POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
Metroda doğan bebek ömür boyu bedava seyahat edecek
Metroda doğan bebek ömür boyu bedava seyahat edecek
CHP'den AYM'ye 'tasarruf tedbirleri' başvurusu
CHP'den AYM'ye 'tasarruf tedbirleri' başvurusu
9 Kasım 2017 Perşembe - 15:20

Karşıyaka'dan stat açıklaması: İtirazlar manidar!

Karşıyaka yönetiminde kulübün Ankara temsilcisi olarak görev yapan Cüneyt Başak, "Bundan önceki askı döneminde sadece İzmir Şehir Plancıları Odası'nın itirazı bulunan plana hiç bir şahıs itirazı olmazken bu sefer 51 şahsın aynı dilekçe ve sebepler ile son gün itiraz etmeleri çok manidardır. Madem itiraz edeceklerdi daha önce niye biri bile itiraz etmedi" dedi.

Karşıyaka dan stat açıklaması: İtirazlar manidar!

Karşıyaka yönetiminde kulübün Ankara temsilcisi olarak görev yapan Cüneyt Başak, kulübe yıllardır yapılması beklenen yeni stadın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından düzenlenen imar planı değişikliğine askı sürecinin son gününde itiraz edilmesiyle ilgili açıklama yaptı.

Başak, stadın projesinin kurumların hassasiyetleri doğrultusunda yaz aylarında değiştirildiğini ve yeni imar planı üzerinde yapılan toplantılarda mutabık kalındığını hatırlatarak projeye 51 kişinin aynı dilekçeyle son anda itiraz etmesinin manidar olduğunu söyledi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Stat için yeni yapılan imar revize planlarla yapı yüksekliği mevcut yapılarla sınırlı tutulmuş ve imar yönetmeliğine uygun çekme mesafeleri bırakılmıştır. Yine yapının yaya ve araç ulaşımı için gerekli yol bağlantıları da revize planda işlenmiştir. Yapının toplu taşıma güzergahında oluşuyla otopark gereksinimi minimumdadır. UEFA kriterleri gereğince güvenlik gerekçesiyle stadyumlara toplu taşıma ile gelinmesinin sağlanması önerilmektedir. Yeni tasarlanan konsept proje ile ekolojik yaklaşımlarda bulunulmuş, yeşil izler, bitki yoğunluklu teraslar ve elektrik enerjisi üretebilen bir yapı tasarlanmıştır. Ayrıca stadyumlar acil deprem ve afetlerde geçici sığınma ve toplanma yapıları olarak hizmet vermektedirler.

21 Temmuz ve 21 Ağustos 2017 tarihleri arasında İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nde askıya çıkan nazım ve uygulama imar planında itiraza konu olan maddeler, Karşıyaka yönetim kurulu, divan kurulu, varlık kurulu, Çevre ve Şehircilik Genel Müdürlüğü, İl Müdürlüğü, Spor Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi Genel Müdürlüğü ve Şehir Plancıları Odası ile Ankara, İzmir ve İstanbul yapılan bir dizi toplantı sonucunda düzeltilmiş, eksikler tamamlanmış, UEFA kriterlerine uygun hale getirilmiştir. Proje, Spor Bakanlığı'nın kabul ve onayıyla 6 Ekim'de tekrar askıya çıkarılmıştır.

Bundan önceki askı döneminde sadece İzmir Şehir Plancıları Odası'nın itirazı bulunan plana hiç bir şahıs itirazı olmazken bu sefer 51 şahsın aynı dilekçe ve sebepler ile son gün itiraz etmeleri çok manidardır. Madem itiraz edeceklerdi daha önce niye biri bile itiraz etmedi. Biz gerekli düzenlemeleri yapıp askıya çıktığımız için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın itirazları değerlendirmesini bekleyeceğiz. Temennimiz ve isteğimiz, itirazların olumsuz değerlendirilmesi, itiraz eden vatandaşlarımızın sağduyulu davranıp Karşıyamızın geleceğini düşünerek itirazlarını geri çekmesi ve kulübün kurtarıcısı olan stadımızın inşaatının bir an önce tamamlanmasıdır" denildi.

 
Göztepe'den Galatasaraylı yıldıza kanca!
 
Kocaoğlu'ndan spor zirvesine damga vuran çıkış: Daha stat yok, niyet yok!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Göztepe'den Galatasaraylı yıldıza kanca!
Süper Lig'de son olarak Beşiktaş'a sahasında 3-1 mağlup olan Göztepe'de transfer harekatı başladı.
Karşıyaka'da şimdi de su krizi!
Çiğli Selçuk Yaşar Tesisleri'ndeki antrenman sahasının sulandığı tatlı ...
Türk Basketbolu'nun acı günü!
Türk basketbolunun duayen ismi Mehmet Baturalp, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
 
Göztepe'de 2 günlük izin sona erdi
Süper Lig'de 11. haftada Beşiktaş'a 3-1 mağlup olan Göztepe, 2 günlük ...
Karşıyaka'ya can suyu: 1 günde 33 bin TL
Karşıyaka'da kulübün içinde bulunduğu mali sıkıntıdan kurtulması için ...
Göztepe'den Alper Potuk bombası!
11 haftanın flaş takımı Göztepe, transferde kolları sıvadı. Sarı-Kırmızılılar, ...
 
Altay fikstür avantajına güveniyor
TFF 2'hci Lig Beyaz Grup'ta deplasmanda Silivrispor'la 1-1 berabere kalarak ...
Sepil'den Jahovic mesajı: Hiçbir yere...
Adı CSKA Moskova, Galatasarayc ve Beşiktaş'la anılan Makedon golcünün ...
Altınordu'dan Nuri Şahin'e davet!
Altınordu Kulübü Başkanı Özkan, "Evlatlarımız ile birlikte sana sarılmak ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri