POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Pompalı tüfekle hastaneyi bastı, sağlıkçıları esir aldı
Pompalı tüfekle hastaneyi bastı, sağlıkçıları esir aldı
Sokak ortasında kanlı saldırı: 1 kişi öldü!
Sokak ortasında kanlı saldırı: 1 kişi öldü!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail'e işgal tepkisi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail'e işgal tepkisi
CHP Sözcüsü Yücel'den Yerlikaya'ya istifa çağrısı
CHP Sözcüsü Yücel'den Yerlikaya'ya istifa çağrısı
20 Ocak 2018 Cumartesi - 08:45

Katliam gibi kaza:11 ölü 44 yaralı

Ankara'dan Bursa'ya geziye giden yolcuları taşıyan otobüsün Eskişehir'de kaza yapması sonucu 11 kişi öldü, 44 kişi yaralandı. Uluslararası haber ajanslarının da duyurduğu kazada yaralanan otobüs şoförü ve yedek şoför gözaltına alındı. Gözaltındaki şoför Muhsin Ö., polisteki ifadesinde ''Önüme bir karartı çıktı. Köpek sandım. Direksiyonu sağa kırdım ancak aracı toparlayamadım ve ağaca vurdum'' dedi. Yolcular ise şoförün direksiyon başında uyuyakaldığını söyledi.

Katliam gibi kaza:11 ölü 44 yaralı

Eskişehir’de bu sabaha karşı 11 kişinin öldüğü, 44 kişinin yaralandığı kazadan hafif yaralı olarak kurtulan ve polis tarafından gözaltına alınan otobüs şoförü Muhsin Ö. (51), Ankara’dan gece yarısı Bursa Uludağ’a gitmek için yola çıktığını söyledi.

Araçta bir ya da iki çocuğun da bulunduğunu söyleyen Muhsin Ö. polise verdiği ifadesinde Sivrihisar İlçesi'ndeki mola yerinde otobüs şoförlüğünü Erkan A.’dan devraldığını anlatarak şunları söyledi:

"Ankara'dan yola çıktığımızda aracı Erkan A. kullanıyordu. Sivrihisar Bademli Tesisleri'nde aracın sevk ve idaresini ben aldım. Erkan A, araç alt kısmında bulunan yatak kısmına dinlenmeye gitti. Eskişehir içinden Bursa istikametine giderken çevre yolu üzerinde benim önüme bir karaltı çıktı. Köpek sandım, vurmayayım diye direksiyonu hafif sağa kırdım ama toplayamadım. Yol kenarında bulunan ağaca çarptım. Olayda yaralanmadım ama vücudumda ağrılar oluştu. Doktor raporu tanzim edildi. Çarpma sonucunda araçta bulunan yolcular panik yaşadı. Yaralananlar oldu. Olay yerinde ölenler olduysa da görmedim. Şaşkındım ve kendimde değildim. Olayda kusurum olduğunu düşünmüyorum. Hızlı değildim, uyumuyordum, anlık olaydı. Gözümün önüne bir araç geldi, köpek sandım."

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri yaralılardan bazılarını hastanede yapılan tedavilerinin ardından taburcu edildiklerini, ölen 11 kişinin ise kimliklerini belirleme çalışmasının sürdüğünü bildirdi.

YOLCULAR YALANLADI

Bazı yolcular şoförün direksiyon başında uyuyakalması nedeniyle kazanın yaşandığını söyledi.

Yolculardan Ayşe Yıldırım "Mola yerinden ayrıldık biz. Yarım saat sonra oldu. Köpek çıkmasıyla alakası yok. Araba sendeledi. Çarptı. Bildiğiniz uyudu şoför. Köpek çıksa kornaya basılır, fren yapılır. Hiçbiri yok. Bildiğiniz çarptık bir yere aniden. Saniyelik bir şeydi” şeklinde konuştu. 

Otobüsten yaralı olarak kurtulan Nilgün Sarıkaya da olay esnasında şoförün uyuduğunu iddia etti. Kaza esnasında herhangi bir fren sesi duymadıklarını ifade eden Sarıkaya, “Biz dört arkadaştık. Uyanıktık o esnada. Sessizdi otobüsün içi. Ne bir fren oldu ne bağırma sesi. Birden girdik. Kayma da olmadı. Buzlanma yoktu. Araç kullandığımız bunu bilebiliyoruz. Kesinlikle şoför uyudu. Ben en başından beri uyudu dedim polislere, herkese” dedi. 

Olayın çok kısa sürede geliştiğini ve sürüklendiklerini hatırladığını aktaran Perihan Demetgül ise kazayla ilgili şunları kaydetti: “Düz yolda giderken sol taraftan sağa birden sürüklendiğimizi hatırlıyorum. Zaten saniye değil saliselik bir olaydı. Her yer mahşer yeri gibiydi. Böyle bir şey yoktu.”

 
Türkiye'nin konuştuğu cinayette flaş gelişme
 
CHP İzmir'de 'cüppe' rüzgarı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye'nin konuştuğu cinayette flaş gelişme
Bodrum’da işadamı Ali Özdemir’in ortağı Mustafa Ö. tarafından öldürülmesine ...
Korkunç ölüm: 1.5 tonluk kayanın altında kaldı
Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde 1,5 tonluk kayanın altında kalan kişi hayatını kaydetti.
Yaşıtları karne alırken o çalıştı
İzmir'de yaklaşık 700 bin öğrenci karne alırken, yaşıtlarının aksine bir ...
 
İzmir'de çekiçli cinayet davası
İzmir'in Dikili ilçesinde geçen mayıs ayında, boşandığı eşi Işık İkizoğlu'nu ...
İzmir'de 'insan kaçakçıları'na operasyon!
İzmir'de göçmen kaçakçılarına yönelik operasyonlarda gözaltına alınan ...
Tek tip kıyafetler gönderildi: İşte ilk görüntü
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre: KHK kapsamında çıkarılan ...
 
İzmir'deki üniversite binasında yangın paniği!
Yaşar Üniversitesine ait binada çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü.
İstanbul Valisi'nden 'hamile çocuklar' açıklaması
İstanbul Valisi Şahin, hamile çocuklar skandalında soruşturma iznini vermeme ...
İzmir'de 'ikiz karneler', dört dörtlük sevinçler!
İzmir'de 33 ikiz ve bir üçüzün eğitim gördüğü ortaokulda karne sevinci ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Ne kongreymiş ama!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri