POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Türkiye EURO 2024'e veda etti
Türkiye EURO 2024'e veda etti
Berlin'de Türk taraftarlara gözaltı
Berlin'de Türk taraftarlara gözaltı
Seçil Erzan davasında yeni gelişme
Seçil Erzan davasında yeni gelişme
Pera bebeğin ölümünde 5 tutuklama
Pera bebeğin ölümünde 5 tutuklama
4 Temmuz 2024 Perşembe - 14:36

Konak’ta ‘Mutluluk Kahvesi’ kapılarını açtı: Çay 5 TL

Kemeraltı Abacıoğlu Han’da özellikle emeklilerin faydalanacağı ‘Mutluluk Kahvesi’nin hizmete açılmasıyla, Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu’nun seçim vaatlerinden biri daha hayata geçti. Ekonomik fiyatlarıyla dikkat çeken ‘Mutluluk Kahvesi’nin açılışında konuşan Başkan Mutlu, “Seçim vaatlerimizi teker teker yerine getiriyoruz" dedi.

Konak’ta ‘Mutluluk Kahvesi’ kapılarını açtı: Çay 5 TL

Konak Belediyesi’nin emekliler için ekonomik bir sosyalleşme ve kaliteli zaman geçirme mekanı olan “Mutluluk Kahvesi”nin açılışı gerçekleşti. Kemeraltı Abacıoğlu Han’daki açılışa Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu’nun yanı sıra CHP Konak İlçe Başkanı Ozan Ali İlgazi, İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi Ahmet Zeybek, TARKEM Genel Müdürü Sergenç İneler, Kentimiz İzmir Derneği Başkanı Uğur Yüce, Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin, Türkiye Meclis Üyeleri Birliği Genel Başkanı Yalçın Kocabıyık, Tüm Emekliler Sendikası Konak Şube Başkanı Ayşe Ekşioğlu, DİSK Emekli-Sen Konak Şube Başkanı Esma Minareci, CHP Kadın Kolları Başkanı Songül Cihangir, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Vekilleri, İzmir Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulu üyeleri, sivil toplum kuruluşları başkan ve temsilcileri, Konak Belediyesi Meclis Üyeleri, muhtarlar ve emekliler başta olmak üzere çok sayıda vatandaş katıldı.

Seçim vaatleri teker teker gerçekleşiyor

Sosyal belediyeciliğin somut örneklerinden olan Mutluluk Kahvesi’nin açılış konuşmasını yapan Başkan Mutlu, seçim döneminde emeklilerin artık sokağa çıkıp sosyalleşemediklerini, bir çay, kahve bile içemediklerini söylediklerini ifade etti. Seçim vaatlerini teker teker yerine getirdiklerini belirten Başkan Mutlu şöyle konuştu: “Seçim vaatlerimizi teker teker yerine getiriyoruz. İlk yüz günümüzde yapmak istediklerimiz arasında özellikle iddialı olduğumuz bir iş vardı. Emekliler için bir lokal düşünmüştük ve bunun adına da Mutluluk Kahvesi dedik. Seçim döneminde emekliler, hayat pahalılığı sebebiyle evden çıkamaz olduklarını söylüyorlardı. 10 bin TL maaşa mahkum edilen emeklilerimiz artık sokağa çıkıp sosyalleşemediklerini, bir çay, kahve bile içemediklerini söylemişlerdi. Kentte olmak, kentli gibi yaşamak, kentin bir parçası olmak, bizim için mekanlarda oturmak, sohbet etmek, sosyalleşmek demek. Dolayısıyla belediyemizin bu mekanını da biz ağırlıklı olarak emeklilerimizin kullanacağı bir kafeye dönüştürelim istedik.”

Uygun fiyatlar

Çayın 5 TL, kahvenin 15 TL’ye içilebildiği, içindeki kitaplığıyla kahve ve kitap keyfini uygun fiyata sunan Mutluluk Kahvesi’nde emeklilerin bütçesini düşünerek uygun bir ücret politikası uyguladıklarını vurgulayan Başkan Mutlu konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Belediyenin diğer işlettiği yerlerin ötesinde bir ücret politikasıyla, burada gelip sabahtan akşama kadar vakit geçirebilecekleri, geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz Feyza Paker’in anısına açılan kitaplığından kitaplarını okuyabilecekleri, sohbet edebilecekleri, üst katta farklı atölyelerin gerçekleşeceği, yani emeklilerin sadece pasif bir şekilde çay, kahve içerek gününü geçirmeyeceği, aynı zamanda yeni uğraşılar öğrenebileceği, yeni hobiler edinebileceği ve farklı etkinliklerle kendilerini daha da zenginleştirip besleyebileceği bir yer olsun istedik.”

İşletmesi belediye şirketinde

İşletmesini Konak Belediyesi’nin şirketi İZBEL’in üstlendiği Mutluluk Kahvesi’nin aynı zamanda Kemeraltı’nın canlılığına da katkı sunacağını söyleyen Başkan Mutlu, “İşletmesini belediye şirketimiz İZBEL üstlendi. Umuyorum burada hep birlikte çok güzel zaman geçiririz. Sizlerin de desteğiyle, Kemeraltı’nın yaşamasına, Kemeraltı’nın canlanmasına bir nebze bizim de katkımız olur. Bundan sonra daha sık burada buluşmak üzere mekanımız hayırlı olsun” dedi.

 
A Milli Takım'ın şaşırtıcı gol istatistiği
 
Tugay da katıldı… 14 başkan buluştu: Ne mesaj verildi?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güzelbahçe’de her mahalleye bir temizlik aracı
Güzelbahçe Belediyesi, temizlik filosuna yeni araç ve ekipmanlar ekleyerek ...
Duman’ın mahalle ziyaretleri tam gaz… Yeni dönem mesajı
Mahalle ziyaretlerini ara vermeden sürdüren Buca Belediye Başkanı Görkem ...
Faciadan dönülmüştü… Yürüyen merdivenlere detaylı inceleme
İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Metro AŞ, Evka-3-Narlıdere Kaymakamlık ...
 
Karşıyaka’yı ‘Sokak Senin’ coşkusu sardı
Yaz aylarını “Sokak Senin” etkinlikleriyle renklendiren Karşıyaka Belediyesi, ...
İzmir, sağlık turizminde fark yaratacak
Sağlık Turizminin Parlayan Yıldızı İzmir Zirvesi’nde konuşan İzmir Büyükşehir ...
Önal muhtarlarla buluştu: Artık sahada olacağız
Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, 24 mahalle muhtarıyla bir araya ...
 
Çiğli’de hastalara ulaşım desteği!
Çiğli Belediyesi, hasta nakil ambulansı ve uzman sağlık personelleri eşliğinde ...
Menderes parklarında yenileme seferberliği
Menderes Belediyesi, ilçe genelindeki parklarda yıpranan malzemeleri yeniliyor.
Güzelbahçe’de dönüşüm hamlesi
Kamu kaynaklarını idareli kullanarak bütçesini koruyarak hizmet vermeyi ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Cemil Tugay’la A’dan Z’ye siyaset… Çarpıcı mesajlar!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri