POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Tartıştığı 2 kadını vurup intihar etti
Tartıştığı 2 kadını vurup intihar etti
Dışişleri'nden İsrailli bakana tepki
Dışişleri'nden İsrailli bakana tepki
14 yaşındaki çocuğun tüfekle oyunu kanlı bitti
14 yaşındaki çocuğun tüfekle oyunu kanlı bitti
Beyaz torusun sahibi açığa alındı
Beyaz torusun sahibi açığa alındı
23 Şubat 2024 Cuma - 12:56

Karşıyaka Belediyesi 5 yılda on binlerce can dosta sahip çıktı

Sokak hayvanlarının yaşam koşullarını iyileştirmek ve hastalıklardan korunmalarını sağlamak amacıyla çalışan Karşıyaka Belediyesi; 5 yılda on binlerce sokak hayvanına müdahale etti.

Karşıyaka Belediyesi 5 yılda on binlerce can dosta sahip çıktı

Sosyal belediyecilik ilkesi çerçevesinde her alanda faaliyetler yürüten Karşıyaka Belediyesi, can dostların ilçedeki yaşam koşullarının iyileştirilmesine yönelik gerçekleştirdiği çalışmaları ile fark yarattı. Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın göreve geldiği günden bugüne geçen 5 yıllık sürede Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar çerçevesinde kısırlaştırma, tedavi, bakım ve aşılama çalışmaları yürütüldü.

291 BİN CAN DOSTA ULAŞILDI, 5 BİN ŞİKAYET ÇÖZÜLDÜ
Karşıyaka Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü 5 yılda 120 bin 542 hayvana ekipler ile müdahale etti, 148 bin 542 sokak hayvanı ise tedavi edildi. 22 bin 537 kedi ve köpek kısırlaştırılırken Veteriner Zabıta ekiplerine iletilen 5 bin 541 şikayet çözüme kavuşturuldu. 5 yıl içinde Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde bulunan evcil hayvanlar ve tedavi amaçlı gelen sokak hayvanlarının beslenmesi için 252 bin 200 kilogram kuru mama ile 3 bin adet kedi, köpek konserve mama alımı yapıldı.

TOPLUMSAL FARKINDALIĞA KATKI SUNULDU
Öte yandan; geçtiğimiz 5 yıllık süreçte toplumsal farkındalık ve bilinç oluşturulması amacıyla saha çalışmaları, seminerler, sahiplendirme etkinlikleri ve festival düzenlendi. Gönüllü yurttaşların desteğiyle mahalle bazında kısırlaştırma programları uygulandı. Kentte bulunan başıboş atların koruma ve kontrol altına alınmasına ilişkin çalışmalar gerçekleştirildi. ‘Satın alma, sahiplen’ çağrısıyla düzenlenen sahiplendirme etkinlikleri aracılığıyla 3 binin üzerinde kedi ve köpek sıcak yuvalarına kavuşturuldu. Bir Kap Su kampanyası ile sıcak yaz günlerinde farkındalık yaratmak amacıyla Yerel Hayvan Koruma Görevlileri ile birlikte 6 bin adet su kabı Karşıyaka’nın farklı noktalarına dağıtıldı. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının iş birliği ile şenlikler, aktiviteler gerçekleştirildi. Karşıyaka Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü yavru martı, yavru karga ve kanatlılar için de ayrı bir çalışma gerçekleştirdi. Sıcak havalarda farklı yerlerde bulunan yüzlerce martı ekipler tarafından alınarak önce veteriner hekimlerince muayene edildi. Ardından bir süre dinlendirilen yavrular, deniz kenarında doğal ortamlarına salındı.

ROMA’NIN ADI KARŞIYAKA’DA YAŞIYOR
Çalışmalar kapsamında; 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde sahibi tarafından gezdirilirken balıkçıların kontrolsüzce bıraktığı misina ve olta iğnesini yutarak hayatını kaybeden can dost Roma’nın adı, Karşıyaka Belediyesi tarafından Alaybey’de bulunan ve kısa zaman önce yenilenen köpek parkına verildi. Kedi Yaka projesi kapsamında temin edilenler başta olmak üzere çok sayıda kedi evi Karşıyaka’nın çeşitli noktalarına montajlandı, beslenme odakları oluşturuldu. Öte yandan okul eğitimleri kapsamında Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde çalışan veteriner hekimlerince çocuklara hayvan sevgisini aşılamak amacıyla ilçede bulunan okullar ziyaret edildi, sokakta yaşayan can dostlar hakkında bilgilendirmeler yapıldı. 

“ONLARI SEVİYOR, ÖNEMSİYORUZ”
5 yıl boyunca can dostlar için de sağlıklı, güvenli ve yaşanabilir bir kent oluşturma hedefi ile çalışmalarına yön verdiklerini aktaran Karşıyaka Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Çağlayan İnanlı, “Dünyamızı, yaşamımızı ve şehrimizi paylaştığımız can dostlarımızın sağlığını, yaşam kalitesini ve konforunu çok önemsiyor; çalışmalarımızı da bu doğrultuda şekillendiriyoruz. Karşıyaka’nın onlar için de yaşanabilir bir kent olması için yürüttüğümüz çalışmalara devam edeceğiz” dedi.

(Bu bir editoryal haber çalışmasıdır)

 
Başkan Kırgöz yarı yıl tatilinde çocukları unutmadı
 
Narlıdere yeni yaşam merkezine kavuşuyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Kırgöz yarı yıl tatilinde çocukları unutmadı
Dikili Belediyesi,  2023-2024 eğitim öğretim yılı yarıyıl tatilinde çocuklar ...
Ilıca Günübirlik Termal Tesisleri'nde son viraj!
Göreve geldiği andan itibaren verdiği sözleri tek tek gerçekleştiren Çeşme ...
Bornova'da bir yılda 70 bin 154 ton asfalt üretildi
Bornova Belediyesi, 2023 yılında kendi tesislerinde ürettiği 70 bin 154 ...
 
Bayraklı'da hedef 5 bin öğrenci! Sandal: Eğitimde devrim yarattık!
Okul öncesi eğitim çalışmaları ve eğitim yatırımlarıyla örnek olan Bayraklı ...
Aliağa motokros tutkunlarının yeni adresi olacak!
Aliağa’da Ege Motosiklet Kulübü’nün girişimleri ve Aliağa Belediyesi’nin ...
Karaburun'da levrek avı zamanı!
Mordoğan'da geleneksel hale gelen ve geride kalan yıl 6 Şubat Depremi ...
 
Menemen'in dev sosyal tesisi açılış için gün sayıyor!
Menemen Belediyesi tarafından yapımı hızla sürdürülen Asarlık Sosyal Tesisi’nde ...
Tarihi güne geri sayım... Soyer'den tüm İzmir'e davet!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, göreve başladığında yüzde ...
Efes Selçuk'ta muhtarlar masası!
Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel çalışma döneminde ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri