POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Önder'in sağlık durumuna ilişkin açıklama
Önder'in sağlık durumuna ilişkin açıklama
Ekrem İmamoğlu'ndan 23 Nisan paylaşımı
Ekrem İmamoğlu'ndan 23 Nisan paylaşımı
Okulda tüfekle poz vermişti: Soruşturma başlatıldı
Okulda tüfekle poz vermişti: Soruşturma başlatıldı
Candaş Tolga Işık: 'Program için tehdit ediliyorum'
Candaş Tolga Işık: 'Program için tehdit ediliyorum'
4 Ağustos 2018 Cumartesi - 11:33

İzmirli Bengisu Avcı tarih yazdı: Mans Denizi'ni yüzerek geçti!

İzmirli sporcu Bengisu Avcı, ada ülkesi İngiltere ve Fransa’yı ayıran Manş Denizi’ni baştan sona yüzerek geçen ikinci ve en genç Türk kadını olarak tarihe geçti.

İzmirli Bengisu Avcı tarih yazdı: Mans Denizi ni yüzerek geçti!

Ege Üniversitesi Antrenörlük Eğitimi Bölümü öğrencisi 22 yaşındaki Bengisu Avcı, geçen yıl deneyip hipotermi nedeniyle tamamlayamadığı Manş geçişini bu yıl başardı. Yüzme sporuyla 6 yaşında tanışıp açık su yarışlarında birçok derece elde eden, 2 yıldır Manş hayalini gerçekleştirmek için antrenman yapan milli sporcu, dün gece yarısı İngiltere saatiyle saat 03.00’te İngiliz kıyısındaki Dover kentinden suya girdi. Bengisu’ya Manş, diğer adıyla İngiliz Kanalı geçişinde yakınındaki teknede annesi Meserret Avcı ve mentörü eşlik etti.



Channel Swimming Association’ın belirlediği kurallar gereği tekneye dokunması ve termal koruyucu, yüzmeyi kolaylaştıran mayolar giymesi yasak olan sporcu, yaz aylarında bile sıcaklığı 14 ile 17 santigrat derece arasında değişen suda 36 kilometre boyunca yüzdü. Suya girdikten 11 saat 29 dakika sonra Fransa kıyısındaki Cap Gris Nez’e ulaşan Bengisu hayalini gerçekleştirdi. Manş Denizi’ni 1979 yılında, 15 saat 47 dakikada yüzen ilk Türk kadın yüzücü Nesrin Olgun Arslan olmuştu. Bengisu, bu dereceyle Manş’ı en kısa sürede geçen Türk kadını unvanını da ele geçirdi. 1875 yılından günümüze kadar toplam 1521 kişinin bireysel olarak geçmeyi başardığı Manş Denizi’nde bu yıl 40 kişi bu başarıya ulaştı.

Bengisu, ülkemizden solo olarak Manş’ı geçen 15'inci yüzücü oldu. Daha önce takım halinde ise değişmeli olarak yüzüp 5 Türk ekibi bu başarıyı elde etti. Dünyanın en tehlikeli su yollarından biri olarak kabul edilen Manş Denizi’nde soğuk su ve kuvvetli akıntı ile gelgitlerin yanı sıra yüksekliği 2 metrenin üzerine ulaşan dalgalar, ani bastıran sis, yağmur, rüzgar, günde yüzlerce gemi ve tanker geçişiyle çok yoğun deniz trafiği, köpek balıkları, deniz anaları, yosunlar ve yüzen atıklar, sporcular için ciddi risk oluşturuyor. Sporcular kanal geçişi sırasında jel gıdalarla beslenebiliyor.

 
CHP Genel Merkezi imzaları illere göre ayırdı: İşte İzmir'den imza veren isimler!
 
Başkan Soyer'den 'süt fiyatı' açıklaması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'in göbeğinde motosikletle tehlikeli yolculuk
İZMİR'de 2'si çocuk 4 kişinin, bindikleri motosikletle kasksız bir şekilde ...
Hakkari'den acı haber geldi
Hakkari’ nin Yüksekova ilçesi’nde PKK’lı teröristlerce önceden yola döşenen ...
Erdoğan'ın açıkladığı '100 Günlük Eylem Planı'na İzmir iş dünyası ne dedi?
İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener ve Müstakil ...
 
Dışişleri'nden Kufodinas'ın açık cezaevine nakline tepki
17 Kasım terör örgütünün mensubu hükümlü Dimitris Kufodinas’ın yüksek ...
Rusya'da helikopter düştü: 18 ölü
Rusya'nın Krasnoyarsk bölgesinde bir helikopter düştü, 3 mürettabat ile 15 yolcu hayatını kaybetti.
Takla atan otomobilin sürücüsü yaralandı
İZMİR’in Gaziemir ilçesinde, orta refüje çarparak takla atan otomobilin ...
 
LGS mimarı gitti
Milli Eğitim Bakanlığı’nda 91 bin öğrencinin açıkta kalmasıyla başlayan ...
İzmir'de 11 ilçede asayiş uygulaması yapıldı: Aranan 74 kişi gözaltına alındı
İZMİR İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri 11 ilçede huzur ve güvenliğin sağlanması ...
Korkunç şüphe... Kayıp Ahmet'ten acı haber geldi!
Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde kaybolan 9 yaşındaki Suriye uyruklu Ahmet ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir’de ‘başkanvekili krizi’nin anatomisi!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri