POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Galatasaray 3-0 öne geçtiği maçta puan kaybetti
Galatasaray 3-0 öne geçtiği maçta puan kaybetti
CHP'li Ediz Ün partisinden istifa etti
CHP'li Ediz Ün partisinden istifa etti
'İsrail'in cinnet siyasetine artık dur denilmeli'
'İsrail'in cinnet siyasetine artık dur denilmeli'
Serhat Akın'a silahlı saldırıda yeni gelişme!
Serhat Akın'a silahlı saldırıda yeni gelişme!
28 Kasım 2017 Salı - 12:26

Kocaoğlu açıkladı: 1,5 milyarlık Körfez taramasına tüp geçit molası!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 1,5 milyar lira harcayarak gerçekleştirecekleri Büyük Körfez Projesi'nin geleceğinin, Ulaştırma Bakanlığı tarafından yürütülen Körfez Geçişi Projesi'yle doğrudan ilgili olduğunu söyledi.

Kocaoğlu açıkladı: 1,5 milyarlık Körfez taramasına tüp geçit molası!

İZSU Genel Kurulu toplantısında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 1,5 milyar lira harcayarak gerçekleştirecekleri Büyük Körfez Projesi'nin geleceğinin, Ulaştırma Bakanlığı tarafından yürütülen Körfez Geçişi Projesi'yle doğrudan ilgili olduğunu söyledi.

Toplantıda Yüzülebilir Körfez Projesi'ne ilişkin bilgi de sunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı şunları söyledi: "Yüzülebilir Körfez Projesi, sadece ve sadece İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ve İZSU’nun projesidir. Bu proje limanla da bağlantılı olduğu için, liman kanalının derinleştirilmesi ayağında, işletmeci kurum Türkiye Cumhuriyeti  Devlet Demir Yolları’yla ortak yapılmıştır. Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu alınmış, yapılacak hizmetlerin proje çalışması için ihaleye çıkılmıştır. İhale süreci devam etmekte. Biz iki yol izliyoruz. Birincisi İZSU’ya 2018 yılında alacağımız makine ekipmanla, kendi işletme olanaklarımızla devam etmek.. Nasıl ki Homa Dalyanı’nı kurtardık; Bostanlı Deresi ve Atatürk OSB derelerinde temizlik yapıyoruz.. Bu projeyi de öyle yapacağız. İZSU Genel Müdürlüğü’nün bütçesiyle ortalama 2.5-3 milyon metreküp çamuru çıkarıp rehabilite ederek geri dönüşüm sağlamayı düşünüyoruz.”

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Yüzülebilir Körfez Projesi ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın İzmir Körfez Geçişi Projesi’nin çakıştığını belirten Başkan Kocaoğlu, "Aynı müşavirlik firması hem körfez ÇED raporunu hem de tüp geçit ÇED raporunu hazırladı. Orada görüldü ki, İzmir Büyükşehir Belediyesi 1,5 milyar TL para harcayarak 13,5 km uzunluğunda, 22 metre genişlikte ve 8 metre derinlikte sirkülasyon kanalı açtığında, körfez suyu sirkülasyonu yüzde 40 artacak. Biz bu yatırımı yapalım ancak, ÇED raporuna göre projelendirildiği şekilde tüp geçit yapılırsa, bizim yüzde 40’lık iyileşmemiz yüzde 10'a düşüyor. Yüzde 10 için böylesine dev bir yatırım birden bire yapılmaz. Anlamlı değildir. Tüp Geçit ÇED'inde de tekrar yüzde 40’a çıkması için bir çalışma yapılıyor. Eğer tüp geçit bizim yapacağımız iyileştirmeyi engellemeyecekse, deniz dibinde 17 milyon metreküplük tarama yapılması gerekecek. O yüzden bu iş netleşinceye kadar biz büyük yatırım işimizi askıya aldık. Şimdilik itibariyle, alacağımız iş makineleri ve kurduğumuz ekiple iyileştirmeye devam edeceğiz. ‘Bu kentin geleceği için bir avuç çamur alsam da kazançtır’ diyerek 2.5-3 milyon metreküp çamuru çıkartıp rehabilite ederek yolumuzu sürdüreceğiz. Ne zaman tüp geçit ihaleye çıkar ve iyileştirme için 17 milyon metreküplük taramanın da ihaleye çıktığını görürsek, o zaman İzmir Büyükşehir Belediyesi 13,5 km'lik sirkülasyon kanalının ihalesine çıkacaktır. Boşa kürek sallayacak halimiz yok" ifadelerini kullandı.

 
Erdoğan: Elinde belgesi var mı? Yok!
 
İzmir'de dehşet: 2 kardeş evlerinde ölü bulundu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova'dan çağrı: Bir canı da siz kurtarın!
Bornova Belediyesi, engelli kedi ve köpekleri şefkatle kucaklayacak hayvanseverler ...
Konak'ta engelleri kaldıran film!
Konak Belediyesi ve Macera Kulübü’nün el ele vererek hayata geçirdiği ...
Uluslararası 'gönül projesi' Bergama'da hayata geçiyor
48 ülkede 28 yıldır faaliyetlerini ve 1.000.000’un üzerinde gönüllü ile ...
 
Konak Tramvayı'nda son viraj: Rayla Montrö'de birleşiyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin tamamlanma aşamasına getirdiği Konak Tramvayı'nda ...
Bornova'da seferberlik: 1500 fidanla yola çıktı!
Bornova Belediyesi daha yeşil bir Bornova için ağaçlandırma seferberliği ...
Bayraklı'da hayata 'renk katan' kurs!
Bayraklı Belediyesi’nin yağlı boya kursu birçok kursiyerin hayatına “renk” ...
 
Konak'ın tarih birimi çocuklara yuva oldu
?Konak Belediyesi'nin Sakarya Mahallesi'ndeki tarihi Süt Veren Meryem ...
Gençlik merkezinde 25 Kasım'a özel eğitim
Bornova Belediyesi, 25 Kasım Dünya Kadına Yönelik Şiddetle Dayanışma ve ...
APİKAM'da gündem 'Antik Smyrna'
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi’nde ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri