POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Kılıçdaroğlu hakkında 'zorla getirme' kararı!
Kılıçdaroğlu hakkında 'zorla getirme' kararı!
Süper Lig'de 9. haftanın hakemleri açıklandı
Süper Lig'de 9. haftanın hakemleri açıklandı
Bakan Bolat'tan İsrail ile ticaret açıklaması
Bakan Bolat'tan İsrail ile ticaret açıklaması
Deprem sonrası Vali’den açıklama: Yaralılar var
Deprem sonrası Vali’den açıklama: Yaralılar var
16 Ekim 2024 Çarşamba - 12:40

Kırık Saçlar özgürlüğe Efes Selçuk sokaklarında yürüdü!

CHP İzmir İl Kadın Kolları’nın, İstanbul Sözleşmesi’nin tekrar yürürlüğe girmesini sağlamak ve şiddete maruz kalan, cinayete kurban giden, istismara uğrayan kadınlar ve çocuklar için düzenlediği, 11 gün sürecek olan, “Kırık Saçlar Özgürlüğe Yürüyor" yürüyüşü Efes Selçuk’tan başladı. İstasyon Meydanı’nda, Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel ve İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Zahide Kurun’un basın açıklamasıyla başlayan yürüyüş Atatürk Anıtı önünde tamamlandı.

Kırık Saçlar özgürlüğe Efes Selçuk sokaklarında yürüdü!

Anlamlı yürüyüşe, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi YDK Üyeleri, CHP İl Yönetim Kurulu Üyeleri, Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, İzmir Büyükşehir Belediyesi Grup Başkan Vekili Altan İnanç, Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay, CHP Selçuk İlçe Başkanı İpek Onbaşıoğlu, CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Zahide Kurun, CHP Selçuk İlçe Kadın Kolları yönetimi ve vatandaşlar katıldı.

Kadın cinayetlerine, çocuk istismarına dikkat çekmek ve İstanbul Sözleşmesi’nin tekrar yürürlüğe girmesinin önemini vurgulamak için düzenlenen “Kırık Saçlar Özgürlüğe Yürüyor” eylemine katılan kadınlar, “Güç Sende” ve “Devrim Kadının Ayak İzinde” yazan siyah tişörtler ile katıldı. Hazırladıkları anlamlı pankartlarla, Efes Selçuk’un sokaklarında seslerini yükselterek, düdük çalarak fener ışığında yürüyen kadınlara, Efes Selçuklu vatandaşların alkışları ve ıslıkları eşlik etti.

“YAŞASIN KADINLAR” DEMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Yürüyüş öncesinde konuşma yapan ve kadınların, çocukların haklarını sonuna kadar savunarak eril zihniyet ile mücadeleye devam edeceklerini aktaran Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel; “Güzel şeyler için bir arada olmak isterdim. “İstanbul Sözleşmesi Yaşatır dedik, kazandık ve tekrar yürürlüğe girdi” diyebilmek ve o yüzden bir araya gelmek isterdim. “Kazandığımız hakları sonuna kadar kullanıyoruz, yaşasın kadınlar” demek için bir araya gelmek isterdim. Ama hiç kimsenin şüphesi olmasın, biz eril zihniyete rağmen “yaşasın kadınlar” demeye devam edeceğiz. Biz, kadın cinayetleri artık bitsin diye bir aradayız. Biz, çocuklarımız özgürce ve yaşam hakları ellerinden alınmadan yaşayabilsin diye bir aradayız. Biz, Güldünya’lar unutulmasın, Narin’in soruşturması artık sonuçlansın diye bir aradayız. Hepimiz, İkbal’ler için, Sıla’lar için bir aradayız. Bugün, Rojin için bir aradayız. Bugün Efes Selçuk’ta, bir kadın Belediye Başkanı ve bir kadın CHP’li İlçe Başkanı ve aynı zamanda CHP İl Başkanlığı ile birlikte biz diyoruz ki; “İzmir’in kadınları susmaz, susturulmaz”. Susmayacağız, konuşacağız” dedi. 

“PARTİNDEN İSTİFA ETMEN YETMEZ”

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin meclis salonunda Adalet Kalkınma Partili meclis üyesinin, ülkemizde yaşanan kadın cinayetlerini hedef alarak, cinayete kurban giden kadınlara yönelik suçlayıcı ifadelerde bulunmasına tepki gösteren Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel; “Dün gece İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin meclis salonunda Adalet Kalkınma Partili bir meclis üyesinin ne dediğini herkese anlatacağız. “Ölen kadar öldürenin de suçu vardır” dediğini anlatacağız. İzmirli kadınlar, İzmirli erkekler, İzmirli gençler ne söyleyecek biliyor musunuz? “Partinden istifa etmen yetmez, sen İzmir’i temsil edemiyorsun. Meclis üyeliğinden de istifa edeceksin” diyecek. İzmir, Türkiye’nin aynası olmalı. Kadınıyla, erkeğiyle yan yana yürümeyi bilen, birbirine sahip çıkan, Ali ve Ayşe’nin kol kola girebildiği ve birbirini yücelttiği bir yer olmalı. İşte bugün yürüyüşümüz bunun için başlıyor ve “Güç Sende”. Devrim ancak kadınlarla birlikte olur. Bunu, bilmeyen eril zihniyete anlatacağız” diye konuştu.

“KARANLIK ZİHNİYETE MEYDAN OKUMAK İÇİN TOPLANDIK”

İstasyon Meydanı’nda yaptığı basın açıklamasında, caydırıcı cezaların olmaması sebebiyle kadınların cinayete kurban gittiğine değinen İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Zahide Kurun; “Bugün burada, bizi boğmaya çalışan karanlık zihniyete meydan okumak için toplandık. Tüm canlıların yaşam hakkını savunmak, karanlığa karşı öfkemizi ve aydınlık yarınlara olan umudumuzu haykırmak için buradayız. Bu umudumuzun direnişi yarınlara miras kalacaktır. Kadına yönelik şiddet, çocuk istismarları ve tecavüzler, geleneksel ön kabuller ve devletin duyarsızlığı ile her geçen gün daha da artmaktadır. Nice kadınlarımız, çocuklarımız hayattan koparılıp yitip gitmiştir. 2024 yılının ilk 9 ayında 315 kadın arkadaşımız caydırıcı cezaların olmayışı, adalet terazisinin kayması ve hukuki keyfiyetçilik sonucunda erkekler tarafından katledilmiş, hayattan koparılmıştır. 6284 derhal etkin uygulanmalı, İstanbul Sözleşmesi yeniden yürürlüğe girmelidir” dedi.

“Kırık Saçlar Özgürlüğe Yürüyor” yürüyüşünün ardından kadınlar, Atatürk Anıtı’nın önünde öldürülen kadınları temsil eden beyaz balonları gökyüzüne bıraktı.
 

 
Milyonlarca çalışan asgari ücreti bekliyor: İşte zam senaryoları!
 
Bakanlık harekete geçti: Körfez'e 'sirkülasyon' desteği!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rusya’dan soğuk hava dalgası geliyor: İzmir’de sıcaklık 6 derece birden düşecek!
İzmir’de hava sıcaklığı Rusya’dan gelen soğuk hava dalgası ile birlikte ...
ABD'den İsrail'e ültimatom: Askeri yardımı keseriz
ABD, İsrail’i “Gazze’de insani durum iyileştirilmezse askeri yardıma erişim ...
Malatya'da 5.9 büyüklüğünde deprem!
Malatya'da 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. Malatya ...
 
25 yıllık firari kamyonda uyurken yakalandı!
İzmir'de kasten öldürme ve tehdit suçlarından hakkında kesinleşmiş hapis ...
Esra Erol'u videoyla tehdit etmişti: Yakalandı!
Emniyet Genel Müdürlüğü, Esra Erol'a yönelik tehdit içerikli video paylaşan ...
Cemevi bahçesinde Atatürk büstüne saldırı!
Garip Dede Dergahı Cemevi'ne akşam saatlerinde giden bir şahıs iddiaya ...
 
Büyükşehir'den yargı hamlesi, sendikadan erteleme kararı!
İZENERJİ’de ikramiye krizinden kaynaklı olarak Genel İş İzmir 2 ve 9 No’lu ...
16 Ekim Çarşamba günü İzmir'de hangi ilçelerde su kesintisi yaşanacak?
İZSU, 16 Ekim Çarşamba günü İzmir'de planlı su kesintisi yaşanacak ilçeleri ve saatleri açıkladı.
Çoluk çocuk umut yolculuğu!
İzmir'in Foça ilçesi açıklarında 9'u çocuk 27 düzensiz göçmen yakalandı.
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir İl Başkanı’nın zor sınavları!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri