POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Soruşturmada ön adli tıp raporu açıklandı
Soruşturmada ön adli tıp raporu açıklandı
SGK’dan Genel Sağlık Sigortası (GSS) açıklaması
SGK’dan Genel Sağlık Sigortası (GSS) açıklaması
Narin'in ablası Tülin'in ölüm nedeni belli oldu!
Narin'in ablası Tülin'in ölüm nedeni belli oldu!
Alper Gezeravcı Uzay Komutanlığı'na atandı!
Alper Gezeravcı Uzay Komutanlığı'na atandı!
25 Kasım 2017 Cumartesi - 12:08

Kemeraltı'nda dernek krizi

Konak Belediyesi bünyesinde kurulan esnaf meclisine çarşı için örnek çalışmalarıyla bilinen Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Ümit Kaya ve ekibi davet edilmeyince kriz yaşandı.

Kemeraltı nda dernek krizi

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ve Kent Konseyi Başkanı Hamit Mumcu’nun destekleriyle kurulan esnaf meclisinde sivil toplum kuruluşları arasından yapılan seçimle başkanlığını Restoran sahibi Doğan Kılıç’ın yaptığı Kemeraltı Çarşısı’nı Yaşatma ve Güçlendirme Derneği davet edildi. Ancak Esnaf Meclisi’nin faaliyete geçmesinden sadece bir hafta önce kurulan yeni dernek tartışmaları da beraberinde getirdi.

İlk ziyaretini geçtiğimiz ay Konak Belediyesi’ne ve Başkan Sema Pekdaş’a gerçekleştiren yeni dernek, çarşıda uzun senelerdir faaliyet gösteren Kemeraltı Esnaf Derneği başta olmak üzere, çarşıdaki emektar esnaf camiasından tepki topladı. Çarşıya gönül veren kimi esnaf “Bu dernek bizlerin örgütlülüğünü ikiye bölecek. Aslı varken fotokopisine ne gerek var?” diyerek yeni oluşuma destek vermeyeceklerini duyurdu.

KAYA’DAN AÇIKLAMA

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı ve Türkiye Tarihi Çarşılar Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ümit Kaya, “Konak Belediyesi Kent Konseyi bünyesinde kurulan esnaf meclisi bize danışılmadan, hatta içinde biz olmadan geliştirilen bir oluşumdur. Bunun kararını kim aldı bilmiyorum ama içinde biz olmadan başarıya erişebileceğini zannetmiyorum. Böyle bir dernek kurulmasını ve esnaf meclisi oluşumunda kendilerine yer verilmesini esnaf adına doğru bulmuyorum. 40 senedir sahadayız, Kemeraltı’nın sokaklarındayız. Kemeraltı için çalışan ben ve arkadaşlarım olmadan o meclisin neler yapacağını çok merak ediyoruz. Çok sayıda belediye başkanı, bürokrat, kamu görevlisi ile ortak işbirliklerine imza attık, tarihi çarşımız için güzel projeler geliştirdik. İhtiyaçları olursa kendilerine yardımcı olmaya hazırız. Tarihi çarşıyı bilmediklerinden ötürü çok zorlanabilirler. Arzu ederlerse gelsinler, yardımcı olabiliriz. Kemeraltı’nı biz biliyoruz, esnafın taleplerini biliyoruz, gereken desteği kendilerine sunmaya hazırız. 3 dönemdir dernek başkanlığı yapıyorum. Türkiye çapında 750 bini aşkın esnafın da örgütlü olduğu federasyonda genel başkan yardımcılığı yapıyorum. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ile birlikte çarşıda sayısız organizasyona ortaklaşa imza attık, örnek çalışmalar yürüttük. Bu konuda samimi olduğuna inanıyorum. Sanıyorum kendisini yanlış yönlendirdiler, yoksa böyle bir şeye onay vereceğini düşünmüyorum” dedi. Erman Şentürk / Ege Telgraf/

 
Başkan Selvitopu'ndan KARBEM'e ziyaret
 
İzmir'in akıllı bisiklet servisi ülkenin en pahalısı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Selvitopu'ndan KARBEM'e ziyaret
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, öğretmenlerin kutsal bir ...
Bornova'da spora yatırım tam gaz
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, kente kazandırdıkları dev spor tesisleri ...
Toplumlar eğitimle gelişir
Konak Belediyesi’nin 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında ...
 
Çiğli'de öğretmenler gecede buluştu
Çiğli Belediyesi tarafından ilçede görev yapan öğretmenlere, 24 Kasım ...
Bornova’da sinemanın diliyle Kadına Şiddete Hayır denildi
Bornova Belediyesi’nin, Kadına Yönelik Şiddet Sorunu’na dikkat çekmek ...
Konak'ta 'Sadece Diktatör’e yoğun ilgi
Sanatın toplum için öneminden yola çıkarak birbirinden değerli etkinlikleri ...
 
Kocaoğlu'ndan emek ve özveri teşekkürü
İzmir'de görev yapan iki fedakar öğretmenin öyküsünü gazetelerden öğrenip ...
Kemalpaşa Belediyesi'nde Whatsapp dönemi
Kemalpaşa Belediyesi tüm Kemalpaşalıların soru, görüş ve önerilerini ...
Başkan Atila: En değerli hizmetimiz eğitim
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde, 7’den ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri