POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Kripto para düzenlemesi Meclis'ten geçti
Kripto para düzenlemesi Meclis'ten geçti
Beştepe'de Erdoğan-Bahçeli görüşmesi
Beştepe'de Erdoğan-Bahçeli görüşmesi
Saadet Partisi’nin olağanüstü kongresi ertelendi
Saadet Partisi’nin olağanüstü kongresi ertelendi
Tur senaryoları ve muhtemel rakipler!
Tur senaryoları ve muhtemel rakipler!
20 Aralık 2019 Cuma - 09:33

Karadağ: Tek bir grubun ya da şahsın adayı değilim!

CHP Konak İlçe Başkanlığı koltuğuna aday olan Karadağ, Gerçekİzmir’e çarpıcı açıklamalarda bulundu. Karadağ kongre sürecine yönelik sulh mesajları verdi.

Karadağ: Tek bir grubun ya da şahsın adayı değilim!

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR- Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) 14 Aralık’ta start alan ilçe kongreleri tam gaz sürerken, ilçe başkan adayları da bir bir gün yüzüne çıkıyor. 

22 Aralık’ta gerçekleşecek CHP Konak İlçe Kongresi’nde ilçe başkanlığına talip olan Konak Belediyesi eski meclis üyesi Ahmet Karadağ, aday olma gerekçesi, kendisine yönelik iddialar ve eleştiriler, hedefleri, mevcut yönetim hakkındaki değerlendirmeleri, belediye başkanı ve ilçe başkanı ilişkisine bakış açısı, ilçe kongresine yönelik temennisi gibi birçok konuda Gerçekİzmir’e açıklamalarda bulundu.

TEK BİR GRUBUN YA DA ŞAHSIN BELİRLEDİĞİ BİR ADAY DEĞİLİM!

Aday olma nedeniniz nedir?  Yalı Grubu’nun desteğini aldınız.  

Tabi, birçok grubun desteğini aldım.  Tek bir grubun tek bir şahsın belirlediği bir aday değilim. Yalı platformu, her seçim döneminde birçok aday adayının kendisini tanıtma amaçlı veya kendisini belirleme amaçlı CHP’nin Konak ilçesinde, adından Karataş’tan Üçkuyular’a kadar örgütlenmiş bir yapı. Ben de bu yapının bir üyesiyim, Göztepe mahalle delegesiyim. Böyle olunca ismimin birlikte anılmasında hiçbir sakınca yok. Yalı Grubu nihayetinde bir kahvaltı düzenlemiş, o kahvaltıda kendi içlerinde görüş alışverişinde yaparak, sonrasında bana ulaşıldı. Yine Söz Üyede Platformu toplantı yapmışlar, sonrasında bana ulaştılar. Bu toplantıların sonucunda bana ulaştılar, ‘biz aldığımız kararlar seni aday göstermek ve desteklemek istiyoruz’ dediler

Aynı zamanda İl eski Başkanı Rıfat Nalbantoğlu’nun desteğini de aldığınız konuşuluyor. Bununla ilgili neler söyleyeceksiniz?

Ben, ne bir grup ne bir kişiden gidip özel destek istemedim. Ama duyuyorum, teşekkür de ediyorum destek veriyorlarsa. . Anemon Otel’de bir toplantı yaptık, basına da deklare edildi. Orada Konak ilçe delegelerini davet ettik. Bu davete de yüksek oranda bir katılım oldu. O katılımda biz bütün delegasyonları toparladık. O delegasyonun içinde; bahsettiğimiz Yalı Grubu var, diğer gruplar var, şahıslar vardı, eski ilçe başkanları vardı. Orada soruldu ‘aday olmak isteyen var mı’ diye. Doğrusu da budur. CHP içerisindeki gelenekler doğrultusunda sorduk ‘aday olmak isteyen var mı’ diye. Olmadı. Bir iki kişi de aday gösterdi. Ben de zaten daha önce ikna olmuştum. Bu ikna çerçevesinde, orada teveccüh gösterdiler ben de kabul ettim. Ondan sonra zaten gidip ilçeye açıklama yaptım. Ben Göztepe delegesiyim. Gurur duyarım desteklemelerinden, diğerleri destekliyor gurur duyarım. Rıfat Bey’in ismi geçiyor, teşekkür ederim kendisi eski il başkanımız. Bundan gurur duyarım. Ama nihai oluru verecek kişi delegasyon.

“BİZİ BAŞARILI GÖRMÜŞLER Kİ TAKDİRLERİNE ŞAYAN OLDUK”

Daha önce İZBETON’da görev yaptınız, geçmiş dönemde Konak Belediyesi’ne ait şirketlerde görevleriniz oldu, Konak Belediyesi’nde meclis grup başkan vekilliği yaptınız. İlçe başkanlığı adaylığı nasıl oluştu? Sizin aklınızda var mıydı, yoksa öneri gelince mi oluştu?

Bu şirketler her ne kadar belediye iktisadi teşebbüsleri adıyla anılan kuruluşlar olsa bile nihayetinde bir partinin iktidarda olan belediyelerinin ticari kuruluşları. Buralarda görev yaparken belediyenin bürokratlarıyla, üyeleriyle, delegeleriyle, hepsiyle doğal olarak irtibat halinde oluyorsunuz. Bu irtibat halinde de partililerle temasınız oluyor, sizi daha iyi tanıyorlar. Bunların üzerine biz bir adım daha ileriye gittik ve Konak’ta Marbel ve Konbel Genel Müdürlüğü yaptık. Daha sonra meclis üyesi olduk, ardından grup başkanvekilliği yaptık. Arkasında Meclis 1. Başkanvekilliği görevi aldım. Bir de büyükşehir meclis üyeliğim oldu. Bunların hepsi CHP’nin üyesi, yönetim kadrosu, İzmir kadrosu, belediye başkanları, genel merkezdeki birtakım insanlar bizi yaptığımız görevlerde biraz başarılı görmüşler ki takdirlerine şayan oldu. Daha sonra da böyle bir görev almamı istemelerine neden oldu diye yorumluyorum. Biz de CHP’de görevden kaçılmaz dedik ve kabul ettik. Ama bu, o koltuğa oturdum demek değildir, o delegasyonun vereceği karardır. Karar ne olursa da saygı duyacağım bir karardır.

“İDDİAMIZ ÇITAYI YÜKSELTMEK”

Mevcut İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu ve yönetimi, ilçedeki mevcut yapı ile ilgili değerlendirmeleriniz neler? Eğer seçilirseniz, farklı olarak siz ne yapacaksınız, hedefleriniz veya projeleriniz neler?

Tabi ki arkadaşların yaptıkları çalışmalara teşekkür edeceğiz. Ellerinden gelen en iyi çalışmayı yapmışlardır. Herhangi bir şeyle suçlamak ya da eksik görmek noktasında bir düşüncem yok. Benim iddiam şu; Partiyi geniş yelpazelere yaymak, daha geniş kitlelere ulaştırmak ve arkadaşların getirmiş olduğu başarı çizgisini daha ileriye taşımak, çıtayı yükseltmek. Benim iddiam bu. Daha başarılı olalım, daha da ileriye götürelim.

O ELEŞTİRİLERE NE YANIT VERDİ?

Adaylığınızı ilk açıkladığınızda ‘Tek temennim burada yaş ortalaması 35-40 olsun. Partide gençler, kadınlar, üretenler, emekçiler ne kadar olursa onlar o kadar emeğe sahip çıkar ve gençler, kadınlar olsun ilk de beni devirsinler. Gitmeyen namerttir’ şeklinde ifadeleriniz oldu. Bunun üzerine parti içinde ‘mevcut ilçe başkanı da zaten genç’ gibi eleştiriler oldu.  Burada tam olarak ne söylemek istediniz?

Mevcut başkanımız tabi ki bana göre genç… Ama mevcut başkanımız görevi devraldı, seçilmedi. Şimdi ilk seçime girecek, seçilirse amenna. Bu konuda bir sıkıntı yok. Oradaki soru şuydu; gençlerin tabi ki önünü açacağız ama gençleri atamayla veya yönlendirmeyle, dışarıdan göreve alarak değil, önce mutfağa alıp yetiştirmek, parti içinde geliştirmek. Parti içinde geliştirdikten sonra partide görevlendirmek, benim gördüğüm daha doğru bir model. Benim iddiam zaten şu; o gençler o şekilde yoğrularak işin içinden gelirlerse bizlerden fazla sahip çıkarlar. Bunu söylemek istedim.

BELEDİYE BAŞKANININ TERCİHİ OLABİLİR, ONUN TAKDİRİDİR

İlçe başkanı ve belediye başkanı ilişkisi CHP’de hep tartışma konusu olmuştur. Belediye Başkanıyla bir görüşmeniz oldu mu adaylığınızla ilgili? Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, mevcut Başkan Çağrı Gruşçu’yu destekleyeceğine dair mesajlar verdi. Siz ilçe başkanı seçilirseniz, belediye başkanı ve ilçe başkanı ilişkisi nasıl olacak?

CHP ilçe başkanı demek o ilçenin başkanı demek. O ilçenin başkanı yasamadan sorumludur. Nedir yasama? Her partinin, meclis toplantısı öncesi grubu olur. Mecliste konuşulacak konular tartışılır. İlçe başkanı, meclis toplantısına katılır ve o kararları yasallaştırır. Bu yasamadır. Bu yasmayı yürütmenin başı olarak belediye başkanı alır ve uygular. Burada çok çatışacak bir şey söz konusu değil. İlçe başkanınız, belediye başkanının uygulamalarına müdahil olması zaten düşünülemez. Belediye başkanının da ilçe başkanının partideki işlerine müdahil olması düşünülemez. Ben ne Abdül başkanın o anlamda ilçe işlerine karışacağına inanıyorum. Bizim de öyle bir tasarrufumuz zaten olamaz. Tabi ki de belediye başkanı da bir delegedir. Doğal olarak bir oyu söz konusudur. Neticede sandığa gider ve oyunu kullanır. Ama ben kendisini ziyaretimde de söyledim; tercihi olabilir, bu onun takdiridir, kendisine bırakıyorum. Bana o anlamda soru soranlarda oldu; ‘genel başkanın, genel merkezin talimatı var, belediye başkanları müdahale etmemeli’ diye. O konuda ben yorum yapmayacağım. Takdir onlarındır. Nasıl çalışacağız? Tabi ki uyumlu çalışacağız, başka bir alternatifi yok. Bize düşen görevleri yapacağız. Belediye başkanımızın başarılı olması için örgüt olarak desteğimizi vereceğiz. Görüşmemizde, kendisi de başarılar diledi, o da benzer cümleler kurdu.

KİMSEYE ÖYLE BİR VAADİM YOK!

Delegelere iş vaadinde bulunulduğuna yönelik iddialar var. Bu konuyla ilgili bir açıklama yapabilir misiniz?

Benim kimseye öyle bir vaadim yok. Kesinlikle böyle bir şeye karşıyım. Öyle bir iddia varsa da reddediyorum. O tür şeylere asla girmem.

İLLA KAVGA MI ETMEMİZ GEREKİYOR!

Önceki dönemlerde kavgalı kongreler oldu. Bu dönemki kongre için temenniniz nedir?

İlla kavga etmemiz mi gerekiyor. Ben parti içi kavganın CHP’ye çok zarar verdiği kanaatindeyim. Çağrı arkadaşımız da çok düzeyli. Bu parti içi yarış, dışarıya karşı kötü bir görüntü vermeyi doğru bulmuyorum. O anlamda kongreye kadar da bu tavrımı koruyacağım. Uğraşılacak dünya kadar konumuz var, enerjimizi bunlara saklamakta fayda var. Delegenin bir takdiri olacak. O takdir sonucunda da ilçe başkanı seçilecek. Kongremizi demokrasi şöleni içerisinde, partimize yakışır şekilde yapacağız.

 
Gruşçu: Mirasyedilere karşı mücadele etmek için yola çıktım!
 
CHP Konak'ta sandığa 2 kala Gruşçu ve Karadağ'dan özel açıklamalar!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Eşrefpaşa delegesi 20 Aralık 2019 Cuma 09:44

Bomboş bir röportaj olmuş. Kongrede yönetici seçilmedi mi Çağrı Gruşçu ? 3 dönemdir yönetimde yer almadı mı? İlçe sekreterliği, ilçe başkan yardımcılığı yaptı. Tam da mutfağından geliyor. Seçimlerde alanlarda bu beyefendiyi hiç göremedik

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gruşçu: Mirasyedilere karşı mücadele etmek için yola çıktım!
CHP Konak mevcut İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu yeni dönemde de aday olacağını ...
CHP'de zorlu hafta sonu: 8 ilçede sandık kurulacak... İşte adaylar!
CHP İzmir’de Cumartesi ve Pazar günü 4’er ilçede kongre heyecanı yaşanacak. ...
Gelecek Partisi'nin yönetim kurulu belli oldu
Eski başbakan Ahmet Davutoğlu’nun partisi Gelecek Partisi’nin yönetim ...
 
Erdoğan'a hakaret davasında İzmir Eski Milletvekili'ne beraat
Cumhurbaşkanı Erdogan'a hakaretle yargılanan CHP Eski İzmir Milletvekili ...
CHP'li Şenoyar üçüncü kongre zaferi için yola çıktı
CHP Tire’de Şenoyar üçüncü kez yola çıktı. Şenoyar 24 Aralık’taki ilçe ...
"50 bin insan topraklarımıza doğru geliyor"
Malezya'da düzenlenen Kuala Lumpur Zirvesi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ...
 
CHP'de o kongreye damga vuran olay: Divanın başına belediye başkanı!
CHP Torbalı kongresine Belediye Başkanı Uygur'un divan başkanı olması damga vurdu.
Başkan Batur ilçe ve il kongrelerinde destekleyeceği ismi açıkladı!
Başkan Batur, Konak'ta yeniden aday olan mevcut İlçe Başkanı Gruşçu'yu, ...
CHP'li Taş'tan miting gibi adaylık açıklaması!
CHP İzmir’in kongre sürecinde, örgütün desteğini arkasına alarak Buca ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Cemil Tugay’la A’dan Z’ye siyaset… Çarpıcı mesajlar!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri