POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Tunceli Ovacık'ta askeri araç kazasında 4 asker şehit oldu
Tunceli Ovacık'ta askeri araç kazasında 4 asker şehit oldu
Amerikan askerleri Irak'tan çekiliyor
Amerikan askerleri Irak'tan çekiliyor
Narin'in kahreden ölümünde yeni gelişme!
Narin'in kahreden ölümünde yeni gelişme!
Hamile kadını ölesiye darbetmişti: İşte istenen ceza!
Hamile kadını ölesiye darbetmişti: İşte istenen ceza!
17 Kasım 2017 Cuma - 18:36

Kılıçdaroğlu'ndan Tekirdağ'da İzmir örneği

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tekirdağ’da katıldığı temel atma töreninde hizmeti Türkiye sathına CHP'li belediyelerin yapabildiğini ifade ederek, "İstanbul ve Ankara Büyükşehir belediyeleri metro yapamadılar. Şu anda bu metro inşaatlarını Bakanlık yapıyor. Bizim İzmir Büyükşehir Belediyemiz, kendi imkanlarıyla kendi metrosunu yapıyor. Üstelik onların yaptığının üçte bir fiyatına yapıyor” dedi.

Kılıçdaroğlu ndan Tekirdağ da İzmir örneği

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Çıkıp dediler ki 'Biz İstanbul'a ihanet ettik.' Bizim belediye başkanlarımız asla ve asla kendi kentlerine ihanet etmediler, kenti ve kentliyi baş tacı ettiler, yeşili de korudular, hizmeti de yaptılar. Arzu ederlerse onlara belediyecilik dersi de verebiliriz." dedi.

Kılıçdaroğlu, Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen toplu temel atma ve açılış törenindeki konuşmasında, Türkiye'de, Cumhuriyet'in kurucu değerlerine dönmek; bir arada, huzur içinde yaşamak ve siyasette uzlaşmayı egemen kılmak gerektiğini dile getirdi.

Devlette liyakat yok edildiğinde devletin başka yerlere teslim edildiğini anlatan Kılıçdaroğlu, "Bizim tarihimizde bir ilk gerçekleşti. Nedir o ilk? Devletin kozmik odası, yani şerefi, namusu, bütün sırları, devleti yönetenler tarafından bir terör örgütüne açıldı. Bunun hesabı verildi mi? Verilmedi. 'Beni kandırdılar, aldattılar.' Ne demek kandırdılar, aldattılar? Devleti yöneten kandırılırsa, o zaman vay bu milletin haline. Kendi hatalarını bilecekler. O hataların faturasını millete ödetmesinler, kendilerinin ödemesi lazım." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, her bakan değiştiğinde milli eğitim politikasının değiştiğini kaydederek, 11 ilçeye 11 okul yapma görevinin Milli Eğitim Bakanlığı'na ait olduğunu, ancak bu okulların Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığını söyledi.

Verdikleri bütün sözleri tuttuklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Seçimden önce 'Net asgari ücreti 1500 lira yapacağız.' dedik. 'Bu parayı nereden bulacaksınız?' dediler. Bizim bugün en küçük belediyemizden, Erzurum'un Çat Belediyesinden tutun Tekirdağ, İzmir Büyükşehir'e kadar bütün belediyelerimizde asgari ücret en az net 1500 liradır. Demek ki oluyor, yapabiliyoruz. Soru şu aslında, küçük bir belediye dahi bunu yapıyorsa, bir büyükşehir belediyesi dahi bunu yapıyorsa, koskoca Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti bunu nasıl yapamıyor? 2019'da sandığa gideceğiz, oylarımızı kullanacağız. Önümüzde iki seçenek var. Bir, tek adam rejimi. İki, demokratik parlamenter sistem. Dolayısıyla hepimizin sorumluluğu var, ben dahil hepimizin sorumluluğu var. Cumhuriyet'i kuranlar, bize güzel bir Türkiye bıraktılar, bedel ödediler, Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda. Hayatlarını verdiler, çocukları daha güzel bir ülkede yaşasın diye. Biz demokrasimizi geliştirmek zorundayız, çocuklarımıza güzel bir ülkeyi bırakmak zorundayız. Her evde huzurun olduğu bir Türkiye'yi yeniden inşa etmek zorundayız."

- "Bizim ruhumuzda Kuva-yi Milliye var"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hizmeti Türkiye sathına CHP'li belediyelerin yapabildiğini ifade ederek, "İstanbul ve Ankara Büyükşehir belediyeleri metro yapamadılar. Şu anda bu metro inşaatlarını Bakanlık yapıyor. Bizim İzmir Büyükşehir Belediyemiz, kendi imkanlarıyla kendi metrosunu yapıyor. Üstelik onların yaptığının üçte bir fiyatına yapıyor. Çıkıp dediler ki 'Biz İstanbul'a ihanet ettik.' Ama Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak ve bizim belediye başkanlarımız asla ve asla kendi kentlerine ihanet etmediler, kenti ve kentliyi baş tacı ettiler, yeşili de korudular, hizmeti de yaptılar. Arzu ederlerse onlara belediyecilik dersi de verebiliriz." diye konuştu. (AA)

 
Deniz Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin açıklama
 
TSK'dan NATO'daki skandala ilişkin açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Deniz Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin açıklama
Deniz Baykal'ın bilincinin açık olduğu ve kısa süreli oturmalara başladığı bildirildi.
CHP'li Öztürk'ten İzmir'de Norveç'teki skandala tepki
CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, Norveç'teki NATO tatbikatında ...
CHP’de Torun’dan İzmir'deki kriz sonrası başkanlara uyarı!
İzmir’de son olarak Bayındır Belediyesi tarafından yapılan satışla gündeme ...
 
Balbay'dan eski TRT çalışanına ziyaret
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay Buca E Tipi Cezaevinde tutuklu ...
Hocaoğlu’ndan tam gaz delege turu: Heyecanımı ve tecrübemi aktaracağım
CHP Bornova’da ilçe başkan adaylığını açıklayan Hocaoğlu, mahallelerdeki ...
Başbakan Yıldırım: O gençlerin yeri orası mı?
Şırnak'ta cami açılışında konuşan Başbakan Yıldırım, gençlerin kandırılarak ...
 
Kılıçdaroğlu o teklifi yineledi: Sevgili Erdoğan...
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a televizyona çıkma teklifini ...
AK Partili vekillerden Kocaoğlu'na 'yerli otomobil' desteği
İzmir Milletvekilleri Hamza Dağ, Mahmut Atilla Kaya, Kerem Ali Sürekli, ...
Erdoğan teşkilatı uyardı, Norveç'teki skandalı açıkladı
AK Parti il başkanları toplantısında partililere seslenen Cumhurbaşkanı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri