Kadın ve mekân temasının farklı bakış açılarıyla ele alınıp, kentleşme olgusuyla ilginç bir şekilde görselleştirildiği sergi açılışına Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Sergi açılışında konuşan Başkan Selvitopu, kadınların toplumsal yaşamın her alanında olması gerektiğine işaret ederek, “Bizim arzumuz, kadınların toplumun her alanında var olması ve yeterince temsil edilmeleridir. Bunun için de yerel yönetim olarak elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz. Kültür ve sanat alanında kadınlarımızın kendilerini ifade edebilmeleri, geleceğimiz açısından çok önemli” dedi.
Demokrasi Üniversitesi’nin gelişimi Karabağlar’ı da dönüştürecek
Karabağlar Belediyesi olarak Demokrasi Üniversitesi’ni ağırlamaktan onur duyduklarını ifade eden Başkan Selvitopu, “Bizler kentsel dönüşümün yanında sosyal dönüşümün de olması gerektiğini savunan insanlarız. Sadece fiziki dönüşümler yetmez. Bununla beraber sosyal dönüşümlerin de gerçekleşmesi gerekir. Bu bağlamda Demokrasi Üniversitesi’nin altyapı olarak daha güçlü bir seviyeye gelmesi için bize düşen desteği vermeye çalışıyoruz. Karabağlar’da Demokrasi Üniversitesi’nin bir yerleşkesinin kurulacak olması, ilçemiz adına sosyal ve kültürel yaşamın gelişimine büyük katkı sağlayacaktır. Bundan sonra da Karabağlar Belediyesi ve Demokrasi Üniversitesi, başka çalışmaları da birlikte yapacaktır” diye konuştu.
İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper ise Karabağlar Belediyesi’nin bu sergiye ev sahipliği yapmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Başkan Selvitopu ve emeği geçenlere teşekkür etti.
Konuşmaların ardından Başkan Selvitopu ve Prof. Dr. Tunçsiper, sergide eserleri yer alan öğrencilere katılım sertifikası verdi.
Toplam 29 eserin yer aldığı karma sergi 14 Mart tarihine değin açık kalacak.