POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Narin cinayetinde adli tıp raporu tamamlandı
Narin cinayetinde adli tıp raporu tamamlandı
İsrail savaş uçakları Hizbullah hedeflerini vurdu
İsrail savaş uçakları Hizbullah hedeflerini vurdu
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
5 Ağustos 2024 Pazartesi - 11:21

Kınay anlattı… Karabağlar’da 100 gün: Neler yapıldı?

Karabağlar Belediye Başkanı CHP’li Helil Kınay seçimlerin ardından geçen sürede ilçede hayata geçirilen ve geçirilmesi planlanan projeleri ve hizmetleri lansman toplantısı ile anlattı. Kınay ekonomik zorluklar nedeniyle, “Büyük yatırımlar yapma şansımız yok” dedi. Karabağlar Şehir Tiyatrosu’nun kuruluşu müjdeledi ve ilçede açılması planlanan Kent Lokantası için tarih verdi.

Kınay anlattı… Karabağlar’da 100 gün: Neler yapıldı?

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - Karabağlar Belediye Başkanı CHP’li Helil Kınay 31 Mart yerel seçimlerinin ardından Karabağlar’da 100 Gün lansmanı ile görevde geçen periyotta hayata geçen projelerini ve gelecek planlarını anlattı.

Toplantı ilçeyi tanıtan ve Başkan Kınay’ın görevde geçen sürede hayata geçirdiği icraatları içeren video gösterimi ile başladı.

Kınay toplantıya Karabağlar ilçenin demografisinden ve kısa zamanda hayata geçen uygulamalardan söz ederek başladı. Kınay belediyede çalışan personel sayısını da açıkladı.

PERSONEL SAYISINI AÇIKLADI

Kınay, “Türkiye’nin yaşadığı ekonomik ve toplumsal şiddeti Karabağlar en ağır yaşayan ilçelerden. 500 bin nüfusumuz ile beraber belediyecilik hizmetlerine en çok ihtiyaç duyan ilçelerden. 1620 çalışanımız var. 474 memur çalışanımız var. Halkın hakkını savunan adaletli, dirençli ve sağlıklı kentler aslında yaşam hakkımız için mücadele ediyoruz. Büyüyen, gelişen, yaşatan ve yaşayan Karabağlar hedefledik. Toplumcu bir Karabağlar için yolculuğumuza çıktık. Bizim amacımız ortak yönetim anlayışı. İlk meclisimizde yeni komisyonlar kurduk. Karabağları mahalle meclisleri ile yöneteceğimizi söylemiştik. Muhtarlar ile mahalle meclisleri komisyonu kuruldu. Uyuşturucu Karabağlar’da da çok büyük bir sorun. Kentsel dönüşüm komisyonumuzu kurduk. Yeni Karabağlar hayata geçerken çalışmalarını yürütecek. Afetlere karşı dirençli bir kent yaşamı ortaya koymak zorundayız. Aylık muhtar toplantıları başladı. Her ay muhtar toplantılarımıza devam ediyoruz. 58 mahallemizin tamamını ziyaret ettik muhtarlarımızla beraber. Bu ziyaretler tek seferlik değil 5 yıl boyunca devam edecek. Stratejik plan bir kentin anayasası. 2024-2019 stratejik planı oluşturuluyor. Tüm paydaşlarımızla mış gibi yapılan planlar değil hayata dokunan hedefleri ortaya koyan bir plan çalışmasını adım adım yürütüyoruz. Gurur duyduğumuz çalışmalardan Çevre Mühendisleri Odası, Peyzaj Mimarları, Gıda Mühendisleri ve Jeoloji Mühendisleri Odası ile protokoller imzaladık” dedi.

“BÜYÜK YATIRIMLAR YAPMA ŞANSIMIZ YOK”

Kınay konuşmasının devamında, “İzmir’in her köşesinde yanmadık yerimiz kalmadı. Bu noktada tüm afet bölgelerine destek vermeye çalıştık. Yatırımları konuşmak çok zor. Her gün ekonomi konuştuğumuzu süreçlerin içerisinde hangi yatırımları yapacağız sorusunun cevabını seçim öncesinde vermiştik. İçinde bulunduğumuz koşullarda büyük yatırımlar yapma şansımız yok. Ben hayal satmadım hiçbir zaman. Karabağlar’da mevcut yatırımlarımız Atatürk Gençlik ve Spor Merkezi bir önceki dönemde başlayan. Sonbaharda bitirmeyi planlıyoruz. Doğru bir ekonomi ile yönetiliyor olsaydık 3 gençlik merkezi yapabilirdik. İzmir’de büyük bir spor alanı ihtiyacını karşılayacak. Yeşilyurt Pazar Yeri çalışmaları sürüyor. İnşaatı tamamlamak hedeflerimiz arasında” dedi.

DOĞALGAZ, CAN DOSTLAR, TRAFİK SORUNU…

Kınay, “Karabağlar en önemli sorunlardan biri trafik sorunu. Trafikte önemli bir rahatlama sağlayacağız yaptığımız çalışmalar ile. 100 gün içinde bakım onarım çalışmalarına devam ettik. Yollarımız kaldırımlarız ile ilgili eksikliklerimiz var. 13.570 ton asfalt ürettik. 21 mahalle 45 sokakta asfaltlama yaptık. 3 mahallede yeni parklar yaptık. Bu kadar betona boğulmuş kaldırımı olmayan Karabağlar’da parklarımızı geliştirme yoluna gittik. Bank ve kent mobilyaları kendimiz imal ediyoruz. Her kentte en önemli sorun temizlik. 970 temizlik personeli ile temiz bir Karabağlar için uğraşıyoruz. Davranış alışkanlarımızı düzenlemek için çalışmalarımız devam edecek. 47 ton çöp toplamışız. 26 bin mobilya atığı toplamışız evlerden çıkan. Hafriyat atıkları ile ilgili olarak 27 bin çuval moloz ve hafriyat topladık. Kaldırım işgallerine yönelik kontrollerimiz devam ediyor. Dar olan ve olmayan kaldırımlar ile ilgili zabıtalar bir taraftan da esnaf ile sorunları ve çözümleri anlattık, onların da desteğini istedik. Veterinerlik hizmetleri ile can dostlarımızın yanındayız. 3 merkezde ciddi oran kısırlaştırma gerçekleştirdik. 100 gün içinde 105 patili dostumuzu yen yeni yuvasına kavuşturduk. Biz yaşatmayı seçtiğimiz söylemiştik. Pati parklarımızı açtık. 3 pati parkımızı açacağız önümüzdeki 15 günde 2 tane daha açacağız. Doğalgaz için çalışıyoruz. Mahallelerinde doğalgaz olmayan vatandaşlarımızın sorularına cevap vermek en önemli amaçlarımızdan bir tanesi. Kendi yetki alanımızdaki tüm süreçleri tamamladık. Bir an önce tüm mahallere doğalgazın gelmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Bu konuda bakanlık ve yetkili firma ile kurumsal görüşmeleri yürütmeye devam edeceğiz. Karabağlar’da aslında İzmir’in belediyeleri içerisinde planlama sürecini tamamlamış bir belediye. İnşaat faaliyetleri ortaya çıkacak olan yerinde kentsel dönüşüm için çalışmalara devam ediyoruz. Kangren haine gelmiş bakanlığın yetkisi altında olan vatandaşın sıkıntı yaşadığı için Jeoloji Mühendisleri İzmir Şubesi ile ortak çalıma grubu kurduk. Sonbaharda bu çalışmalar hızlanacak” diye konuştu.

KARABAĞLAR’A EYLÜL’DE KENT LOKANTASI GELİYOR

Kınay konuşmasında, “Sosyal belediyecilik en önemli hedeflerimizden birisi. Temel ihtiyaçlarımızı karşılayamadığımı bir dönemde sosyal belediyecilik daha da önem kazanıyor. Bölgesel istihdam ofisi kurduk. Belediye bir iş bulma kurumu değil ama bir dayanışma göstereceğimizi söylemiştik. 228 vatandaş iş sahibi oldu. Karabağlar’da kimsenin kendini yalnız hissetmediği bir kent için çalışıyoruz. Bu rakamları utanarak söylüyorum. 2124 kişi sosyal destek kartından yararlanmaya devam ediyor. 3155 kişiye gıda kolisi desteği verdik. Karabağlar kent lokantasını önümüzdeki ay içinde hayata geçireceğiz” ifadelerini kullandı.

“NASREDDİN HOCA HEYKELİ ÇOCUKLARI BİLİMLE BULUŞTURAN BİR MERKEZ”

Kınay, “Belediyelerimizi ait sosyal tesisleri aktif hale getireceğiz demiştik. Parkı olmayan o parkları sokaklarınıza getireceğiz demiştik. 58 mahallede çocuklarımızın bir çalışma ile birlikte neşeli sokaklar mutlu çocuklar dediğimiz uygulama ile biraz panayır havasında mahallelerde ve sokaklardayız. Sağlık hizmetlerimiz devam den çalışmaları güçlendireceğiz. 9 mahallede spor aktiviteleri başlattık. Karabağlar’da yüzme okullarımızı açtık. 110 çocuk devam ediyor. Karabağlar’da bir aqua yaşam parkımız var 28 binin üzerinde ziyaretçi aldı. Nasreddin Hoca heykelini nasıl yapacaksın diye sorduğu merkezi içerisinde bir bilim merkezini barındırıyor. O gördüğünüz Nasreddin Hoca heykeli çocukları bilim ve sanatla buluşturan bir merkez aslında” dedi.

Kınay şöyle devam etti;

“KARABAĞLAR ŞEHİR TİYATROSU’NU KURDUK”

Reşat Nuri Güntekin Çocuk kitaplığı etkinliklerine devam ediyor. 970’in üzerinde çocuğumuz buraya katıldı. Çocukları ellerindeki telefon bağımlılığından biraz uzaklaştırıp destek vermeye çalışıyoruz. Yurdumuz 274 öğrenciye hizmet veriyor. Kadınların sokağa çıkamadığı bir dönemde bir burayı yaşayan bir Karabağlar olarak planladık. 15 konser/gösteri 5 tiyatro gösterisi gerçekleştirdik. Binlerce vatandaşımız katıldı. Yetişkinlerin nasıl heyecanla izlediğini gördük çocuklardan fazla. Karabağlar Şehir Tiyatrosunu kurduk. Gurur duyduğumuz çalışmalardan biri. 2025 yılında ilk oyununu sahneleyecek.

“2025’TE KARABAĞLAR’A KAĞIT GİRİŞİ OLMAYACAK”

Dijital belediyecilik kullanmamız gereken bir süreç. Bu dönem mevcut yapıların üzerine yeni ilaveler yaptık. E-imar olarak bilinen uygulamaya yeni adımlar ekledik. 12 Ağustos itibariyle hibrit olarak hayata geçecek. 2025’de artık kağıt girişi olmayacak proje başvuruları anlamında.

 

 
Kemalpaşa’da ‘kütüphane kapatıldı’ iddialarına yanıt
 
Elektrik faciasında vefat eden Özge’nin babası: Adeta ‘olursa olsun’ demişler
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kemalpaşa’da ‘kütüphane kapatıldı’ iddialarına yanıt
Kemalpaşa Belediyesi, ilçedeki beş kütüphanenin kapatıldığı yönündeki ...
Konak’ın çınarlarına ücretsiz tarama
Konak Belediyesi, açık havada spor etkinliği düzenlediği parklarda Konaklıların ...
Narlıdere’de yüzme bilmeyen çocuk kalmayacak
Narlıdere Belediyesi’nin ‘Yüzme Öğren, Güvende Kal’ sloganı ile başlattığı ...
 
Menderes'te kaldırımlar yenileniyor
Menderes Belediyesi, Barbaros Mahallesi’nde kaldırım çalışmaları gerçekleştiriyor.
Yeni Güzbel Cafe için ilk kazma vuruldu
Güzelbahçe Belediyesi, Güzbel Cafelere bir yenisini daha ekleyerek Yelki’de çalışmalara başladı.
Bornova ‘Müzeler Kent’ olma yolunda
Bornova Belediyesi, ilçeyi Müzeler Kenti’ne dönüştürme hedefiyle kapsamlı ...
 
Ateş savaşçılarına muhtar desteği
Son dönemdeki aşırı sıcakların da etkisiyle İzmir’de orman yangınlarının ...
İzmir’de çekilen Hakkı’ya dünya prömiyeri
İzmir Sinema Ofisi desteğiyle çekimi İzmir’de yapılan Hakkı filmi, Yunanistan’da ...
Bakanlıktan ''Çiğli işçileri'' açıklaması
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Çiğli Belediyesinde işten çıkarılan ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri