POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Elektronik sigaradaki büyük tehlike!
Elektronik sigaradaki büyük tehlike!
Türkiye'nin vergi rekortmenleri belli oldu
Türkiye'nin vergi rekortmenleri belli oldu
İran'da tarihi atama: Devrim sonrası üst düzey isim
İran'da tarihi atama: Devrim sonrası üst düzey isim
Gürültü cinayeti: 10 yaşındaki çocuk öldürüldü!
Gürültü cinayeti: 10 yaşındaki çocuk öldürüldü!
17 Temmuz 2024 Çarşamba - 17:44

Komisyonda sokak hayvanları tartışması!

Kamuoyunda tartışmalara yol açan sahipsiz hayvanlara ilişkin düzenleme komisyonda görüşülmeye başlandı. Tartışmalı başlayan görüşmeler muhalefet milletvekillerinin salonun küçük olduğu itirazlarıyla devam etti. Komisyon görüşmeleri daha büyük olan Plan ve Bütçe Komisyonu salonuna alındı.

Komisyonda sokak hayvanları tartışması!

 TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonunda, sahipsiz hayvanlara yönelik Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine başlandı.

Komisyon, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Vahit Kirişci başkanlığında toplandı.

BAŞKA SALON TALEBİ

Toplantının başlangıcında muhalefet milletvekilleri, toplantı için salonun yetersiz olduğunu ve ilgili sivil toplum örgütleri temsilcilerinin dışarıda kaldığını vurgulayarak, bu nedenle toplantının başka bir salonda yapılmasını talep etti.

Muhalefet milletvekillerinin taleplerinde ısrar etmesi üzerine tartışma yaşandı. Komisyon Başkanı Kirişci, toplantıya ara verdi.

Bu arada CHP Grup Başkanvekili Murat Emir ve DEM Parti Grup Başkanvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit, basın mensubu kameramanların dışarıya çıkartılmamasını istedi.

Komisyon Başkanı Kirişci, aranın ardından Plan ve Bütçe Komisyonu Salonu'nda toplantının devam edeceğini açıklayarak, tekrar ara verdi.

YENİ SALONA GEÇİLDİ

Yaşanan tartışmaların ardından komisyon salonu değişti.

Ardından komisyon üyeleri Plan ve Bütçe Komisyonu salonuna geçti. Teklife itiraz eden hayvan hakları savunucusu derneklerin temsilcileri bu kez salona alınmadı.

Bunun üzerine de tartışma ve gerginlik yaşandı. Görüşmeler komisyonda devam ediyor.

Komisyonda sokak hayvanları tartışması - 1

DÜZENLEMENİN AYRINTILARI

Hayvan bakımevlerine alınan hayvanlardan rehabilite edilenler sahiplendirilinceye kadar bu yerlerde barındırılacak. Doğru ve güncel veri sağlanabilmesi amacıyla hayvan bakımevlerine alınan hayvanlar Tarım ve Orman Bakanlığı veri sistemine kaydedilecek.

Sahipsiz hayvan popülasyonunun, kamu güvenliği bakımından tehlike oluşturmasına veya hayvandan hayvana veya hayvandan insana bulaşan hastalıkların görülmesine, su kaynaklarının, yaban hayatının ve biyolojik çeşitliliğin zarara uğramasına sebebiyet vermesi halinde ilgili yerel yönetim tarafından sahipsiz hayvanlara ötanazi yapılabilecek.

Hayvanlara yapılacak müdahalenin sadece tıbbi gerekçelerle değil Kanun'da yer alan diğer istisnai durumlarda da yapılabilmesine imkan sağlanıyor.

"Yerel yönetimler adına toplanan sahipsiz hayvanların bakımevi dışında bir yere terk edilmesi veya bakımevinde barındırılan hayvanların bakımevi dışında bir yere bırakmak" fiilleri yasak kapsamına alınıyor. Böylece sahipsiz hayvanların toplanması, hayvan bakımevlerine götürülmesi ve bu hayvanların sahiplendirilinceye kadar hayvan bakımevi bünyesinde bakılmasına ilişkin hükümlerin uygulanmasının ve yerel yönetimlerin görev ve sorumluluklarını eksiksiz olarak yerine getirmelerinin sağlanması amaçlanıyor.

İl hayvanları koruma kurulunun görevleri arasına sahipsiz hayvanların korunmasına yönelik yürütülen çalışmaların yanı sıra insan, hayvan ve çevre sağlığını korumaya yönelik olarak sahipsiz hayvanlardan kaynaklı sorunları belirlemek ve bu sorunlara ilişkin çözüm önerileri üretmek ekleniyor.

Düzenlemeyle başta yerel yönetimler olmak üzere diğer ilgili kurum ve kuruluşlara yapılacak desteğin kapsamı genişletiliyor. Buna göre, insan, hayvan ve çevre sağlığının korunması amacıyla bakımevleri, hastaneler ve ameliyathaneler kurmak; bunlara ilişkin ilaç, alet ve ekipmanları temin etmek ile bakımevlerinde bakım, rehabilitasyon ve sahiplendirme gibi faaliyetleri yürütmek için başta yerel yönetimler olmak üzere diğer ilgili kurum ve kuruluşlara teşvik veya Bakanlıkça uygun görülen miktarlarda mali destek sağlanacak. (NTV)

 
İmamoğlu'na taşlı saldırıya ilişkin 28 sanığa ceza
 
İşkenceye uğrayan işçi: Böcek yedirdiler
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Torbalı’da CHP'den AK Parti'ye sert '15 Temmuz' yanıtı!
Torbalı’da 15 Temmuz darbe girişiminin 8. yılında kaymakamlık tarafından ...
Özel'den Erdoğan'a 'İzmir' yanıtı: 'Çıkıp özür dileyecek mi?'
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile ...
Rahmi Koç, MHP'li Çakıroğlu ile buluştu
Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç, MHP MYK üyesi Tamer Çakıroğlu ile ...
 
Özdağ dava sorusuna İzmir'de yanıt verdi!
Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ, İzmir'de iş dünyası temsilcileriyle ...
Dervişoğlu’ndan 'elektrik faciası' çıkışı: Suçu birbirlerine attılar
İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu geçtiğimiz günlerde Konak’ta elektrik ...
İzmir'deki facia meclis gündeminde!
12 Temmuz Cuma günü İzmir’in Konak ilçesinde meydana gelen olayda Özge ...
 
CHP sandık başına gitmeyen o isimler için çalışma başlattı
CHP Genel Merkezi, yerel seçimlerde sandık başına gitmeyen sandık görevlilerine ...
Özdağ İzmir'de iş dünyası ile buluşacak
Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ 17-18 Temmuz tarihlerinde ...
Özel'den faciaya ilişkin yeni açıklama: Tugay'a talimatı verdik!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Özel ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir’de değişimden istikrara ve sürpriz aktör adayı!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri