POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Destici'den Özel'in açıklamalarına tepki
Destici'den Özel'in açıklamalarına tepki
Uzman çavuş tartıştığı kişiye kurşun yağdırdı
Uzman çavuş tartıştığı kişiye kurşun yağdırdı
Ekrem İmamoğlu: Asıl savcılara sesleniyorum!
Ekrem İmamoğlu: Asıl savcılara sesleniyorum!
İBB'ye yönelik soruşturmada bir tutuklama daha
İBB'ye yönelik soruşturmada bir tutuklama daha
27 Ağustos 2019 Salı - 01:42

İzmirli kadınlardan kadın cinayetleri isyanı!

Kadın Meclisleri öncülüğünde İzmirli kadınlar, başta Kırıkkale’de eski eşi tarafından 10 yaşındaki kızının gözleri önünde öldürülen Emine Bulut ve Türkiye’de cinayete kurban gitmiş birçok kadın adına Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi girişinde toplandı. Türkiye’de kadın cinayetlerinin durması gerektiğini savunan kadınlara, caddeden geçen kadın ve erkeklerin eşlik etmesiyle yaklaşık 200 kişilik grup, kadın cinayetlerini protesto etti.

İzmirli kadınlardan kadın cinayetleri isyanı!

İzmir Kadın Meclisleri öncülüğünde Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde toplanan İzmirli kadınlar, Kırıkkale’de eski eşi tarafından 10 yaşındaki kızının gözleri önünde öldürülen Emine Bulut ve kadın cinayetine kurban gitmiş birçok kadın adına toplandı. ‘Yaşasın kadın dayanışması’, ‘Kadın, yaşam, özgürlük’, ‘Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz’, ‘Başka Emineler olmayacak’, ‘Asla yalnız yürümeyeceksin’ sloganları atan gruba caddeden geçen vatandaşlar da eşlik etti. Emine’nin öldürülmesinin kadın cinayetlerinin son bulması adına bir dönüm noktası olmasını istediklerini söyleyen grup, ellerinde ‘Ölmek istemiyoruz’, ‘Vardık, varız, var olacağız’, ‘Haklı şiddet yoktur’ yazılı pankartlar ve Emine Bulut’un fotoğraflarını taşıdı. 7’den 70’e birçok kadın, kadınların en temel hakkı olan yaşam hakkını savundu.

Son sözleri ‘Ölmek istemiyorum’ olan Emine Bulut için toplandıklarını söyleyerek kadınlar adına basın metnini okuyan İzmir Kadın Meclisleri üyesi Meltem Yıldırımcan, "Bu ülkede kadınlar ne yaşıyor, o çok önemsediklerini söyledikleri çocuklar ne yaşıyor herkes görsün. Emine’nin ‘Ölmek istemiyorum’ sözlerini hiçbir zaman unutturmayacağız. Emine Bulut’un öldürülmesi ülkemizdeki kadın cinayetleri gerçeğini tüm açıklığıyla göz önüne serdi. Kadınlara reva görülen şiddet maalesef en ağır, en vahşi biçimiyle maalesef bir kez daha karşımızda. Bu ülkede kadınlar yaşamak istiyor. En temel insan hakkı olan yaşamlarını istiyorlar. Bu ülkede kadınlar ölmemek için yıllardır mücadele ediyor." diye konuştu.

‘KADIN CİNAYETLERİ ÖNLENEBİLİR’

İstanbul Sözleşmesi’ne ve 6284 sayılı kanuna saldırılarak ‘yuva yıkan yasa’ denildiğini söyleyen Yıldırımcan, “O yasalar kadınlar yaşasın, şiddet görmesin diye çıkan yasalardır. Kadınların hayatta kalması için birer şifredir. Artık herkes kararını verecek; ya öldürülmeden, şiddet görmeden yaşamaları için kadınların yanında yer alacaksınız, ya da saldırılarınıza devam edip Emine Bulut’u, Özgecan Aslan’ı öldürenlerin yanında yer alacaksınız. Kadın cinayetleri afet değildir, durdurmak mümkündür. Kadın cinayetlerini durdurmak için somut adım atılmadan geçen bir gün bile artık fazla. Artık hükümet kadın cinayetlerini durdurmak için siyasi iradesini ortaya koymalıdır. Kadın cinayetlerinin reçetesi eşitliktir, eşitliğin sağlanması için izlenecek politikalardır. İstanbul Sözleşmesi’nin sunduğu; şiddeti önleme, şiddetten koruma, etkin kovuşturma, kadınları güçlendiren politika yükümlülükleri yerine getirilmelidir. Emine Bulut bu ülkedeki tüm kadınların çığlığıdır. Son sözleri kadınların sözüdür. Bizi çözüme kavuşturacak olan ise ancak ve ancak sürekli ve örgütlü mücadelemizdir. Mücadelemizde öldürülen tüm kadınların hesabını soracağız. Kadın cinayetlerini durduracağız” dedi. (DHA)

 
İzmir'de satırlı dehşet: Sokak ortasında akrabasını öldürdü
 
CHP'de Yücel'in o mesajı kulisleri hareketlendirdi... İl Başkanlığı için kimlerin adı geçiyor?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de satırlı dehşet: Sokak ortasında akrabasını öldürdü
Menderes ilçesinde, eski hükümlü olduğu öğrenilen B.O., sokakta karşılaştığı ...
Özel ekip İzmir yangınını araştırıyor: En büyük şüpheli...
Karabağlar ilçesinde 53 saat sonra kontrol altına alınan orman yangınının ...
İzmir'deki yangınla ilgili THK tartışmasında flaş çıkış: 2 misli fiyat istediler!
İzmir Orman Bölge Müdür Vekili Mehmet Erol, "THK helikopter ihalesine ...
 
İzmir'de o memurlar iş bıraktı!
Birleşik Kamu İşgörenleri Sendikaları Konfederasyonu (Birleşik Kamu-İş) ...
Başkanın ofisinde böcek soruşturmasında flaş gelişme
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal'ın makam odasında dinleme cihazı ...
FETÖ'nün kritik ismi yakalandı
FETÖ'nün mahrem yapılanmasının önemli isimlerinden Reşat Nazmi Oral, Emniyet ...
 
Yolun karşısına geçerken korkunç son!
Karşıyaka ilçesinde, yolun karşısına geçmeye çalışan Özbekistan uyruklu ...
Güzelbahçe’de kadına şiddet protestosu
Güzelbahçe Belediyesi ve Güzelbahçe’de bulunan Sivil Toplum Örgütleri ...
İzmir sularında çifte yasa dışı geçiş operasyonu
Dikili ve Çeşme ilçeleri açıklarında 1'er gün arayla durdurulan 2 ayrı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İmamoğlu’nun adaylık startı ve İzmir detayları!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri