GERÇEKİZMİR - Dünya çapında 128 ülkede, 5 bin şubesi ve 200 bini aşkın üyesiyle faaliyet gösteren genç liderlerin bir arada bulunduğu küresel bir platform olan JCI’nin (Junior Chamber International) İzmir Şubesi, ‘sanal gerçekliğin iş dünyasında kullanımı’ konulu bir seminer düzenledi.
Kaya Prestij Otel’de gerçekleşen seminere JCI İzmir Şubesi Başkanı Aybeniz Altın, JCI İzmir üyeleri ve Modern İnnova Sanal Gerçeklik Ajansı Sahibi Kerem Gençler katıldı. Seminer’de sanal gerçekliğin iş dünyasında kullanımı ile ilgili eğitim veren Modern İnnova Sanal Gerçeklik Ajansı Sahibi Kerem Gençler, sanal gerçekliğin hikayelerine ilişkin de bir sunum gerçekleştirdi.
JCI NEDİR?
Seminer’in açılış konuşmasını JCI İzmir Şubesi Başkanı Aybeniz Altın yaptı. JCI’nin, üyelerine liderlik vasıfları ve toplumsal bilinç kazandırarak, yaşadıkları toplumda pozitif değişimi sağlamalarına destek olmayı amaçlayan uluslararası bir sivil toplum kuruluşu olduğunu belirten JCI İzmir Şubesi Başkanı Aybeniz Altın, kuruluşun Türkiye’de 22 şubesi bulunduğunu ve İzmir’de toplamda 128 üyeleri olduğunu ifade etti. Altın, toplumsal girişim, iş dünyası, uluslar arası ilişkiler, bireysel gelişim, networking gibi birçok konuda proje ürettiklerini söyledi. JCI’nin Birleşmiş Milletler (BM) logosunu taşıma izni olan tek dernek olduğunu altını çizen Altın, aynı zamanda BM’de kürsüsü olan bir dernek olduklarına da dikkat çekti.
HAYATIMIZA ENTEGRE OLACAK BİR SİSTEM
‘İş dünyasında sanal gerçeklik kullanımı’ konulu seminerin amacına yönelik açıklama yapan Altın, “Teknolojinin günümüzde bu kadar hayatımıza girmesiyle birlikte bizim de bu yeni teknolojik olaylara adapte olmamızla ilgili oyunlaştırma metoduyla anlatılacak bir seminer. İş dünyasındaki sanal gerçeklik nedir diye ilk başta insanların kafasında bir soru işareti oluşuyor. Ancak, iş dünyasında sanal gerçeklik; önümüzdeki yılların teknolojisiyle birlikte hayatımıza entegre olacak bir sistem. Çünkü her şey ofis ortamında bildiğimiz gibi maddesel bir şekilde olmayacak, her şey; sanal alem dediğimiz internet üzerinden ve teknolojinin gelişmesiyle olacağı için işlerin buna entegre edilmesi lazım. Biz bu seminerle, bunun bilinirliğini arttırmayı amaçladık” dedi.
İŞ’TE DİJİTAL KADINLAR PROJESİ
Altın, 2 Kasım’da İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde saat 09.30 ile 18.00 saatleri arasında JCI İzmir Şubesi olarak ‘İş’te dijital kadınlar’ projesiyle kadınlara girişimcilik eğitimi düzenleyecekleri de açıkladı. Altın, İş’te Dijital Kadınlar Projesi ile ticarileşebilir bir ürünü bulunan, girişimci olan veya olmak isteyen, 18-55 yaş arasındaki kadınlara, çeşitli eğitimler vererek onların bilgi ve beceri kapasitelerini arttırmayı amaçladıklarını belirtti. Eğitimde alanında uzman eğitimciler tarafından girişimci zihin yapısı, pazar doğrulama, genç girişimcilere vergisel avantajlar, e-ticarette hukuk, yaratıcı ekonomiler ve sosyal medya başlıklarıyla eğitimler verilecek.
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |