POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
IBAN'la ticaret mercek altında: 250 milyon lira ceza!
IBAN'la ticaret mercek altında: 250 milyon lira ceza!
O görüntüler yürekleri sızlatmıştı: İş buldu!
O görüntüler yürekleri sızlatmıştı: İş buldu!
Galatasaray'da olağan genel kurul tarihi belli oldu!
Galatasaray'da olağan genel kurul tarihi belli oldu!
MİT'ten Santa Maria operasyonu!
MİT'ten Santa Maria operasyonu!
30 Ağustos 2024 Cuma - 08:19

Kamala Harris'ten kritik Gazze açıklaması

ABD'de başkanlık yarışı kızışırken Demokrat başkan adayı Kamala Harris, aday olduktan sonraki ilk röportajında, başkan olması halinde İsrail'e silah ambargosu uygulamayı düşünmediğini net bir şekilde ifade ederek, "Gazze'de ateşkes sağlanmalı" çağrısı yaptı.

Kamala Harris ten kritik Gazze açıklaması

ABD'de 5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimleri için geri sayım sürerken, Demokratların başkan adayı Harris ile başkan yardımcısı adayı Tim Walz, adaylıkları netleştikten sonraki ilk röportajlarını CNN'e verdiler.

İç politikadan ekonomiye, sınır güvenliğinden ABD'nin İsrail politikasına kadar birçok başlıkta soruları yanıtlayan Harris, Demokrat Parti Kongresi'nde yaptığı konuşmadakine benzer mesajlar verdi.

HARRİS'İN GÜNDEMİNDE İSRAİL'E SİLAH AMBARGOSU YOK

Harris, röportajın dış politikayla ilgili bölümünde ABD-İsrail ilişkileri ve Gazze'deki insani krizle ilgili ABD Başkanı Joe Biden'dan neyi farklı yapacağı sorusuna yanıt verdi.

7 Ekim saldırılarında yaşananları hatırlatan Harris, İsrail'in kendini savunma hakkına riayet etmeye devam edeceğini ve bu konudaki tavrının net olduğunu söyledi.

"Açık konuşayım, İsrail'in savunmasına ve kendini savunma kabiliyetine olan taahhüdüm sarsılmaz ve kesindir. Bu değişmeyecek." diyen Harris, şu an önceliklerinin ateşkes anlaşması olduğunu belirtti.

Demokrat Parti içinde bir kesimin yoğun şekilde "İsrail'e silah ambargosu" uygulanmasını talep ettiğini hatırlatan sunucunun, "Bu silah politikasında hiçbir değişiklik olmaz mı?" sorusuna, "Hayır. Şu anda anlaşmayı halletmemiz lazım." yanıtını verdi.

İsrail'e desteğini yineleyen Harris, bununla beraber çok fazla sayıda Filistinli sivilin hayatını kaybettiğini kaydederek, "Bu (ateşkes) anlaşmasını halletmemiz lazım. Bu savaş sona ermeli. Anlaşmayı tamamlamalı ve esirleri çıkarmalıyız. Esirleri kurtaralım ve ateşkesi sağlayalım." dedi.

Kamala Harris'ten Gazze açıklaması: İsrail'e silah ambargosu düşünmüyor - 1

SINIR GÜVENLİĞİ KONUSUNDAKİ FİKİR DEĞİŞİKLİĞİNİ SAVUNDU

Öte yandan Harris, sınır güvenliği konusunda daha önce verdiği bazı mesajlarla bugünkü mesajları arasında değişiklik olduğu yönündeki soruya yanıt verirken, temel değerlerinde hiçbir değişme olmadığını savundu.

Harris, sınır güvenliği konusunda eskiye göre daha sert olduğu yorumlarına, "Bu konudaki değerlerim değişmedi, sınır güvenliğini sağlamamız lazım." diyerek karşılık verdi.

Kongre gündemine gelen ve Cumhuriyetçilerin oylarıyla reddedilen sınır güvenliği paketini hatırlatan Harris, söz konusu paketin geçmemesini Donald Trump'a bağladı ve Trump'ın bu konuda samimiyetsiz davrandığını savundu.

Kamala Harris'ten Gazze açıklaması: İsrail'e silah ambargosu düşünmüyor - 2

"CUMHURİYETÇİ BİR İSİM KABİNEMDE OLABİLİR"

Diğer yandan Harris, bir soru üzerine, Cumhuriyetçi bir ismi kabinesinde görevlendirebileceğini, buna açık olduğunu belirtti.

"Sanırım Cumhuriyetçi olan bir ismin kabine üyelerimden biri olması Amerikan kamuoyunun yararına olur." diyen Harris, bu konuda değişik fikirlere açık olduğunu ifade etti.

Ekonomiyle ilgili birçok vaat de sıralayan Harris, enflasyonu düşürmeye devam edeceklerini, çocuk yardımını artıracaklarını ve ilk kez ev alacaklara belirli bir miktar kredi desteği sağlayacaklarını belirtti.

Demokratların başkan yardımcısı adayı Walz ise Ulusal Muhafız olarak görev yaptığı dönemde savaş bölgesine gidip silah kullanıp kullanmadığıyla ilgili polemik konusunda konuştu.

Walz, o konuşmasında kullandığı ifadenin gramer olarak doğru olmadığını ve yaptığı ifade hatasının kendisine ait olduğunu belirtti. (AA)

 
Büyük Taarruz'un zaferle taçlanan destanı: 30 Ağustos
 
İzmir dahil 23 ilde DEAŞ operasyonu: 119 gözaltı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Durov ülkeyi terk etmemek şartıyla serbest
Fransa’da günlerdir gözaltında tutulan Telegram'ın kurucusu ve sahibi ...
Gazze'ye saldırılar devam ediyor: 51 can kaybı!
Gazze’deki Sivil Savunma Müdürlüğü, İsrail'in Gazze Şeridi'nin farklı ...
Telegram'ın patronu Durov hakim karşısına çıkacak
Telegram CEO'su Pavel Durov'un polis sorgusunun sona erdiği bildirildi. ...
 
İran'da tarihi atama: Devrim sonrası üst düzey isim
İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın Kırsal Kalkınma ve Yoksul Bölgelerden ...
Gündem Ateşkes: İsrail heyeti Doha'ya gidiyor
İsrail heyetinin, Gazze Şeridi'nde ateşkes ve esir takası müzakereleri ...
Trump hakkında yeni iddianame!
Amerika Birleşik Devletleri'nde özel savcı, 6 Ocak Kongre Baskını davasında ...
 
Suriye Devlet Başkanı Esad'dan Türkiye açıklaması
Suriye Devlet Başkanı Esad, Suriye-Türkiye ilişkilerini düzeltme çabalarının ...
Gazze'de ateşkes olacak mı? Beyaz Saray'dan açıklama!
Beyaz Saray, Gazze'de ateşkes müzakerelerinde herhangi bir "çöküntü" olmadığını, ...
Ölümcül virüs alarmı: İlk vaka görüldü
ABD’de sivrisineklerden insana bulaşan ölümcül bir virüsün görülmesi üzerine ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri