POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Tartıştığı 2 kadını vurup intihar etti
Tartıştığı 2 kadını vurup intihar etti
Dışişleri'nden İsrailli bakana tepki
Dışişleri'nden İsrailli bakana tepki
14 yaşındaki çocuğun tüfekle oyunu kanlı bitti
14 yaşındaki çocuğun tüfekle oyunu kanlı bitti
Beyaz torusun sahibi açığa alındı
Beyaz torusun sahibi açığa alındı
23 Temmuz 2024 Salı - 17:20

Kılıçdaroğlu İzmir'de panelde konuştu: Dikkat çeken 'katılım' detayı!

İzmir’de gerçekleştirilen Basın Özgürlüğü Buluşması programı için İzmir'e gelen 7. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu İzmir milletvekillerinden Kılıç, Nalbantoğlu ve Polat karşıladı. Panelde konuşan Kılıçdaroğlu'nu dinleyenler arasında Soyer'le birlikte çok sayıda önceki dönem belediye başkanı yer alırken, mevcut belediye başkanlarından kimse yer almadı. Kılıçdaroğlu konuşmasında Erdoğan'ı hedef aldı, " Partime ve kendinden olmayan seçmene terörist dediği için elini sıkmıyorum" dedi.

Kılıçdaroğlu İzmir de panelde konuştu: Dikkat çeken  katılım  detayı!

GERÇEKİZMİR - Basın Özgürlüğü ve Medya Araştırmaları Derneği'nin (BAMAD), ülkemizde sansürün kaldırılışının 116. yıl dönümü nedeniyle düzenlediği etkinlik için Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İzmir'e geldi. 

İzmir'e gelen Kılıçdaroğlu'nu CHP İzmir milletvekillerinden Sevda Erdan Kılıç, Mahir Polat Rıfat Nalbantoğlu karşıladı. Karşılamada Eski Parti Meclisi (PM) Üyesi Devrim Barış Çelik ve CHP İzmir İl Başkan Vekili Barış Özdemir de yer aldı. 

Mevcut belediye başkanlarından Kılıçdaroğlu'nu karşılayan olmazken, Eski Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Eski Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Eski Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ve Eski Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ Eski CHP Lideri'ni karşıladı. 

Kılıçdaroğlu'nu karşılayan tek ilçe başkanı ise Bayraklı İlçe Başkanı Didem Gültekin oldu. 

PANELE KATILDI

İzmir’de gerçekleştirilen Basın Özgürlüğü Buluşması programına önceki dönem Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konuk oldu. Önceki dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de konuşmacı olarak katıldığı programda basın sektörünün sorunları ve çözüm yolları konuşuldu.

PROGRAMA KİMLER KATILDI?

Programa, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP İzmir Milletvekilleri; Mahir Polat, Sevda Erdan Kılıç, Rıfat Nalbantoğlu, Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Asuman Ali Güven, CHP Bayraklı İlçe Başkanı Didem Gültekin, CHP Çiğli İlçe Başkanı Erkan Akar, Menemen İlçe Başkanı Hüseyin Özbey, önceki dönem CHP İzmir Milletvekilleri Kamil Okyay Sındır, Tacettin Bayır, CHP 37. Dönem Genel Başkan Yardımcısı Devrim Barış Çelik, önceki dönem Karabağlar Belediyesi Başkanı Muhittin Selvitopu, önceki dönem Çiğli Belediyesi Başkanı Utku Gümrükçü, önceki dönem Çeşme Belediyesi Belediye Ekrem Oran, önceki dönem Konak Belediyesi Başkanı Abdül Batur, önceki dönem Bayraklı Belediyesi Başkanı Serdar Sandal, önceki dönem Narlıdere Belediyesi Başkanı Ali Engin, önceki dönem Beydağ Belediye Başkanı Ferudun Yılmazlar, CHP Karşıyaka İlçe eski Başkanı Serdar Koç, önceki dönem meclis üyeleri Gamzegül Çamur, İsfahan Naki,  önceki dönem şirket genel müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

KILIÇDAROĞLU: MEDYA SUSARSA…

Medyanın önemine vurgu yapan Kılıçdaroğlu, “Medyaya nasıl baskı kurulduğunu, nasıl baskılar uygulandığını herkes üç aşağı beş yukarı biniyor. Medya susarsa ne olur? Medya zor dönemlerden geçilebiliyor. Büyük sıkıntılar yaşadığını biliyor. Kalemini satmayan gazetecilerin hangi risklerle yazıyı yazdığını biliyoruz.  Öbür taraf var bide… Kendisine gazeteci sözü verip müessese nizamı propagandasını yaparlar onlara gazeteci demiyoruz. Onların parasını verdiniz mi? İstediklerini yazarlar. Eğer medyanın sesi kısılırsa Anadolu'nun küçük ve yoksul köy okulunda parmak kaldıran kız öğrencisi susar, yavrularımız susar. Eğer medya kısalsa parmağını makineye kaldıran genç işçinin sesi kısılır. Kurutma makinesinin çocuklar çorbasına koyup üşümesin diye çalıştırıp kendini aşan anneler susar. Evde yiyecek kalmadı dediği için 12 lira koyup yan odaya geçip intihar eden babalar susar. Dilek Özçelik'i hatırlayın. Genç bir kız. Kanser hastası. Hani bakan beyin yanına yaklaşıp ya bir sorunum var kanser. Bakan cebinden üç beş kuruşu çıkarıp altında git deyince ben dilenci değilim deyip güzel kardeşim ve bu ayakkabısı doludur endişesi olmayan çocuklarımız, evlatlarımız, yoksullarımız susar. Geçinemeyen emekli susar. Umutsuz gençler, umutsuz anneler, babalar kızar… Medya susarsa ne olur biliyor musunuz? Emine Şen Yaşar susar. Saniye Ateş, Ayşe Ateş susar. Siz susarsanız yani medya susarsa anneleri susar. Diyarbakır anneleri sunar, susar. Cumartesi anneleri, her türlü baskıya, kendine, davalara, linç girişimlerine, hedef göstermelerine, hapishanelere, hatta ve hatta ölümlere bile kendilerine halkı için korkmadan yürüyen gazetecilerimiz. Sizler susarsanız cumhuriyet susar, sizden susarsanız hak susar, halk susar. Peki onlar Sustuğunda kim konuşur? Arsızlar konuşur. Millet ve vatan düşmanları konuşur. Cumhuriyet düşmanları konuşur” dedi.  

"SARAYDA OTURANLARIN ELİNİ SIKMAYACAĞIM" 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elini neden sıkmadığını açıklayan Kemal Kılıçdaroğlu, "Bayramlarda, törenlerde halkımıza sürtük, çapulcu dediği için elini sıkmam. Partime ve kendinden olmayan seçmene terörist dediği için elini sıkmıyorum. Vatandaşlığıımızı üç kuruşa sattığı için elini sıkmıyorum. gezi'de hayatını kayneden Ali İsmail Korkmaz, Berkin Elvan için elini sıkmıyorum. Beni tehdit ettiği, hakaret ettiği için değil. Saldırılara uğradığım için değil gazetecilerin hakkını savunmak için elini sıkmıyorum. Süleyman Şah türbesini kaçırdığı için elini sıkmayacağım. Ülkeyi bir sığınmacı deposuna dönüştürdüğü için elini sıkmayacağım ve yüzüne bakmayacağım.Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sahte videolar hazırladığı için yüzüne bakmayacağım ve elini sıkmayacağım. Sarayda oturanların elini sıkmayacağız, mücadele edeceğiz.Demkrasi lütuf ile verilmez. Demokrasi  kararlı mücadele ile olur" dedi.

SOYER: YEREL BASINI GÜÇLENDİRDİK

Başkan olduğu dönemde yerel medya kuruşlarına ilan sayısını artırarak destek verdiklerini kaydeden Büyükşehir Belediye Eski Başkanı Soyer ise , “Biliyorsunuz İzmir'de yaşanan depremde belediye hizmet binamız zarar gördü. Ve çalışmalarımız sokakta kaldı. Hemen belediyeciliğini devreye soktuk. İşte bu sıralarda İzmir Gazeteciler Cemiyeti mağduriyetlerini aktardığında bir iş birliği protokolü hazırladık. Alsancak Havagazı Fabrikası’nda uluslararası basın merkezini hayata geçirdik. Böylece hem cemiyet yönetimi kendisine yer buldu hem de genç kardeşlerin eğitimi ve uluslararası etkinlikleri konusunda önemli bir adım atmış olduk. Bunlar yerel yönetimin önünü açacak ve bunun mümkün olabilmesi için yerel basını güçlendirecek hamlelerdir. Ve hiç kimse bunların önünü kesemez. Yeter ki kararlı ve o demokrat irade olsun” dedi.

O GÜN YAPTIKLARIMIZI ANLAMAYANLAR İLERİDE…

Soyer, kendisine eleştirilerde bulunan basın organlarına ilan kesilmesi yönünde tehditte bulunmadığını savunarak, “Hiçbir zaman hiç kimseye ben size destek veriyorum, beni eleştirmeyin demedim. Kamu adına yönetilmiş mali gücü hiçbir zaman hiç kimseye silah olarak kullanmadım. Desteğimizle yayınlanan gazetelerde çok ağır eleştiriler de oldu. Asla müdahale etmedim. Devam ederseniz ilanınızı keseriz demedim. Değerli dostlarım o gün yaptıklarımızın anlamayanlar zamanı geldiğinde ne yaptığımızı ne yapmaya gayret ettiğinizi mutlaka anlayacaklardır. Meşakkatli zaman zaman kırıcı olsa da basın özgürlüğünden de olan yolu yine basın özgürlüğünden geçer. Elbette basın özgürlüğünün teminatı ve sürdürülebilirliğinin güvencesi demokratik bir misyonla yapılacak olan yerel yönetim reformudur. Ancak hiç kuşkusuz o reform olana kadar yapılacaklar vardır. Ve bunun için biraz uzun birazcık cesaret biraz da vicdan gereklidir” diye konuştu.

 

 

 
AK Partili Çelik: 'Katliam yasası' demek haksızlık!
 
Konak'ta belediyeden 'sokak köpeğine müdahale' açıklaması!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Musa 23 Temmuz 2024 Salı 20:29

Mahir polat size cok zarar verdi.Bunu bilmeniz gerekirdi.Deniz Yuceli zaten saymıyorum.O kendine yakısanı yaptı

Yorumu oyla      0      0  
Hakan 23 Temmuz 2024 Salı 20:09

Seni zaten o üç vekil mahfetti Bitirdi..Bi zahmet karsılasınlar

Yorumu oyla      0      0  
Gercekler acıdır 23 Temmuz 2024 Salı 19:32

HANİ NERDE O Kurultay delegeleri, NERDE O İMZA VERENLER TABİKİ KLİMALI ODALARINDA

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Çelik: 'Katliam yasası' demek haksızlık!
AK Parti'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yapılan ...
Bahçeli'den 'Despina Vandi' çıkışı!
MHP lideri Devlet Bahçeli'nin bugün saat 11.00’de Genel Merkez binasında ...
Bahçeli'den CHP'ye zehir zemberek sözler!
MHP lideri Devlet Bahçeli, Genel Merkez binasında 'sürpriz' basın toplantısında ...
 
CHP İzmir’de 70 dosya disiplin kurulunda!
CHP’de yerel seçimlerde başka parti ya da bağımsız aday lehine çalıştığı ...
İYİ Parti'de bir istifa depremi daha!
İYİ Parti Kurucu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Ahmet ...
Soyadı düzenlemesi ilgili flaş gelişme!
Kadının evlendikten sonra bekarlık soyadını tek başına kullanamayacağını ...
 
CHP Merkez Yönetim Kurulu toplandı
Toplantıda Şam ziyareti, tüzük kurultayı, sokak hayvanları tasarısı ve ...
Aylin Cesur, İYİ Parti'den istifa etti!
27. Dönem İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, partisinden  istifa ettiğini duyurdu.
Ekrem Bulgun'un anma ve cenaze programı belli oldu
CHP İzmir’in eski il başkanlarından ve partinin önemli isimlerinden 92 ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri