POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Kübra Aykut'un ölümünde 'Dilan Polat' ayrıntısı
Kübra Aykut'un ölümünde 'Dilan Polat' ayrıntısı
Bu kez Ankara... Suç makineleri polisle çatıştı
Bu kez Ankara... Suç makineleri polisle çatıştı
Grip aşısı fiyatı yüzde 128 zamlandı!
Grip aşısı fiyatı yüzde 128 zamlandı!
Fenerbahçe'den İsmail Kartal açıklaması
Fenerbahçe'den İsmail Kartal açıklaması
24 Eylül 2024 Salı - 10:41

Karşıyaka'da ‘Sokak Senin’e coşkulu final

Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen ve yoğun ilgi gören Sokak Senin, Latife Hanım Mahallesi’nde gerçekleştirilen buluşma ile final yaptı.

Karşıyaka da ‘Sokak Senin’e coşkulu final

Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen ve yoğun ilgi gören Sokak Senin, Latife Hanım Mahallesi’nde gerçekleştirilen buluşma ile final yaptı. Çocuklar ve ailelerinin bir arada keyifli vakit geçirdiği Sokak Senin etkinliklerinin birlik ve beraberlik duygularını güçlendirdiğini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “Kaybolmaya yüz tutmuş sokak oyunları kültürünü çocuklarımıza kazandırmak, komşular arasındaki iletişimi güçlendirmek için düzenlediğimiz Sokak Senin etkinliklerine katılan ve çabalarımızı karşılıksız bırakmayan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

“Yaşamı Sokağa Taşıyoruz” sloganıyla geleneksel hale getirdiği “Sokak Senin” etkinliklerini bu yıl Cumhuriyet Mahallesi’nden başlatan Karşıyaka Belediyesi, finali ise Latife Hanım Mahallesi’nde düzenlenen buluşma ile yaptı. Yaz boyunca toplam 13 farklı mahallede gerçekleştirilen etkinliklerde çocuklar doyasıya eğlendi, yaşıtlarıyla sokakta oynamanın keyfini çıkardı. 

ÖDÜLLÜ ETKİNLİK

Sağlıklı Kentler Birliği İyi Uygulamalar Yarışması’nda ‘Sağlıklı Şehir Planlanması’ kategorisinde ödüle layık görülen Sokak Senin’e bu yıl son olarak Latife Hanım Mahallesi 7490 Sokak ev sahipliği yaptı. Etkinlik süresince trafiğe kapatılan sokakta bir araya gelen çocuklar, oyunların ve renkli aktivitelerin tadını çıkardı; aileleri de komşularıyla birlikte eğlenceli saatler geçirme imkanı buldu. Spor aktiviteleri, tohum dikimi, köpük gösterisi, yüz boyama, takı ve geri dönüşüm atölyesi ile geri dönüşüm temalı tiyatro gösterisinin gerçekleştiği etkinlikte en çok ilgiyi geleneksel çocuk oyunları gördü. Özellikle tatil sürecinde bilgisayar ve telefonlardan çocukları uzaklaştırıp arkadaşlık ilişkilerini canlandırmayı da amaçlayan aktiviteler, renkli görüntülere sahne oldu.

SANAL DÜNYA YERİNE SOKAK KÜLTÜRÜ

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “Sokak kültürünün yerini sanal dünyada geçirilen zamana bıraktığı günümüz koşullarında ‘Sokak Senin’ etkinlikleri ile hem toplumsal iletişimi güçlendirmeyi hem de çocuklarımızın yaşıtları ile birlikte nitelikli zaman geçirmesini amaçlıyoruz. Unutulmaya yüz tutan sokak oyunlarını yeniden canlandırırken, çocukların yanı sıra büyükleri de bir araya getirerek komşuluk ilişkilerinin gelişmesine katkı sağlıyoruz. Toplam 13 farklı mahallede olmak üzere son olarak Latife Hanım Mahallesi’nde gerçekleştirdiğimiz etkinlik serimize ilgi gösteren, katılan, çabalarımızı karşılıksız bırakmayan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Yaşamın coşkuyla sokağa taştığı bir Karşıyaka için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

 
Kıyı Egeli başkanlar Karabağlar'da toplandı
 
Filenin yıldızı Güzelbahçe’de!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kıyı Egeli başkanlar Karabağlar'da toplandı
Kıyı Ege Belediyeler Birliği Eylül ayı encümen toplantısı Belediye Başkanı ...
Bornova Kent Konseyi 5 yıl sonra yeniden!
Bornova Kent Konseyi, 5 yıllık aranın gerçekleştirilen seçimlerle yeniden ...
Konak'ta asfalt atağı!
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu’nun mahallelerde yaptığı ...
 
Efes Selçuk'ta Sosyal dayanışma büyüyor!
Sosyal Belediyecilik projeleri ile Türkiye’ye örnek olan Efes Selçuk Belediyesi, ...
Büyükşehir’in tasarruf atölyesi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Atölyesi, banklardan çöp ...
Menderes'te zabıtadan kantin denetimi
Menderes Belediyesi tarafından okullarda kantin denetimi yapılıyor.
 
Mithatpaşa Caddesi’nde çalışma: İzmirlilere uyarı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yarından itibaren (24 Eylül) Mithatpaşa Caddesi ...
Çeşme'de TİS sevinci
Çeşme Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri ...
Başkan Tugay’dan 'Yanık Yurt' ziyareti
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, küratörlüğünü Aybala ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri