POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İstanbul Sözleşmesi ve İsrail oturumu açıklaması
İstanbul Sözleşmesi ve İsrail oturumu açıklaması
Rapçi 'Diddy' hakim karşısına çıkıyor!
Rapçi 'Diddy' hakim karşısına çıkıyor!
FIFA'dan İtalyan futbolcuya ''Jackie Chan'' cezası!
FIFA'dan İtalyan futbolcuya ''Jackie Chan'' cezası!
Beklenen soruya yanıt geldi! Mezardaki Garipoğlu mu?
Beklenen soruya yanıt geldi! Mezardaki Garipoğlu mu?
8 Ekim 2024 Salı - 09:40

Karabağlar’da can dostlar yuvasına kavuştu

Karabağlar Belediyesi, hayvan sağlığı merkezinde barınan can dostlarımızı sahiplendirmek için  “Yuvam Olur musun?” etkinliğinin ikincisini düzenledi. Etkinlik sonunda 13 köpek ve 13 kedi olmak üzere toplam 26 hayvan sıcak yuvalarına kavuştu.

Karabağlar’da can dostlar yuvasına kavuştu

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında Üçyol 100.yıl Uğur Mumcu Parkı’nda düzenlenen “Yuvam Olur musun?”etkinliğine, Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, İzmir Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Selim Özkan, İzmir Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Halk Sağlığı Daire Başkanı Gökhan Özdemir, Angels Farm Sanctuary Turkey, Haybap Ferdinand Doğaya ve Hayvanlara Ahbap Derneği ve Kentsel Arama Kurtarma Timi HARK’ın kurucusu Sibel Çakır, İzmirliler Derneği Başkanı Uzman Psikolog Ahmet Konya,  İZÇEV ve İzmir Hayvan Hakları Derneği yönetim kurulu üyesi Kaan Ceylan, sivil toplum kuruluş temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar, başkan yardımcıları, ilçe tarım yetkilileri ile çok sayıda hayvansever katıldı.

Kınay: Biz Yaşayan ve Yaşatan Karabağlar diyoruz

Tüm canlıların yaşama hakkını, eşitliği, adaleti, özgürlüğü savunduklarını belirten Başkan Kınay, “Sokak canlıları için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bu etkinliğin ikincisini düzenleyerek her bir canlımıza bir el uzatılsın, bir yuvaları olsun istiyoruz. Burada çalışanlarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla, veteriner hekimlerimizle, vatandaşlarımızla el ele, omuz omuza vererek her bir canımıza can olmaya çalışacağız. Bu destekler çalışmalar büyüyerek devam edecek. Bizler sorunların çözümünü kavga ederek, çatışarak değil; bilimsel, vicdani, insani çözümler üreterek ortaya koyacağız Yaşayan ve yaşatan Karabağlar için bizim uzattığımız ellere sizin de elinizi uzatmanızı istiyoruz” diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Halk Sağlığı Daire Başkanı Gökhan Özdemir de, Başkan Kınay’ı kısa sürede düzenlediği 2. etkinlikten dolayı tebrik etti. Kanunla ilgili yaşanan sıkıntılardan bahseden Özdemir “20 yılda İzmir belediyelerinin yaptığını tüm ülke yapabilseydi, biz bugün bunları konuşmamış olurduk” diye konuştu.

İzmir Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Selim Özkan de bu tür etkinliklerin devamının geleceğine inandığını söyleyerek “Sokak hayvanı yoktur, sokağa atılan hayvan vardır. Hayvan seviyorsunuz sahiplenin. Onlara sahip çıkın” diye konuştu.

İzmirliler Derneği Başkanı Uzman Psikolog Ahmet Konya da yaptığı konuşmada,  hayvan sahiplenmenin insan psikolojisine olumlu katkı sağladığını vurguladı. Doğaya ve Hayvanlara Ahbap Derneği ve Kentsel Arama Kurtarma Timi HARK’ın kurucusu Sibel Çakır,  6 Şubat depremi başta olmak üzere diğer doğal afetlerde katıldıkları aktif çalışmalardan bahsetti. İZÇEV ve İzmir Hayvan Hakları Derneği yönetim kurulu üyesi Kaan Ceylan ise sokak hayvanlarının sahiplendirilmesi için ellerinden gelen çabayı dernek olarak göstereceklerini söyledi.

Özgür Özel'den mesaj

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel ’de bir mesaj göndererek bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen başta Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay olmak üzere tüm hayvanseverlere teşekkür etti. Özel'in “Bu anlamlı buluşma vesilesiyle bir kez daha “başta yaşam hakkı olmak üzere” hayvan haklarını savunmanın hepimizin görevi olduğunu hatırlatıyorum” mesajı büyük alkış aldı.

Etkinliğin sonunda hayvanların sahiplendirme sertifikaları Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay başta olmak üzere diğer konuklar tarafından duyarlı vatandaşlara verildi. Bu etkinlikte 13 köpek 13 kedi olmak üzere toplam 26 hayvan sıcak yuvalarına kavuştu.

 

 
Bornova Kitap Günleri on binleri ağırladı
 
ÇYDD İzmir çocukları ve gençleri aydınlık geleceğe hazırlıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova Kitap Günleri on binleri ağırladı
Türkiye’nin en geniş katılımlı kitap fuarlarından biri olan “Homeros’un ...
İkramiye isyanına Büyükşehir'den açıklama: Hukuka aykırı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin şirketlerinden İZENERJİ'de örgütlü bulunan ...
İzmir'in parklarında yeni dönem: Ürkmez Barajı kadar tasarruf hedefi!
Su tasarrufu için radikal adımlar atmayı sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, ...
 
Buca Onat Tüneli ne zaman açılacak? Tugay tarih verdi!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Buca Onat Tüneli çalışmalarını ...
Başkan Turan’dan kadına şiddete tepki
Ödemiş Belediye Başkanı Mustafa Turan, Ekim ayı olağan meclis toplantısı ...
Ukrayna ile İzmir arasında iş birliği köprüsü
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Ukrayna’nın İstanbul ...
 
Balçova’ya 3 kardeş geliyor
Balçova Belediye Meclisi Ekim Ayı Birinci Oturumunda Tire Belediyesi, ...
Çeşme’de coşkulu festival… Denizli: Yerel değerlere sahip çıkacağız
9. Ovacık Tarım ve Sakız Koyunu Festivali’nde konuşan Çeşme Belediye Başkanı ...
Çiğli’de istihdam atağı devam ediyor
Çiğli Belediyesi’nin öncülüğünde kurulan İş’te Çiğli Kariyer ve Girişimcilik ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP’de İzmir-İstanbul hattı
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri