POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Narin cinayetinde adli tıp raporu tamamlandı
Narin cinayetinde adli tıp raporu tamamlandı
İsrail savaş uçakları Hizbullah hedeflerini vurdu
İsrail savaş uçakları Hizbullah hedeflerini vurdu
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
1 Kasım 2017 Çarşamba - 14:34

Karabağlar'daki büyük dönüşümde teslim tarihi açıklandı

Karabağlar'da toplam 16 mahalleyi kapsayan ve yüz bine yakın vatandaşı yakından ilgilendiren kentsel dönüşüm projesi start alırken; AK Parti İl Başkanı Delican teslim tarihini açıkladı.

Karabağlar daki büyük dönüşümde teslim tarihi açıklandı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın İzmir’in Karabağlar ilçesi Cennetçeşme ve Limontepe semtinde toplam 16 mahalleyi kapsayan ve yüz bine yakın vatandaşı yakından ilgilendiren kentsel dönüşüm projesi start alırken; İller Bankası Bölge Müdürü Enver Çelebi ve Çevre Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan projenin ilk etap çalışmaları ile ilgili İzmir’in tüm kurum temsilcilerine yönelik bir brifing verdi.
 
İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç, DSİ, Tapu Kadastro, MTA, TCK Bölge Müdürleri ile birlikte toplantıya katılan AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; yerinde incelemeler sonrasında basına bir açıklama yaparak; 101 hektarlık ilk etap için teslim tarihini 2019 Mart olarak duyurdu.

Karabağlar’la birlikte İzmir’e yeni yüz
Toplamda 540 hektarlık bir alanı kapsayan çoğu hazineye ait olmak üzere çarpık kentleşmenin ürünü olan gecekonduları da içine alan kentsel dönüşüm projesinin ülkenin en büyük dönüşüm projesi olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: 31 Aralık 2012’de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında “Riskli Alan” ilan edilen ve toplamda 540 hektarda 9600 konutu; ilk etapta ise 101 hektarda 1533 konutu kapsayan dönüşüm yepyeni bir şehir yaratarak, ilçenin yüzünü değiştirecek. Sayın Valimizin de katılımı ile İzmir’deki ilgili tüm kurum temsilcilerine verilen brifingte hükümetimizin kararlı ve hızlı bir şekilde çalışmalarını yürüttüğü projenin; ilçeye, şehrimize hatta ülkeye örnek bir proje olduğunu bir kez daha gördük.”



Çağdaş ve haktan yana bir dönüşüm
İzmir’in bir deprem korkusu içinde yaşadığını ve bu  bölgenin de en riskli yerlerden biri olduğuna dikkat çeken AK Parti İl Başkanı Delican; bu riski ortadan kaldıracak, bununla kalmayıp modern bir kent ortaya çıkaracak projenin neden örnek bir proje olduğunu şöyle açıkladı: Kentsel dönüşüm; bileşeni çok olan bir projedir. Kompleks bir çalışmayı gerektirir, zorunlu hassasiyetleri vardır. En önemli ayağı insan unsurudur. Çünkü insan yaşamını kolaylaştıran, sağlıklı hale getiren, insanın ihtiyacını karşılayan bir alt yapı oluşturma işidir. Karabağlar’daki bu örnek dönüşüm projemiz hükümetimizin tüm bu bileşenleri adil ve sağlam bir bakış açısıyla ele aldığı büyük bir projedir. Sosyal etkinlik alanları, düğün salonlarından spor tesislerine, sağlık alanlarından genç ve çocuklar için tasarlanmış aktivite alanlarına kadar tüm alt yapısının topyekün sağlıklı bir kentleşme noktasında ele alındığını söylemeliyim. Bu dönüşüm bittiğinde, Havalimanından İzmir’e gelinirken görülen ve makus sanılar o manzara ortadan kalkacağı gibi; kent merkezi bir çağdaş kentleşme modeline de kavuşmuş olacak.

Değer kaybı olmayacak, haklarını alacaklar
Dönüşüm projesinin; yansıtılmak istendiği üzere; halktan uzak değil, tam tersine halk merkezli bir hak ve paylaşıma dayandığını belirten AK Parti İl Başkanı Delican; 7 Haziran seçimleri öncesinde de söz verdikleri üzere; bölge halkının hiçbir hak zayiatına uğratılmayacağını söyledi.

Başkan Delican; vatandaşlarda soru işareti yaratılmak istenen bu konuyla ilgili şu bilgileri verdi:  Alanın büyük bir bölümü hazine arazisi, ilk etap da öyle. Dönüşümü içine alan mahallerin büyük bölümü ise çarpık kentleşmenin ürünü olarak ortaya çıkmış, zeminin yanı sıra yapısal olarak da büyük oranda çürük ve dayanaksız. Halkımız hiç endişelenmesin. Yapılan konutlar içinde, yaşadıkları bölgede kalabilecekleri ve projenin tüm donatılarından yararlanabilecekleri gibi, takas imkânına ve cüzi farklarla sağlam ve yaşanabilir konutlara sahip olacak. Günlük hayatlarında ihtiyaç duydukları ne varsa; ekonomik ve sosyal gelişmelerden de yararlanabilecekleri biçimde tüm koşullara kişisel yaşam alanlarının yakın çevresinde sahip olmuş olacaklar. Gerekli duyurular, aşama aşama birebir kendilerine de yapılacak. Hiç kimse şüphe duymasın; AK Parti Hükümeti gerçekleştirdiği hiçbir kentsel dönüşüm modelinde halkı mağdur etmemiştir. Burada da söz konusu olamaz.”
 
Bu bir seferberliktir…
AK Parti Hükümeti olarak; çarpık kentleşmenin kötü koşullarını ortadan kaldırmanın ötesine geçerek ülkemizin deprem riskine karşı ek düzenlemeler yaptığını vurgulayan Başkan Delican; “ Bizim için kentsel dönüşüm rantsal dönüşüm değildir. Bir seferberliktir. 5 Yıl önce çıkardığımız kentsel dönüşüm yasasının ardından depreme hazırlık yasasını hayata geçirmemizdeki anlayış da budur. Ülkemizin yüzde 66’sı deprem riski altında. İnsanlarımızı deprem riskinden kurtarmak ve hak ettikleri hayat koşullarına ulaştırmak sorumluluğunu taşıyor ve gereğini yapıyoruz. Tabiat kendi kurallarını işletirken; tedbir almak durumundayız. Bu düzenleme, insanımıza kendi kişisel dönüşümünü yapması için de büyük imkânlar veriyor.  Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi, İzmir de bunu çoktan hak ediyor. Karabağlar projesinin sonuna kadar takipçisiyiz ve halkımızın yanındayız.” diye konuştu.

 
Melih Gökçek için karar 2015'te verildi
 
Altınordu'da kaleci şoku
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Melih Gökçek için karar 2015'te verildi
AK Partili bir ismin, "Bu süreç kamuoyu gibi Melih Gökçek ve çevresi için ...
Erdoğan'dan CHP'li Tezcan'a tazminat davası
Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisine "diktatör" diyen CHP'li Bülent Tezcan'a ...
Flaş! İYİ Parti İzmir'in başkanı açıklandı
Akşener öncülüğünde kurulan İYİ Parti’nin İzmir İl Başkanı belli oldu.
 
CHP İzmir'den Bal-Göç'e 'tebrik' ziyareti
CHP İl Başkanı Güven, İzmir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin ...
Erdoğan açıkladı: AKM yıkılıyor, yerine...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'daki Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) ...
Bu ziyaretle ilgili soru önergesi veriyorum
Bu sadece bir hasta ziyareti değildi sanırım. Böyle bir kadro toplanıp ...
 
CHP'li Bayır: Asıl haram Sırplar'dan et almaktır!
İhracatın helal, ithalatın haram olduğunu da belirten Bayır, Sırbistan’dan ...
Kalın: Ana muhalefet adına utanç vesikası!
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ''diktatör'' ...
Sertel 'İmam Hatip'lerin sayısını açıkladı
CHP İzmir Milletvekili Sertel’in soru önergesini cevaplayan Milli Eğitim ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri