POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Narin cinayetinde adli tıp raporu tamamlandı
Narin cinayetinde adli tıp raporu tamamlandı
İsrail savaş uçakları Hizbullah hedeflerini vurdu
İsrail savaş uçakları Hizbullah hedeflerini vurdu
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
31 Ekim 2017 Salı - 08:51

Kafe siyaset masasında CHP İl Kongresi!

Gazeteciler Sercan Avcı ve Bünyamin Dobrucalı, Can Radyo’da Kafe Siyaset programında CHP İzmir’in il kongresi sürecini masaya yatırdı. Avcı, “Uzlaşı mümkün görünmüyor” dedi. Dobrucalı ise, “ Genel Merkez devreye girecektir.Tek aday üzerinde uzlaşmak zorunda kalacaklar” dedi.

Kafe siyaset masasında CHP İl Kongresi!

GERÇEKİZMİR - Gazeteciler Sercan Avcı ve Bünyamin Dobrucalı, Can Radyo’da Kafe Siyaset programında konuştu. İkilinin gündeminde Alsancak Stadı'ndaki ruhsat krizi, CHP İzmir’de uzlaşı formülü ve İYİ Parti vardı.

MEVZUAT ORTADA BELEDİYE RUHSAT VERMEZ TABİKİ

SERCAN AVCI: Statların krizle gündeme gelmesine alıştık. Konak Belediyesi ruhsat Alsancak Stadı projesine ruhsat vermedi. AK Parti’de il başkanı, genel başkan yardımcısı, bakan, ilçe başkanı yerel yönetimi hedef aldı. Sema Pekdaş’ın basın toplantısındaydım. Belediye burada haklı…’Ruhsat vermem’ diyor. Vermez tabiki…30 koltuğa bir otopark otopark yapmak zorundasın mevzuata göre… 12 bin kişilik stat 21 otapark var projede. Yeraltına yapabiliyorsun yanına yapabiliyorsun…Mevzuata kanuna aykırı bir şeye belediye nasıl ruhsat versin. Bunu eleştiren iktidar partisi mensuplarına bu nedenle şaşırdım. Zaten gün içinde Pekdaş’a yanıt gelmedi Mevzuat hukuk ortada. Stat konusu polemiği bitmez bu İzmir’de… Seçimler yaklaştıkça polemik artacak.

KENTLİ ADINA ZUL

BÜNYAMİN DOBRUCALI: Sadece stat değil. Bir çok konuda CHP beyaz AK Parti siyah…AK Parti siyah CHP beyaz diyor. Onun aşılabildiği tek nokta İZBAN’dı…Onda bile her törende sen yaptın ben yaptım kavgası oluyor. İki farklı parti. İki siyasi görüş. Ortada paylaşılması gereken İzmir gibi değerli bir koltuk var. Sen yapma ben yapayım kavgası oluyor. Stat konusu da o….Bu noktaya gelmesi bile kentli adına zul…Çözülmeyecek konular değil. Bürokratlar var. Otur çöz.

HALA STAT ÇÖP KONUŞULUYOR

SERCAN AVCI: Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı ‘İzmir’in çöpünü de biz alalım yakalım’ dedi. Bu sözler belki iyi niyetli ama beni rahatsız etti. İzmir’in siyasilerinden açıklama gelmedi. Başka bir belediye başkanı da stadına davet etsin. Çöpü Manisa’ya verelim. Stat için Bursa’ya gidelim. Dünya kenti olmaktan bahsediyoruz ama hala stat çöp konuşuyoruz.

İKİ TARAFTA ÜZÜM YEMEK İSTEMİYOR

BÜNYAMİN DOBRUCALI: Çöp davetini ilk okuduğumda Cengiz Başkan kafa bulmuş dedim. Kimse yüzde yüz haklı değil. Sorun herkes kendini yüzde yüz haklı görüyor. İki tarafta üzüm yemek istemiyor. İkisi de bağcıyı dövelim diyor. Bu durum böyle devam eder.

İZMİRLİ SANDIKTA CEZALANDIRMIYOR

SERCAN AVCI: İzmirli sandıkta bunun cezasını vermiyor. Projeleri değerlendirmiyor. Sandıkta ideolojik düşünüyoruz. Yerel yönetimin veya hükümetin İzmir’e yaptığını ya da yapmadıklarını oylamıyor İzmirli.

HERKES HALİNDEN MEMNUN

BÜNYAMİN DOBRUCALI: Yüze yüz katılıyorum. Sandığa gidecek vatandaş tramvay nedeniyle mi oy atacak Erdoğan şunu söylemiş aman oy vermeyeyim ya da vereyim mi diyeceksin. İki taraf da bunu bildikleri içinde olay sadece siyasete dönüyor. Koca kente 15 yıldır aynı şeyleri konuşturuyorlar. İki tarafta halinden memnun. Çok tuhaf. Siyasetçide milletvekili de belediye başkanı da bürokratı da . Tuhaf bir kent olma yolundayız.

SERCAN AVCI: CHP’de belediye başkan adayları 3 aşama da belirlenecekmiş. Anket, temayül yoklaması ve sözlü sınava tabi tutarak, üç aşamada belirleyecek. Adaylar inansın mı?

BÜNYAMİN DOBRUCALI: Ben bu filmi görmüştüm. 2009’da da gördüm 2014’te de gördüm.

SERCAN AVCI: Değişmez mi. Huy mu bu?

BÜNYAMİN DOBRUCALI: Temel sinemaya gitmiş. Aynı filme 9-10 kez girmiş. Biletçi sonunda sormuş ‘neden aynı filme geliyorsun’ diye… Temel de ‘Filmin sonuna tren uçuruma uçuyor ya… Acaba bu sefer kurtulur mu diye geliyorum’ demiş. Bu da böyle bir şey. 2019’da da değişmeyecek. Anket manket gösterme. Göreceksiniz. Anket dışında 50 denge devreye girer.

SERCAN AVCI: Adaylar için istikamet Genel Merkez koridorları yine o zaman…

BÜNYAMİN DOBRUCALI: Keşke sadece Genel Merkez olsa.

SERCAN AVCI: Tablo bu kadar mı karamsar. İzmir’de 2014’ü yaşadı CHP… Hiç mi akıllanmamıştır CHP Genel Merkezi.

BÜNYAMİN DOBRUCALI: Hayırlısı diyelim

SERCAN AVCI: Yüksel-Sındır polemiği yaşandı. ‘PM’ye ben önerdim’ dedi Yüksel ve Sındır’dan da ‘Güler geçerim’ yanıtı geldi. Bence il kongresi sürecinde uzlaşıyı ortadan kaldıracak ilk kıvılcım bu polemik.

BÜNYAMİN DOBRUCALI: Yüksel bu çıkışı daha öncede yaptı. Bildiği bir şey var herhalde. Ağzından çıkan lafı doğru algılamamız gereken biri.

UZLAŞIYI MÜMKÜN GÖRMÜYORUM

SERCAN AVCI: Örgüt kutuplaşmaya götürecek bir kıvılcım. Uzlaşı sesleri yükseliyor ama bence mümkün değil. İşin içinde Sayın Yüksel varsa İzmir’de uzlaşamazsınız. Aziz Bey’in ve Alaattin Bey’in uzlaşı kavramı ‘benim adayım olsun’ dur. Bu sefer bence aktörler taraflar farklı. Alaattin Bey’in Karabağ’la bir görüşmesi oldu.  Konak İlçe Başkanıyla da görüştü. Bu ikili geçen dönem karşı bloğun baş aktörleriydi. Bu sefer saflar değişti. Bu sefer daha güçlenmiş Genel Sekreter olmuş Sındır var. Genel Merkez’e yakınlaşan güçlenen Tuncay Özkan var. Örgütte karşılığı olan Atila Sertel var. Aziz Bey’den özür bekleyen Tahir Şahin var. Aziz Bey’in ‘Akraba’ eleştirisiyle karşılaştığı Hüseyin Mutlu Akpınar var. Var da var. Ben kutuplaşma görüyorum. Şakir Başak da bu tarafa yakın. Alaattin Bey’in işin içinde olduğu Aziz Bey’in bana yakın biri olsun diyeceği bir ortamda uzlaşıyı mümkün görmüyorum.

UZLAŞMAK ZORUNDA KALACAKLAR

BÜNYAMİN DOBRUCALI: Katılmıyorum. Kamil Okyay Sındır yapmadığı bir şeyi yapıyor. Bütün makamıyla gövdesiyle sürece ağırlığını koruyor. Terazinin bir tarafında Sındır var algısını yarattı. Evet bugünden uzlaşı olmasına imkan yok. Uzlaşı iki tarafından istediği bir şey değil. Uzlaşı için alternatifler denenir. Bir şeyin ne olduğunu anlamak için nelerin olmadığına bakmak gerekir. Önce nelerin olmadığını anlamak isteyecekler. Basın üstünden mesajlar kapalı kapılar arından toplantılar. Genel Merkez devreye girecektir. Tek aday üzerinde uzlaşmak zorunda kalacaklar.

SERCAN AVCI: Örgütün de beklentisi de uzlaşı noktasında ama iki adaylı yarış gözüküyor. Topa giren aktörlere bakıyorum. Kapalı kapılar arkasına bakıyorum. İsmi geçenlere bakıyorum.  Uzlaşı olmaz. 6-7 isim öne çıktı. Bir çok kişiye soruyorum ben isterim ama o istemez çıkıyor. Genel Merkez topa girerse Kemal Bey adayım şu derse olabilir ama o noktada işaret edeceği aday Aziz Bey-Alaattin Bey ikilisini rahatsız edebilir. Merakla beklediğim bir süreç …

BÜNYAMİN DOBRUCALI: Senin gözünün önünde geçen ki iki kongre var. Bu kongre farklı. Önlerinde belediye başkanlıkları meclis üyelikleri adaylık süreci var. Herkes mecbur Genel Merkez’e. Adın ne olursa olsun. Genel Merkez’e muhtaçsın. 2014’teki gibi asarım yaparım kolay değil. Kemal Bey bazı şeyleri aştı. İzmir’de kavgasız gürültüsüz bir şey isteyecekmiş gibi duruyor. Daha barışçı havada bir kongre, Genel Merkez ağırlıklı bir yönetim bekliyorum. İpler Kılıçdaroğlu’nun elindeyken çok kişinin işi kolay değil.

SERCAN AVCI: Aziz Bey risk almaz mı?

BÜNYAMİN DOBRUCALI: Bence almaz.

SERCAN AVCI: Kimse kaybeden tarafta olmak istemiyor. Kutuplaşma yaratan da çizilecek. Son ana kadar uzlaşı mesajlarıyla gider ama tekrar söylüyorum son düzlükte iki adaylı bir yarış bekliyorum.

BOL POLEMİKLİ İZMİR SYASETİ BİZİ BEKLİYOR

SERCAN AVCI: Sabah saatlerinde İYİ Parti’nin muhtemel İzmir İl Başkanı Yıldırım Ulupınar’ı katıldığı programda izledim. Hareketli bol polemikli İzmir siyaseti bizi bekliyor. Bir süredir siyasete ara vermişti. Heyecanlıyım vurgusunu çok yaptı. Bir çok görevi geride bırakmış bir ismin heyecanlıyım vurgusunu önemsedim. Meral Hanım’la hukukun olduğunu biliyorum ama Tahminimden daha da iyimişler. Meral Hanım İzmir için fazla düşünmemiştir herhalde.

PARTİ KURMAKTAN DAHA ZOR

BÜNYAMİN DOBRUCALI: Orada il başkanlığı bakanlıktan daha önemli makamdır dedi. Bence bu söz çok önemli. İl başkanlığını her makamdan daha fazla önemserim dedi. Meral Hanım ve arkadaşlarının  ortaya çıkması hemen karar verilmiş bir şey değil. Ulupınar’ın da harekete dahil olması tesadüfi değil. Ulupınar Akşener’in teklifini geri çeviremeyecek yakınlıkta. Teklifi yapan Akşener’in kendisi. Çankaya’da il merkezi için el sıkışıldı. Kolay bir şey değil il yönetimi ve ilçe yönetimlerini oluşturmak. Parti kurmaktan daha zor. Bu dönemde çok dikkatli olmalılar. FETÖ’cü geçmişi olan birini bir göreve getirsinler neyle karşılaşacakları ortada. Verim alacağını kişiler olmalı. İş yapacak kadrolar oluşturmalısınız. Allah Yıldırım Ulupınar’ın yardımcısı olsun. Çok fazla başvuru hem avantaj hem dezavantaj. Ulupınar seçeceği bir kadro var. En ufak başarısızlıkta hedef konulacak. Almaktan ziyade veren konumunda. Bu önemli detay.   

 
Türkiye'de bir ilk: Hamile kaldıktan bir ay sonra öğrendi
 
Arınç'tan Gökçek yorumu: Sabrettim, kazandım!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yeni hamle: Başkanlık ofisleri kuruluyor!
Anayasa referandumu ile gerçekleşen ‘yönetim’ değişikliğine göre devletin ...
Hükümet'ten istifa eden Uğur hakkında ilk açıklama
Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, CHP'li Tezcan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkındaki ...
İzmir’in AK Partili vekillerinden CHP’li Tezcan’a yaylım ateşi!
Tekirdağ’daki konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Faşist diktatör” diyen ...
 
Baykal açıklaması: Yaşamsal bulguları iyi...
Deniz Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin bilgi veren Ankara Üniversitesi ...
Başkanlıktan ve AK Parti'den gözyaşlarıyla istifa etti
AK Parti'de istifası istenen Balıkesir Belediye Başkanı Edip Uğur açıklama ...
Liderler çekici vurdu, 'Demir İpekyolu' sefere çıktı!
Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi, Azerbaycan'daki törenle açıldı. Açılışa ...
 
Ödemiş'in tarihi konağı yeniden doğdu: Sürekli'den yatırım raporu
Ödemiş ilçesinde restorasyonu tamamlanan Çakırcalı Mehmet Efe Konağı hizmete ...
CHP İzmir'de meclis üyesinden sürpriz istifa
Dikili Belediyesi CHP'li Meclis Üyesi Seyfettin Uysal partisinden istifa etti.
İYİ Parti ile o belediye mahkemelik oluyor
Bilecik Belediye Başkanı Ak Parti'li Selim Yağcı, yeni kurulan İYİ Parti'nin ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri