiliyordu. 9 Eylül Pazartesi gününden itibaren, Alaybey’den hareket eden tramvaylar,  kesintisiz olarak kırmızı hatta devam edecek.  Böylece; Alaybey - Karşıyaka İskele - Nikah Sarayı – Yunuslar - Bostanlı İskele – Çarşı - Vilayet Evi - Selçuk Yaşar – Atakent - Bilim Müzesi - Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu – Mavişehir - Ataşehir Kavşağı - Semra Aksu - Eski Havalimanı - Yeni Mahalle - Çiğli Bölge Hastanesi - Ata Sanayi - Evka 5 - Katip Çelebi Üniversitesi - İAOSB Nedim Uysal Lisesi - Mustafa Kemal Atatürk Bulvarı - İAOSB Müdürlüğü - Kemal Baysak - Nihat Karakartal - Nazım Hikmet Ran - Ataşehir Kavşağı – Mavişehir - Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu - Bilim Müzesi – Atakent - Selçuk Yaşar - Vilayet Evi – Çarşı - Bostanlı İskele – Yunuslar - Nikah Sarayı - Karşıyaka İskele – Alaybey duraklarına aynı tramvay ile aktarmasız olarak gün boyunca ulaşılabilecek.

Mavi hattın işletim planında herhangi bir değişiklik yapılmadı. Burada son sefer saati 19.00’dan 00.20’ye uzatıldı. Metro ve tramvay hatlarının sefer programlarına, izmirmetro.com.tr ve tramizmir.com adreslerinden ulaşılabilir.

İZDENİZ’de mevcut tarifeye devam

İZDENİZ Genel Müdürlüğü’ne bağlı yolcu gemileri ve feribotlar, iç körfezdeki seferlerine mevcut tarifeleri doğrultusunda devam edecek. Yoğun saatlerde yolcu gemileri ve feribotlar 15 dakikada bir çalışacak. Sefer programları, izdeniz.com.tr adresinden görülebilir.

 
Bornova’da asfalt seferberliği
 
Büyükşehir yangın yaralarını sarıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova’da asfalt seferberliği
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, hafta içinde İZSU Genel Müdürü Gürkan ...
Ramo ve Ateş’e İEF’de büyük ilgi
Buca Belediyesi’nin arama kurtarma köpekleri Ramo ve Ateş’in İzmir Enternasyonal ...
Ödemiş'te şenlik bütçesi asfalt ve parkeye ayrıldı
Ödemiş'te Belediye Başkanı Mustafa Turan sözünü tuttu. Kurtuluş etkinlikleri ...
 
Soyer 'Körfez' sessizliğini bozdu: Çok net ifade etmek isterim ki...
İzmir Körfezi'ndeki kötü koku ve balık ölümlerine ilişkin tartışma sürerken, Önceki ...
Eşki zabıta kıyafeti giydi, esnafı ziyaret etti
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Zabıta Haftası dolayısıyla zabıta ...
Karşıyaka’nın 5 yıllık stratejik planına onay
Karşıyaka Belediye Meclisi, ilçenin önümüzdeki 5 yılına yön verecek ‘2025-2029 ...
 
9 Eylül’de çocuklara çifte mutluluk
İzmir Büyükşehir Belediyesi, okulların açılış tarihinde ihtiyaç sahibi ...
Başkan Önal’dan afetzede Arda’ya doğum günü sürprizi
Başkan Önal, büyük İzmir yangınında evleri yanan aileleri yalnız bırakmıyor. ...
İzmir ulaşımına ‘maraton’ ayarı!
İzmir’in kurtuluşunun 102. yıl dönümü kutlamaları kapsamında, 8 Eylül ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri