Kira uyuşmazlıklarında da arabuluculuğu zorunlu hale getirecek düzenlemeyle iligili çalışmalar sürüyor.
hukukçulara göre, 2012'den bu yana farklı başlıklarda uygulunan arabulucuk yöntemi çok önemli faydalar sağladı.
NTV'de yer alan habere göre 2,9 milyon dosyanın arabuluculuk sisteminden geçtiğini, bunun 2 milyonunun çözüldüğünü belirten Avukat Nergis Özcan "Arabulucular mahkemeler üzerindeki yüzde 70'lik bir yükü almış durumdalar" dedi.
Son bir yılda kiralardaki artış, ev sahipleri ile kiracıları karşı karşıya getirdi. Birçok ev sahibi yasalara aykırı şekilde kiracıları çıkarmak istiyor. Bu nedenle adliyelerdeki iş yükü de arttı. Davalar bir yıldan uzun sürürken, arabuluculuk uygulaması bu durumu değiştirebilir.
4 HAFTADA ÇÖZÜLECEK
Avukat Özcan, düzenlemenin devreye girmesiyle ev sahibi-kiracı anlaşmazlıklarının 4 haftada çözülebileceğini söyledi.
SİSTEM NASIL İŞLEYECEK?
Düzenleme uygulamaya girdiğinde, kiraların ödenmemesi ya da tespitine ilişkin uyuşmazlıklarda mülk sahipleri ile kiracılar dava açmadan önce arabulucuya başvuracak.
Dava ancak arabuluculuk görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması halinde açılabilecek. (NTV)
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |