POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
CHP kurmaylarından operasyonlara tepki!
CHP kurmaylarından operasyonlara tepki!
Van Büyükşehir Belediye Başkanı'na hapis cezası!
Van Büyükşehir Belediye Başkanı'na hapis cezası!
Fenerbahçe'den son dakika transferi!
Fenerbahçe'den son dakika transferi!
İstanbul'da 9 belediyeye terör soruşturması!
İstanbul'da 9 belediyeye terör soruşturması!
10 Şubat 2025 Pazartesi - 19:22

Kılıçdaroğlu cephesinden beklenen açıklama!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile ilgili başlatılan soruşturma kapsamında eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun tanık olarak dinlenileceğinin duyurulmasının ardından Kılıçdaroğlu’nun avukatı bu talebe itiraz ederek, "Genel Başkanımız ifade vermeyecek, Erdoğan dinlensin" dedi.

Kılıçdaroğlu cephesinden beklenen açıklama!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, Cumhuriyet Halk Partisi'nin 4-5 Kasım 2023'te yapılan 38. Olağan Kurultayı ile ilgili "kurultay günü para karşılığı oy kullandırıldığı" iddiasıyla yapılan ihbar üzerine geçen yıl ocak ayında soruşturma başlatıldığı, konuyla ilgili açıklamaları nedeniyle 7'nci CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve eski CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi'nin tanık sıfatıyla ifadeye çağrıldığı bildirildi.

Başsavcılığın açıklamasının ardından Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na Kılıçdaroğlu’nun söz konusu soruşturmaya yönelik bir bilgisi olmadığı gerekçesiyle tanık olarak ifadeye çağrılmasına itiraz etti.

Çelik, itiraz dilekçesini Başsavcılığa sunduktan sonra adliye önünde basın açıklaması düzenledi.

"GENEL BAŞKANIMIZ CHP’NİN ŞAİBEYLE ANILMAMASI GEREKTİĞİNİ İFADE ETMİŞTİ"

"Kamuoyunda ‘Şaibeli Kurultay’ olarak adlandırılan kurultayımızla ilgili bir soruşturma başlatıldığı ve bu özelde sayın Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’nun ifadesine başvurulacağı belirtildi. Genel Başkanımızı hiçbir şekilde ilgilendirmemesine rağmen, Genel Başkanımızın hadsizce bazı basın mensubu olarak geçen kişilerin yaptığı değerlendirmeler üzerinden yanlışlığı ifade ederek, Genel Başkanımızın herhangi bir şekilde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nda bu özelde ifade vermeyeceğini, ifadeye gelmeyeceğini söyledik. Çünkü Genel Başkanımızı ilgilendiren bir durum yoktur.

Genel Başkanımız söz konusu programda şunu söylemişti: ‘Sayın Erdoğan tam 5 kez kurultayın şaibeli olduğuyla ilgili açıklamalar yapmıştı. Bu açıklamalara karşılık CHP yetkililerinden bir açıklama yapılmadığını Genel Başkanımız ifade etmişti. Bunun yapılmasının doğru olacağını, CHP’nin şaibeyle anılmaması gerektiğini ifade etmişti. Bunu ifade ederken de özel bir bilgisinin olmadığını belirtmişti. Ancak bu açıklamanın tüm açıklığına rağmen maalesef kalemini satmış bazı gazetecilerin hadsizliği ile karşı karşıya kaldık.

"ÇAMUR ATILMASINI HAZMEDECEK DEĞİLİZ"

Ne dediler; sanki Sayın Genel Başkanımızın açıklamasının üzerine bir soruşturma başlatılmış ve bu çerçevede Genel Başkanımız ifadeye çağrılmış gibilerinden ahlaksızca açıklama yapmışlardı. Bunlara karşı şunu açıklamak zorundayız. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın açıklaması bunun için yeterlidir. Çünkü Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı aslında Kurultaydan hemen sonra şu anki Bursa İl Başkanı’nın yapmış olduğu şikayet üzerine bir soruşturma başlatıldığını ve sonrasında yetkisizlik nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na Ocak 2024 tarihinde gönderildiğini ifade etti. Neymiş efendim Ocak 2024’ten itibaren süren bir soruşturma var. Sayın Genel Başkanımızın konuşmasına bağlı olmaksızın yapılan bir açıklama. El insaf diyeceğim.

Bakınız uzun yıllardır Sayın Genel Başkanımızın vekilliğini yapıyorum. Sayın Genel Başkanımızın parti hukukunu koruyan, partiyi sonuna kadar koruyan yaklaşımını biliyorum. Bu kişiliğe rağmen, bu mücadeleye rağmen Sayın Genel Başkanımıza çamur atılmasını hazmedecek değiliz. Biz Başsavcılığa şunu ifade ettik:

"MUHATAP SAYIN ERDOĞAN’DIR"

‘Sayın Genel Başkanımızın özel bir bilgisi yoktur. Genel Başkanımız Savcılığa gelmeyecektir, ifade vermeyecektir. Muhatap Sayın Erdoğan’dır. Çünkü 5 kez ‘şaibeli kurultay’ lafını söylemiş olduğuna göre bilgileri vardır. Erdoğan, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gelsin Erdoğan bildiklerini ifade etsin. Son olarak şunu söylemek istiyorum kalemi satılık olanların genel başkanımıza saldırdığı bilgisinin kamuoyunca değerlendirilmesini istiyoruz. Basın yoğun bir şekilde kirlendi, objektif haber yapma gereğini hissetmeyen, almış oldukları ücretler üzerinden birilerine saldıran gazetecilerin varlığını bilerek onların eleştirilmesi gerektiğini kamuoyunun bilgisine sunuyorum."

 
Adana Demirspor çekilmişti: Galatasaray yargıya taşıdı!
 
CHP Milletvekili Mahmut Tanal'ın acı günü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soruşturması sonrası Hamzaçebi'den ilk açıklama!
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Özgür Özel'in genel başkan seçildiği 4-5 ...
CHP'nin ön seçim kararı belli oldu!
CHP Parti Meclisi (PM) ön seçim tarihinin belirlenmesi konusunda MYK'ya ...
Başsavcılıktan ‘kurultay’ incelemesi: CHP’den ilk tepki!
CHP'li Ali Mahir Başarır, Özgür Özel'in genel başkan seçildiği CHP kurultayına ...
 
Kurultay soruşturmasında Kılıçdaroğlu’dan ifade kararı
Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca ...
İmralı heyeti Irak yolcusu: Barzani ile görüşecekler!
İmralı heyeti, önümüzdeki hafta sonu Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ni ziyaret ...
Başsavcılık harekete geçti: CHP'ye 'kurultay' incelemesi!
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP'nin 2023 yılında yapılan olağan kurultayıyla ...
 
Yavaş ön seçime katılıp katılmayacağını açıkladı
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş CHP'nin cumhurbaşkanı ...
CHP’li Türeli’den Türkiye Varlık Fonu çıkışı!
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu CHP Grup Sözcüsü Rahmi ...
CHP’de 3'lü zirvenin ardından 2. kritik toplantı!
Cumhurbaşkanı adayını üyelerinin oylarıyla belirleme kararı alan CHP’de ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Merak edenler varsa anlatayım...
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri