POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Zafer gecesi: EURO 2024'te çeyrek finaldeyiz!
Zafer gecesi: EURO 2024'te çeyrek finaldeyiz!
Erdoğan: Bu sinsi tuzağa düşmeyeceğiz
Erdoğan: Bu sinsi tuzağa düşmeyeceğiz
Ankara'da facia: Çocuklarını rehin alıp öldürdü
Ankara'da facia: Çocuklarını rehin alıp öldürdü
Eski başkan sokak ortasında öldürüldü
Eski başkan sokak ortasında öldürüldü
1 Temmuz 2024 Pazartesi - 08:06

Kayseri ayağa kalktı: 5 yaşındaki çocuğa taciz iddiası!

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde yabancı uyruklu bir kişinin 5 yaşındaki çocuğu taciz ettiği iddiası üzerine kalabalık, araçları ters çevirirken bazı iş yerlerini ateşe verdi. Bölgeye sevk edilen polis ekipleri kalabalığa müdahale etti. Kayseri Valiliği olayla ilgili açıklamada bulundu. Açıklamada taciz şüphelisinin polis tarafından yakalandığı, çocuğun da koruma altına alındığı belirtilirken, vatandaşlardan itidalli davranmaları istendi

Kayseri ayağa kalktı: 5 yaşındaki çocuğa taciz iddiası!

İddiaya göre, Danişmentgazi Mahallesi'nde yabancı uyruklu bir kişi, 5 yaşındaki yabancı uyruklu çocuğu taciz ederken yakalandı. Olayın duyulmasının ardından toplanan kalabalık grup, şahsı almak için taşkınlık çıkardı.

Olay yerine çok sayıda polis, çevik kuvvet, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İHA'nın haberine göre; Özel Harekat polisleri tarafından alınan şüpheli bölgeden uzaklaştırılırken, kalabalık grup araçları ters çevirirken bazı iş yerlerini de ateşe verdi.

TOMA araçları ile müdahale edilen olayda polisin, kalabalığı dağıtmak için yoğun çaba gösteri.

"ŞAHIS GÖZALTINA ALINDI, ÇOCUK KORUMA ALTINDA"

Kayseri Valiliği şu açıklamayı yaptı:

30.06.2024 tarihinde ilimiz Danışmentgazi Mahallesinde Suriye uyruklu bir şahsın, küçük yaştaki Suriye uyruklu bir çocuğa yönelik taciz davranışı neticesinde emniyet birimlerimizce şahıs gözaltına alınmış olup, çocuğumuz ise birimlerimizce koruma altına alınmıştır.

VATANDAŞLARA İTİDALLİ DAVRANIN UYARISI

Konu tarafımızca titizlikle takip edilmekte olup, vatandaşlarımızın itidalli davranarak, resmi makamlarca belirtilen açıklamalar haricinde herhangi bir eylemin içinde olmamaları hususunda kamuoyuna saygıyla sunulur.

VALİ ÇİÇEK: 5 POLİS YARALANDI

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, vatandaşları sakinleştirmek için olayların yaşandığı bölgeye geldi. Vali Çiçek çevredeki bir apartmanın balkonuna çıkarak burada vatandaşlara sakin olmaları uyarısında bulundu.

DHA'nın haberine göre; olayları yatıştırmaya çalışan 5 polisin yaralandığını belirten Vali Çiçek, "Ben öfkenizi iyi anlıyorum. Şu an gerçekten çok kızgın olduğunuzu ve bu olayın alçak bir olay olduğunu biliyorum. Ben size valiniz olarak söz veriyorum. Bir daha Danişmengazi Mahallesi'nde böyle bir alçaklık olmayacak. Hepinizin canı yanıyor anlıyorum. Sizin bu ülkenin beraberliği için dağlarda, taşlarda terörle mücadele eden polis arkadaşlarımız sizin güvenliğiniz için bir şeyler yapmaya çalışıyor. Ben sizin mesajınızı aldım. Allah rızası için hiçbir polisimizin burnu kanamasın. Ne gerekiyorsa yapacağız. Burada kimsenin canı yanmasın. Şu anda 5 polisimiz yaralı. Devlet gereğini sonuna kadar yapacaktır. Herkesin dağılmasını istiyorum" dedi.

İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI DERVİŞOĞLU: CİDDİYETLE GEREĞİNİ YAPIN

Kayseri'de Suriye uyruklu bir kişinin, 5 yaşındaki çocuğu taciz ettiği iddiası üzerine İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Dervişoğlu, açıklamasında, "Bugün Kayseri'de yaşanan tabloyu yaşamamak için iktidarı defalarca uyardık. Sığınmacı meselesi Türkiye’nin ve Türk milletinin geleceği için varoluşsal bir milli güvenlik tehdididir dedik. Ve artık sessiz ve saklı bir işgali aşan bu mesele topyekün bir yıkıma dönüşmek üzeredir. Bu uyarılarımızı kulak ardı eden ve milyonlarca sığınmacıyı taammüden sınırlarımızdan geçirenlere sesleniyorum! Türkiye'yi göz göre göre bir uçuruma sürüklediniz, şimdi o uçurumdan düşmesini sıcak koltuklarınızdan aymazca izlemeyin! Kayseri'de yaşanan insanlık dışı olay ve sonrasında yaşanan gelişmeler üzerine ciddiyetle gereğini yapın! Bu vesileyle bir kez daha tüm siyasi partilere, tüm sivil toplum kuruluşlarına çağrıda bulunuyorum! Hemen şimdi; ortak bir çözüm önerisi ve ortak bir siyasi irade ile müşterek bir zeminde harekete geçelim" ifadelerine yer verdi.

MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ÖZDEMİR'DEN AÇIKLAMA

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir ise sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Kayseri’de bir çocuğumuza yönelik sergilenen insanlık dışı davranışta bulunan Suriyeli şahıs gözaltına alınmış ve hakkındaki işlemlere başlanmıştır. Konuyla ilgili olarak Kayseri Valiliği’nce yapılan açıklamanın dikkate alınması ve hemşerilerimizin huzurunu kaçıracak provokasyonlara mahal verilmemesi elzemdir. Türkiye’nin huzur ve güvenliği için Suriyeli misafirlerimizin mümkün olan en kısa sürede onurlu bir şekilde ülkelerine dönmelerinin sağlanması MHP olarak beklentimizdir" dedi. (Habertürk)

 
CHP lideri Özel: Geçim olmazsa seçim olur
 
Kiralarda yüzde 25 zam sınırı uygulaması sona erdi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İsrail uçağı Antalya'ya acil iniş yaptı
Polonya'dan havalanan İsrail merkezli El Al havayolu şirketine ait bir ...
98. Gazi Koşusu'nun kazananı belli oldu
At yarışlarında 98. Gazi Koşusu'nu Emrah Agun'un sahibi olduğu, jokeyliğini ...
88 bin 455 kişinin sigortası iptal edildi
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 2023 yılında yapılan denetimlerde, 1533 ...
 
İzmir'de tüp faciası: 5 ölü, çok sayıda yaralı... 2 kişi gözaltında!
İzmir’in Torbalı ilçesinde bir binanın zemin katında patlama meydana geldi. ...
Gazeteci İsmail Küçükkaya'nın acı günü
Gazeteci İsmail Küçükkaya'nın annesi Halise Küçükkaya, tatil için geldiği ...
Çeşme'deki yangının çıkış nedeni belli oldu: 1 tutuklama!
İzmir'in Çeşme ilçesindeki makilikte, sigara izmaritinden çıktığı belirlenen ...
 
İzmir’e bir ‘fırtına’ uyarısı daha
İzmir genelinde, bugün ve yarın için kuvvetli rüzgar ve fırtına beklendiği ...
Denize giriş yasaklandı, komandolar sevk edildi
Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde karadan 60 metre açıkta, denizin 5 metre ...
Yangından sonra yürekleri dağlayan kareler
İzmir'in Selçuk, Menderes ilçelerinde dün başlayan orman yangınları, havadan ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Cemil Tugay’la A’dan Z’ye siyaset… Çarpıcı mesajlar!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri