POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bahçeli'den 'Hollanda maçına çıkmayın' çağrısı
Bahçeli'den 'Hollanda maçına çıkmayın' çağrısı
Sosyal medyadan hakarete yeni düzenleme
Sosyal medyadan hakarete yeni düzenleme
Park yeri kavgasında bıçaklanarak öldürüldü
Park yeri kavgasında bıçaklanarak öldürüldü
Soruşturmada 'gizli tanık' iddianamesi kabul edildi
Soruşturmada 'gizli tanık' iddianamesi kabul edildi
18 Ekim 2022 Salı - 12:20

Kırkpınar merakla beklenen kararını açıkladı, 4 yılını ve o süreci anlattı!

İYİ Parti İl Başkanı Kırkpınar teşkilattan büyük destek gördüğü süreci detaylandırarak koltuğa yeniden talip olmayacağını ve milletvekili aday adayı olacağını açıkladı. İYİ Parti İl Başkanı açıklamasında Şehir Hastanesi ve barınma çıkışı yaparken, Buca Cezaevi alanı planı hakkında mesajlar verdi. Büyükşehir'e trafik eleştirisi yapan Kırkpınar'dan dönüşüm açıklaması da geldi. "Yeni il başkanının hedefi 20 ilçe olmalı" diyen İYİ Parti İl Başkanı Şengül'ün transferine yönelik soruyu da yanıtladı.

Kırkpınar merakla beklenen kararını açıkladı, 4 yılını ve o süreci anlattı!

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - 2023 yılının Haziran ayında gerçekleştirilecek genel seçimler öncesi siyasi partiler hazırlıklarına tam gaz devam ederken, İYİ Parti’de alınan kurultay ve kongre kararının ardından takvim de açıklandı.

Takvimin açıklanmasının ardından partide teşkilatları kongre heyecanı sararken, İzmir cephesinde de hareketli günler yaşanıyor. 

İYİ Parti'de süreçte kararı en çok merak edilen isim olan İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, koltukta 4. yılını doldurduğu haftada basın mensuplarının karşısına geçerek önemli açıklamalarda bulundu. 

İYİ Parti İl Başkanı Kırkpınar teşkilattan büyük destek gördüğünü ifade ettiği süreci detaylandırarak koltuğa yeniden talip olmayacağını ve milletvekili aday adayı olacağını açıkladı. İYİ Parti İl Başkanı ayrıca açıklamasında Şehir Hastanesi ve barınma sorunu çıkışına imza atarken, tartışmalı Buca Cezaevi alanı planı hakkında mesajlar verdi. Büyükşehir'e trafik eleştirisi yapan Kırkpınar'dan kentsel dönüşüm açıklaması da geldi. "Yeni il başkanının hedefi 20 ilçe olmalı" diyen İYİ Parti İl Başkanı son olarak Aydın Şengül'ün partiye transferine yönelik soruya yanıt verdi. 

4 YILINI ANLATTI 
İYİ Partili Kırkpınar, "Bundan tam 4 yıl 1 gün önce, 2018’in 17 Temmuzu'nda il başkanlığına atandım. 4 yıl önce 18 Ekim'de bu salonda yine sizlerle ilk basın toplantısını gerçekleştirdik. İlk toplantımız 4 yıl önce bugündü. Bugün de sizlerle son basın toplantımı yapıyorum. Göreve geldiğimde 24 Haziran 2018 seçimlerinden 3,5 ay geçmişti. O süreçte kurucuların içinde bulunmak benim için şereftir. O dönem il sekreterliği görevine getirildim. 3 ay içinde seçim kararı alındı. Atandığım gün heyecanla sizinle buluştuktan sonra süratle yeni ilçe başkanlıklarımızın atamalarını gerçekleştirdik. 3 bin olan üye sayısını 28 bin rakamını aştık. 30 ilçede birbirinden kıymetli ilçe başkan arkadaşımla bu yolculuğu beraber yürüttük. Teşkilatlarımda hiçbir sıkıntı olmadan 21 Haziran 2021 il başkanlığımızı icra ettik. Tek aday olarak seçime girdim, seçilmiş bir il başkanı olarak görevimin başında oldum. 20 Eylül 2020 tarihinde kurultayımız oldu. Değişiklikler oldu ama teşkilatımız içinde birbirini kıran kimse olmadı. Türkiye’nin 3.büyük şehri İzmir’de örnek bir teşkilat kurgusu yaşadık. Bu arada üç büyük şehirde İYİ Parti ve Milet İttifakı olarak belediye başkanlığı kazanıldı. Bizim göz bebeğimiz Tire Belediyesi... Küçük bütçe ile ilçesinde kayda değer hizmetleri ortaya koymuştur. Anayasada yer alan bir madde ile 2 yıldan az olmamak kaydı ile ama üç yılı da aşmamak kaydı ile seçim süreci devam etmekteyken bu yıl kongrelerimizin olmayacağı söylenmişti ama genel merkezimizden genel başkanımız parti içi seçim sürecini başlatmış oldu" diye konuştu. 

KARAR SÜRECİNİ ANLATTI
Kırkpınar adaylık karar sürecini ise şu sözlerle anlattı: Bu noktada milletvekili olmak isteyen il başkanı olmak isteyen arkadaşlarımız bu görevlere yeniden talip olmaması yönünde şifai yönünde talep vardı. Kongre sürecimizin başladığı gün il başkanları toğlantısında ana gündem maddemiz kongre sürecini değerlendirilmesi oldu. Olağanüstü güç ile saha çalışmalarında parti politikalarımızı değerlendirme çalışmaları yapıyorduk. 79 il başkanımız vardı. 30 il başkanımız il başkanlıklarına tekrar aday olmayacağını ifade etti. Ben de tekrar aday olmayacağım ifadesini paylaştım. Bundan önce sizlerle çeşitli vesilelerle konuştuk ya da il merkezimize gelip benimle röportaj yaptınız. Arkadaşlara 'Henüz seçim yok ama ben bunu teşkilatıma sormadan asla karar vermeyeceğim' dedim. Bu karar milletvekili aday adaylığı kararı idi. Bir sonraki güne il yönetim kurulu ve ilçe başkanları toplantısı aldık. 11 Ekim’de bu salonda il yönetim kurulu üyesi arkadşlarıma böyle bir kararımın olduğunu kendilerinin görüş ve düşüncelerini almak istediklerini söylediğimde benle birlikte 60 kişi ellerini kaldırarak onay verdi. Ertesi gün ilçe başkanları ile toplantımızda onlardan destek istedim, 29 ilçe başkanımız toplantıdaydı. Orada olmayan başkanımıza da sordum, ondan da 'evet' kararı aldım. Dolayısıyla önümüzde yapılacak 29 Ocak’ta yapılacak olan il başkanlığı kongresine aday olmayacağımı ikinci bölge milletvekili aday adayı olacağımı huzurunuzda bir kez daha tekrar etmek istiyorum.



"SEÇİMLE GÖNDERECEĞİZ" 
İYİ Parti İl Başkanı Kırkpınar’ın konuşmasının devamında öne çıkan başlıklar şöyle: Önümüzdeki süreç gerçekten çok sıkıntılı bir süreç... Bu millet ferasetiyle aklıyla, vicdanıyla 18 Haziran 2023 günü bir seçim yapacak. 242 gün kalmış. Umudumuz 242 gün daha en yüksek noktaya taşımamız lazım. Madem ki seçimle gelmişler, o zaman seçimle göndereceğiz. İYİ Parti’nin teşkilatlarının kararlılığı sayesinde... 6’lı Masa ile ifade edilen parlamenter seçime geçmek için bir araya gelmiştir.

"ŞEHİR HASTANESİ EFSANE’YE DÖNDÜ!"
2020 yılında hizmete girmesi gereken şehir hastanesi var, bu iş efsaneye döndü. Bu hastane bekleniyor. Hastanenin başından sonuna bu haliyle bile geleceğe taşınacak olan olumsuzluklarını ben bugünden ifade etmek istemiyorum. İzmir’de çocuk yoğun bakım ünitesi sadece devlet hastanelerinde var, kapasite 16 arkadaşlar! Türkiye’nin genelinde hastanelerden randevu alınamıyor. Bir ayda ancak 3 randevu alınabiliyor. 

ÖĞRENCİLERİN BARINMA PROBLEMİ
Eğitim deseniz ülkede üçüncü büyük şehir olan İzmir’de barınma problemi çözülmeden üçüncü eğitim yılın girdik. Geçen yıl yüz yüze eğitimle birleşince eğitim bu gencecik çocukları sokakta bıraktı. İYİ Parti olarak üniversitelerin yoğun olduğu illerde bu arkadaşlarımıza destek olmak amacıyla komisyonlar kurduk ama bu yara kapanmadı. Bugün ülkeyi yönetenler gel-git yaşıyorlar. Her hafta yen bir vaat ve arkası gelmeyen ülke kaynaklarını belli bir güce sahip insanların hesaplarına aktarmaktan başka bir şey yapmıyorlar. 

BUCA CEZAEVİ ARAZİSİNE ÖĞRENCİ YURDU YAPILMALI!
Buca Cezaevi 1962 yılında ilk planda cezaevi hazine arazisi. 60 yıllık bir cezaevi. Yeri Buca’da... İller Bankası devraldı. Buranın bir kısmı müze olarak kalabilir. En önemli sorun, onlarca fakülte var, orada okuyan çocuklar bir göz odada 2 kişi 3 kişi barınıyorlar. Buraya bir öğrenci yurdu yapılmasıdır en doğru olanı. Bu yerel ve genel yönetimler yani hem hükümet hem de belediye uygun olan oraya öğrenci yurdunun yapılmasıdır. Bu yurtların altına da bir otopark yapılmalıdır. Buca İzmir’in en büyük ilçesi nüfus olarak. Öğrencilerle birlikte 540 bini geçiyordur. 

BÜYÜKŞEHİR’E TRAFİK ELEŞTİRİSİ
Hem Büyükşehir’in hem de bazı ilçe belediye başkanlıklarının 2019 yılının Mart ayındaki seçimlerinde söylenen vaatlerinin hayata geçirilmemesi ekonomik kriz veya salgın nedeniyle olabilir ama trafik konusunda bu mutlaka bir çözüm getirilmeli. Büyükşehir Belediye Başkanlığı sinyalizasyon hizmeti aldı ama bugün tam olarak hayata geçirildi mi? Bugün tam randımanlı şekilde kullanıldığını düşünmüyorum. Çiğli Arıtma Tesisi’ne ilave ünitelerin yapılarak İzmir’in bu kokudan kurtulması gerekir. Trafiğin belli pik noktaları var, buna çözüm bulmak zor değil. Mesai saatleri buna göre ayarlanabilir. Pik saatlerde metropol kavşaklarda trafik polislerinin görev almak ile rahatlama yaşanacaktır. Mevcut yollarda iyileştirmeye de gidilmelidir. İzmir’in bütün sokakların bilirim. Öyle yerle var ki minik dokunmalarla rahatlama yaşanabilir. Ayrıca 500 yeni otobüsle halkımız daha emniyetli toplu taşımayı gerçekleştiriyor. Bunun için teşekkür ederim. 

"KENTSEL DÖNÜŞÜMDE HÜKÜMET İLE BİR ARAYA GELİNMELİ!"
Kentsel dönüşüm noktasında hükümet ile mutlaka bir araya gelinmeli. Bir buçuk yıl içinde mevcut hükümet ile bir araya gelinmeli bu dönüşüm ile değişim mutlaka hayata geçirilmeli. 

SORU&CEVAP
Toplantının sonunda Kırkpınar basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

"YENİ İL BAŞKANININ HEDEFİ 20 İLÇE OLMALI"
İzmir’de yerel yönetim seçimlerinde 15 ilçe kazanma hedefi olduğunu hatırlatan Kırkpınar yeni ilçe başkanının hedefinin 20 olması gerektiğini belirtti. Kırkpınar, "Yeni seçilecek il başkanları ve ilçe başkanları genel seçimleri karşılayacak ardından yerel yönetimler seçimleri yapılacak. Ben bir iddia ortaya koymuştum en az 15 ilçe diye gelecek arkadaş inşallah 20 ilçe iddiasının sahibi olur. Yerime gelecek arkadaşımın benim öğüdüme ve tavsiyesine ihtiyacı olmayacaktır" diye konuştu. 

"AYDIN ŞENGÜL KARARI GENEL MERKEZ’İN"
İYİ Parti’ye geçmesi beklenen AK Parti İzmir Eski Milletvekili ve İl Eski Başkanı Aydın Şengül ile ilgili soruyu yanıtlayan Kırkpınar, "Aydın Şengül ile ilgili karar genel merkezimizin vereceği bir karardır. İl Başkanı olarak benim söyleyeceğin bir şey yoktur" ifadelerini kullandı.  

"ERKEN SEÇİM OLURSA KONGRELER DURUR"
Kırkpınar son olarak erken seçim olması durumunda kongrelerin duracağını ifade etti. İYİ Parti İl Başkanı, "Kongreler devam ederken erken seçim kararı olursa kongreler durdurulur" dedi. 

 
Kanada merkezli Anatolia’dan İzmir’e 250 milyon dolarlık yatırım
 
Büyükşehir'in destek menüsüne 2 kampüs daha eklendi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ABD Büyükelçisi'nden 'Ege' açıklaması!
ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake, "Son dönemde bana ABD’nin Ege’de ...
CHP'de belediye başkanları kampı!
CHP, 21-23 Ekim tarihleri arasında Sivas’ta 240 belediye başkanının katılımıyla ...
CHP İzmir'de son önseçimin yıldızından Lider'e çağrı ve 'adaylık' ilanı!
CHP İzmir'de yapılan son önseçimde birinci bölgede açık farkla ilk sırayı ...
 
Dezenformasyon yasası Resmi Gazete'de yayımlandı
Kamuoyunda "Dezenformasyonla mücadele düzenlemesi" olarak bilinen Basın ...
Milyonları ilgilendiren Torba Yasa Meclis'te!
Ekonomiye yönelik düzenlemeleri içinde barındıran torba yasa teklifi Meclis ...
AK Partili Çelik: Soruşturma şeffaf yürütülecek
MKYK toplantısına ilişkin açıklamalarda bulunan AK Parti Sözcüsü Çelik, ...
 
AK Parti'den maden faciasıyla ilgili komisyon önerisi
AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Yarın Meclis'e Bartın'daki maden ...
CHP İl Başkanı Yücel'den 'oy iddiası', 'TMMOB gerilimi' ve 'Ankara' sorularına yanıt!
CHP İzmir Örgütü seçim güvenliği ve sandık örgütlenmesi zirvesinde bir ...
Başörtüsü düzenlemesinde son durumu açıkladı
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, başörtüsü için anayasa değişikliği çalışması ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Cemil Tugay’la A’dan Z’ye siyaset… Çarpıcı mesajlar!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri