POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Özel: İsrail'le ticaret cayır cayır devam ediyor
Özel: İsrail'le ticaret cayır cayır devam ediyor
Erdoğan dört ülkenin dışişleri bakanı ile görüştü
Erdoğan dört ülkenin dışişleri bakanı ile görüştü
'Yenidoğan' skandalına karışanların isimleri ifşa oldu!
'Yenidoğan' skandalına karışanların isimleri ifşa oldu!
Erdoğan: Enflasyon dizginlenmeye başladı!
Erdoğan: Enflasyon dizginlenmeye başladı!
18 Ekim 2024 Cuma - 20:18

Kaya’dan İnciraltı açıklaması: Soyer ve Tugay’a ‘ortak akıl’ çıkışı!

AK Partili Mahmut Atilla Kaya mahkeme kararıyla iptal edilen İnciraltı Planları ile ilgili katıldığı partisinin Gaziemir ilçe kongresinde açıklamada bulundu. Kaya, “Tunç Soyer’in ortak akıl sözlerinin arkasından müteahhit aklı çıktı.  Şimdi yine ‘Ortak Akıl’ diyorlar. Hemşerilerimizin faydası noktasında biz ortak akla her yerde varız. Ama yine bu ortak akılın altından orada yıllardır umutsuzluğa itilip yerleri toplanmış o müteahhitlerin aklı çıkarsa onun da karşısında biz dikiliriz" dedi.

Kaya’dan İnciraltı açıklaması: Soyer ve Tugay’a ‘ortak akıl’ çıkışı!

GERÇEKİZMİR- AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, partisinin Gaziemir İlçe  kongresinde açıklamada bulundu. AK Partili Kaya, Mahkeme karıyla iptal edilen İnciraltı Planları’nı gündeme getirdi. Kaya, karar üzerinden CHP’li büyükşehir yönetimlerini eleştirdi.

“MÜTEAHHİT AKLI ÇIKTI”

İncirlatı bölgesi olarak bilinen alanla ilgili bilgi veren Kaya, Büyük bir gayretle İnciraltı’ndaki 5 milyon metrekarelik alanı İzmir’imize kazandırmak istedik. İzmir’in göbeğinde 5 milyon metre karelik alan ortada kalmış, mezbelelik halinde plansız bir şekilde duruyor biz bakanlık olarak çok şeffaf bir süreç yöneteceğiz ilgili tarafları kimlerse gelsin, bu planlara akıl vermek isteyen kim varsa gelsin, görüşünü ifade etsin dedik. Bu planın yapılacağı bölgede Balçova‘da, Narlıdere‘de belediye başkanları ve bürokratların her biri geldiler bakanlıkta toplantılar yaptık. Yetmedi Çevre Şehircilik İzmir İl Müdürlüğü’nde yerinde de toplantılar gerçekleştirdik. Yine İzmir Büyükşehir Belediyesi ile o zamanki belediye başkanı Tunç Soyer ‘Ortak Akıl’ ile yapalım dedi. Ne güzel ortak akılla toplantıları yapalım Büyükşehir Belediyesi bürokratları da katılsın dedik, katıldılar. 3, 4, 5 toplantı işin sonuna geldik bunların ‘Ortak Akıl’ dediği bir baktık ki ‘Müteahhit Aklı’ çıktı. Bahsettikleri ‘Ortak Akıl’ değil Müteahhit Aklı’ çıktı. Bu süreçte görüşmelerin her biri zaman aldı böyle bir alanın planlanması da uzun bir süre aldı”  diye konuştu.

 "KARŞISINA DİKİLİRİZ" 

Kaya sözlerini şu şekilde sürdürdü:
“40-50 yıldır insanlar bekliyorlar. Büyükşehir Belediyesi bunlardan sonra plana davalar açtı. 30’a yakın dava var büyük bir kısmı ret oluyor ama bir tane davada ilk derece mahkemesi planların iptali noktasında bir karar verdi. Şimdiki belediye başkanı Sayın Cemil Tugay diyor ki ortak akılla yapılırsa biz varız… Senden önceki de ortak akılla yapalım dedi biz zaten buna açığız, biz zaten bu süreci İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yönetemediği kadar şeffaf şekilde yaptık. Orada yeri arazisi olan her vatandaş geldi fikrini görüşünü beyan etti. Şimdi yine Ortak Akıl diyorlar. Hemşerilerimizin faydası noktasında biz ortak akıla her yerde varız. Ama yine bu ortak akılın altından orada yıllardır umutsuzluğa itilip yerleri toplanmış o müteahhitlerin aklı çıkarsa onun da karşısında biz dikiliriz onun da bilinmesini net olarak istiyorum. Geçtiğimiz haftalarda Balçova belediye başkanı arkadaşımız geldi kendisinin de önerileri var dinledik bakan bey ile mühim olan işin doğrusunu bulalım.  Biz her görüşe açık olduğumuzu bunun iyi olduğunu düşündüğümüzü söyledik siz de katkı koymak isterseniz biz de bunun içerisinde oluruz. Fikirlerini verdiler bakanlığa bir öneri planı gönderdiler bakılıp değerlendiriliyor.”

 

 
Özel: İsrail'le ticaret cayır cayır devam ediyor
 
Genç kadın evinde ölü bulundu… Vücudunda ‘kesi’ izleri bulundu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özel: İsrail'le ticaret cayır cayır devam ediyor
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İsrail'le ticaretin sürdüğünü belirterek, ...
Erdoğan dört ülkenin dışişleri bakanı ile görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan, Rusya, İran ve Ermenistan ...
AK Partili Saygılı: İzmir CHP eliyle irtifa kaybediyor
AK Parti Gaziemir 8. Olağan İlçe Kongresi gerçekleştirildi.
 
Erdoğan: Enflasyon dizginlenmeye başladı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hükümet olarak uyguladıkları ekonomi ...
CHP'li Nalbantoğlu açtı ağzını yumdu gözünü: Devşirmeler, ıstakoz seviciler!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu; son günlerde ...
Bornova'da kariyer günleri: 3 bin iş fırsatı
Bornova Belediyesi’nin organize ettiği İstihdam ve Kariyer Günleri, Büyükpark’ta ...
 
CHP İzmir'den Özel'e tam kadro destek çıkarması!
CHP İzmir önümüzdeki 22 Ekim Salı günü tam kadro Ankara’ya giderek parti ...
AK Parti'den Konak Belediyesi'ne Şevval Sam tepkisi!
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda vereceği konser için Konak Belediyesi’nin ...
İhracı istenmişti: Eski milletvekili adayı hakkında ne karar verildi?
CHP İzmir İl Disiplin Kurulu, Selçuk’taki yerel seçimler özelinde MYK ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir İl Başkanı’nın zor sınavları!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri