POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
'Sığınmacı sorunun baş sorumlusu bizzat Erdoğan’dır'
'Sığınmacı sorunun baş sorumlusu bizzat Erdoğan’dır'
Üst düzey Hizbullah komutanı İsrail saldırısında öldürüldü
Üst düzey Hizbullah komutanı İsrail saldırısında öldürüldü
Alkol ve sigaraya yine zam geldi
Alkol ve sigaraya yine zam geldi
PKK'lı teröristler mühimmat depolarını havaya uçurdu
PKK'lı teröristler mühimmat depolarını havaya uçurdu
5 Aralık 2023 Salı - 13:33

Kırgöz'den miting gibi 4.5 yıl raporu ve aday adaylığı ilanı!

Dikili Belediye Başkanı Kırgöz 2024 yerel seçimleri için adaylığını ilan ettiği toplantıda görevde geçen 5 senede gerçekleştirilen hizmetleri de aktardı. "Dikili şu an İzmir’in en borçsuz 2. belediyesi" derken, yerel seçimler için de aday adaylığını ilan etti. Kırgöz açıklamasında, "Dikili’nin keyfini süren değil dertlerini çözen başkan olduk" ifadelerini kullandı.

Kırgöz den miting gibi 4.5 yıl raporu ve aday adaylığı ilanı!

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - Türkiye’de gözler 2024’te gerçekleştirilecek yerel seçimlere çevrilirken mevcut başkanlar ve başkanlık için yola çıkan isimler peş peşe adaylıklarını duyuruyor. 

Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz de yerel seçimler öncesi görevde geçen 5 yıl ile önümüzdeki dönemi değerlendirdiği ve aday adaylığını açıkladığı bir toplantı gerçekleştirdi. 


 

'Doğası Temiz, Modern Dikili’ mottosuyla yola çıkan Kırgöz’e Atatürk Meydanı’nda çok sayıda partili ve Dikilili yurttaş destek verdi. 

Açıklamada konuşan Başkan Kırgöz sözlerine, "İlçe örgütüme teşekkür ediyorum. Belediye çalışanlarının hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Meclis üyelerimizin desteği çok önemliydi. Aileme ve sevgili eşime teşekkürü borç bilirim. Biz gece gündüz çalışıyoruz. Ailemizi ihmal ediyoruz. Özellikle sevgili eşim tek başına tüm fedakarlıkları yaparak hep arkamızda duruyor" diyerek başladı. 



İZMİR’İN EN BORÇSUZ 2. BELEDİYESİ DİKİLİ!
Kırgöz konuşmasının devamında, ‘’Beni 5 yıldır az çok tanıdınız. Sözün özünden kitabın ortasındanmış muş demeden konuşacağız. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Ben bugün burada göreve geldiğimiz günden bugüne nasıl bir belediye aldık, neler yaptık bunları kısaca anlatacağım. 2019’da Dili tarihini en yüksek oyu ile seçilen başkanı olarak göreve geldim. 8 Nisan 2019’da mazbatamızı aldık. Hemen 4 gün sonra belediyemiz müdürlerinden brifing aldım. O yıl içinde 56 milyon geliri olan gerçekleşmiş bütçesi olan 93 milyon borcu olan, işçilerimizin 6 aylık maaş alacağı olan, esnafa borcu olan, bankalara borcu olan kasasında sıfır parası olan, tüm hesaplarında icra olan bir belediye devraldık. Bugün bu yıl 2023’te geliri 300 milyon, borcu 62 milyon TL. Bu 62 milyon TL de sadece kamu kurum ve kuruluşlarına yapılandırılmış borçların usulen karşılığı olan ipotekler. Belediye mülkiyetlerinin üzerinde her birinin üzerinde 5, 10 tane icra vardı şu anda sadece kamu kuruluşlarına olan borçlardan dolayı 5’i geçmez ipotek var. Tıkır tıkır çalışan itibarlı bir Dikili Belediyemiz var. Ben mış, muş konuşmam. Göreve geldiğimde İzmir’in en borçlu 2. Belediyesiydi şimdi en borçsuz 2. Belediye’’ ifadelerini kullandı. 

KRİZ YÖNETİMİNDE TECRÜBELİYİZ!
Kırgöz, ‘’Biz kriz yönetiminde tecrübeliyiz. Biz bunları kanıtladık geçmişimizde. Biz bu belediyeyi tekrar ayağa kaldıracağız dedik ve dediğimizi yaptık. Dikili’nin eksiklerini şeffaf bir şekilde teker teker tamamladık. Sunmaya de devam edeceğiz. 5 yılda her türlü zorluğa rağmen önce belediyemizin sahipsiz kalmış malına mülküne zeytinine, dükkanına sahip çıktık. Hepsini usulüne uygun olarak kiraya verdik, gelir kaydetmeye başladık’’ dedi. 

Kırgöz’ün 5 senede yapılan hizmetleri anlattığı ve adaylık ilanı yaptığı konuşmasının devamından öne çıkanlar şöyle: 

DİKİLİ BELEDİYESİ İŞ MERKEZİ
Dikili Belediyesi İş Merkezi. Burası 8 yıl yıkılmayı bekledi. Bırakın yapmayı yıkmayı bile beceremediler. Biz söz verdik. 9 ayda yapabildik bürokratik engellerden dolayı. 

KÜLTÜR MERKEZİ
Dikili Belediye Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi… Dikili’nin bir kültür merkezi yoktu. Onu da 78 milyon TL’ye mal ettik. 5,5 yıl içinde kendi kendini amorti eden bir yatırım olarak kazandırıldı belediyeye. 

SİZİ HİÇ SUSUZ BIRAKMADIK!
5 yıldır sizleri hiç susuz bırakmadık. 170 km temiz su iletim hattını yenileyerek Dikili’nin şebekesini yeniledik. Bununla birlikte kent merkezinin tamamının yollarının hepsini yeni baştan dizayn ettik. Dikili’yi tozdan çamurdan kurtardık. 430 bin kilit parke ve granit taş döşemesi gerçekleştirdik. 

90 KM SICAK ASFALT!
Toplamda Dikili’ye 90 km sıcak asfalt dökümü gerçekleştirdik. Mezarlık yolunu açtık, asfalt kaplamasını gerçekleştirdik. Çiftçilerimizi ihmal etmedik. Kadastral yol olan hepsini sathi kaplama asfalt serimini gerçekleştirdik. Pazarcı esnaflarımızın hep yanların olduk, alanları genişlettik. Bundan sonra da hep yanlarında olmaya devam edeceğiz. 

5 YILDA 26 YENİ PARK!
Dikili’ye biz 5 yılda 26 adet yeni park yaptık. Geçen 131 yıdla 21 parkın da 18’ini yıkıp yeniden revizyonunu gerçekleştirdik. 

6 KM BİSİKLET YOLU
6 km bisiklet yolu yaptık. 3 adet yeni kavşak yaptık. Dikili’nin tüm girişlerini bölünmüş yol olarak kavşaklarını, refüjlerini yaptık. 

PLAJ VOLEYBOLU DÜNYA ŞAMPİYONASI
Dünyada 5’cisi düzenlenen U-19 Plaj Voleybolu Şampiyonası’nı Dikili’de gerçekleştirdik. İnanın çok büyük bir olay. Dünya Şampiyonası Dikili’de gerçekleşti. 

29 YENİ ARAÇ
29 adet yeni araç aldık. Son 30 yılda 35 araç alınmış. Biz 2019-2023 arası 29 yeni araç almışız. 

DİKİLİ KENT ARŞİVİ VE TANITIM MERKEZİ
Dikil Kent Arşivi ve Tanıtım Merkezi… Dikili’nin tüm tarihini görebileceğiniz ciddi bir çalışma. Çok verimli faydalı bir bellek oluşturacak

ÇANDARLI KAPALI PAZAR YERİ
Çandarlı Kapalı Pazar Yeri’ni tamamen kapalı hale getirdik. Zeminini modern hale getirdik. Yağmurlu havalarda su birikintisinin önüne geçtik. 

DİKİLİ’NİN MODERN OTOGARI OLACAK!
Otogar eksiğini biliyorum. Büyükşehir şu an proje ihalesi için çalışıyor. Önümüzdeki dönemde Dikili’nin modern bir otogarı olacak. 

15 BİN VATANDAŞA KIYAFET YARDIMI!
Sosyal projelerde neler yaptığımızı görüyorsunuz. Açtığımız sosyal marketlerle son 2 yılda 15 bin vatandaşımıza kıyafet yardımı yaptık. 

BİZ BAHANE ARKASINA SIĞINMAYIZ!
Daha önce yaptıklarını hesap veren bir arkadaşımız oldu mu bilmiyorum. Tüm bunları pandemiye rağmen, en ağır ekonomik krize rağmen yaptık. Çünkü biz CHP’li belediyeler sosyal demokratlar, hizmet üretmek için hiçbir bahane arkasına sığınmayız. O hizmeti götürmek için ya bir yol buluruz yada yeni bir yol yaparız. 

KEYİF SÜREN DEĞİL DERTLERİ ÇÖZEN BAŞKAN OLDUK!
Çok fazla mütevazi olmayacağım. Gecemizi gündüzümüze kattık. Dikili’nin keyfini süren değil dertlerini çözen başkan olduk. Halkçı belediyeciliği süslü laflarla değil hizmetlerle eserlerle yaptık değerlerle yaptık. Süsü lafların daniskasını da bilirim ama ben icraatı bilirim icraatı. Şeffaf olduk, samimi olduk, dürüst olduk herkesi kucakladık. Ayrıştıran değil birleştiren olduk. 

ADAYLIK İLANI!
Geçen hafta baba ocağımıza partimize resmi başvurumuzu yaptık. CHP şemsiyesi altında ama tüm Dikili’yi kucaklayan bir anlayışla bu ilçeyi bir 5 yılda yönetmeye talip olduğumu sizlere ilan ediyorum. 31 Mart 2024’te yine Dikili’de zafere hazır mıyız? 2024’te yine iktidara hazır mıyız? Bu yolculukta bizimle olmaya var mısınız? 

 
Göztepe'de Mamah fırtınası!
 
CHP'li Kadınlar'dan eşitlik vurgusu!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Misafir 19 5 Aralık 2023 Salı 14:11

Sonuna kadar seninleyiz başkanım Allah yardımcınız olsun

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Meslek Fabrikası’ndan İzmirli Kahve’ye!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası’nın yetiştirdiği baristaların ...
Türkiye’nin en büyük atık su arıtma tesisi unvanı geri geliyor!
Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü Yaşayan Körfez programı doğrultusunda ...
"Konak Engelsiz Yaşam Köyü örnek model"
Dünya Engelliler Günü kapsamında Konak Engelsiz Yaşam Köyü’nde düzenlenen ...
 
Bayraklı'da hayata engel yok!
Toplumun her kesimine eşit ve adil hizmet anlayışıyla sosyal belediyeciliğin ...
Çocukların gülüşleri belediyeye emanet!
Karşıyaka Belediyesi Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde anaokulu öğrencilerinin ...
Konak'ın afet timi KAM göreve hazır!
Konak Belediyesi’nin doğal afetlerde hızla bölgeye ulaşarak can kurtarmak ...
 
'7’den 70’e Gaziemir'le kuşaklar bir arada!
Gaziemir Belediyesi’nin düzenlediği 7’den 70’e Gaziemir projesiyle belediyenin ...
Narlıdere'de kaçak yapıya geçit yok!
Narlıdere’de imara aykırı yapılarla mücadele devam ediyor. Narlıdere Belediyesi ...
Başkan İduğ engelli bireylerle buluştu
Bornova Belediyesi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde özel bireyler ve ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Cemil Tugay’la A’dan Z’ye siyaset… Çarpıcı mesajlar!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri