POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Narin cinayetinde adli tıp raporu tamamlandı
Narin cinayetinde adli tıp raporu tamamlandı
İsrail savaş uçakları Hizbullah hedeflerini vurdu
İsrail savaş uçakları Hizbullah hedeflerini vurdu
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
9 Ağustos 2024 Cuma - 09:40

Köpek katliamı iddiası: Hayvanseverler ayaklandı!

Ankara Altındağ Belediyesi’nin sokaktan topladığı köpekleri katlederek çukurlara gömdüğü tespit edildi. Toplu mezara giden hayvan hakları savunucusu Neylan Solmaz, “Hayvanlar parçalanarak öldürülmüş. Büyük bir katliam var” dedi.

Köpek katliamı iddiası: Hayvanseverler ayaklandı!

Niğde'de katledilmiş çok sayıda köpeğin bulunmasının ardından benzer bir katliam Ankara'nın Altındağ ilçesinde yaşandı.

Altındağ'da çevresi çitlerle kapalı bir alanda katledilmiş halde onlarca köpek bulundu. Yaşam hakkı savunucuları bazı köpeklerin gömülmüş olduğunu tespit ederken, katledilen çok sayıda köpeğin poşetler içerinde çukurlara atıldığı görüntülerine ulaştı.

Yapılan ihbar üzerine olay yerine avukatların gittiği, durumun kolluk kuvvetlerine ve savcıya bildirildiği öğrenildi.

Köpeklerin şiddet uygulanarak toplandığına ilişkin ihbar alan hayvan hakları savunucuları Altındağ Belediyesi’ne ait barınağa gittiğinde, barınağa ait birkaç kilometre ilerideki arazide açılmış çukurların içinde öldürülmüş köpekler ile karşılaştı.

DEM Parti Milletvekili Perihan Koca sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Niğde Belediyesi’nden sonra şimdi de Ankara Altındağ Belediyesi’nde toplu hayvan mezarları açıldığı ve köpeklerin katledildiği iddiası var. İddia üzerine hayvanseverler, hayvan hakları savunucuları saatlerdir Altındağ’da olay yerindeler, olay yerinde ölmüş hayvan kokusundan durulmadığını aktarıyorlar, katledilmiş gömülü köpeklerin cesetlerini tanıklıkları ile teyit ediyorlar. Bu feryat yaşatmak için, verilen bu mücadele yaşam mücadelesi. Avukatlar da birazdan bölgeye intikal etmiş olacak. Yetkililere ulaşmaya çalışıyoruz” bilgilerini paylaştı.

Gazeteci Umut Taştan'ın sosyal medya hesabından yayımladığı görüntülerde ise, Altındağ Barınağının arkasındaki alana gidenler katledilen onlarca köpek bedeni bulduklarını aktarıyor.

Taştan, "Avukatlar şu anda o bölgeye geçiyor. Onların aktardığına göre, her barınağın etrafında mezarlık oluyor, ayrıca bu bölgede mezbaha da var" diye belirtti.

Görüntüleri paylaşan Taştan, "Ne yazık ki alandan çekilen görüntüler katliamı doğrular nitelikte" yazdı, hayvan hakları savunucularının "Bu çektiklerimiz çukurdan fışkıranlar, yasaklı rklar. İleride neler var bilemiyoruz" dediğini aktardı.

HAYVANLAR PARÇALANARAK ÖLDÜRÜLMÜŞ’

Artı Gerçek'in haberine göreyaşanan olaylara tanıklık eden hayvan hakları savunucusu Neylan Solmaz, yaşanan olayı şu sözlerle anlattı:

“Biz ihbar üzerine barınağa geldiğimizde barınağın yeni yıkandığını gördük. Bize sorun olmadığı ifade edildi; ancak alanda yoğun bir koku olması sebebiyle Altındağ Belediyesi Veterinerlik binasından bir 10 dakika dağa doğru tırmandığınızda açılmış çukurlar ile karşılaştık. Hayvanlar vahşi şekilde katledilmiş. Parçalanmış köpek cesetleri var. Hayvanların ayakları ve elleri bağlanmış şekilde öldürülerek çuvallarla çukura atılmış. Eski ve yeni çok sayıda çukur var” dedi.

Olay yerine Jandarma çağırdıklarını ancak ekiplerin bir müdahalede bulunmadığını ifade eden Solmaz şöyle konuştu:

“Jandarma sadece burada bizi sakinleştirmeye çalıştı. Burada büyük bir katliam olmuş. Avukat arkadaşlarımız şu an suç duyusuna bulunmaya ve olay yerine savcı getirmek için gittiler. Şu an arkadaşlarımız toprakları kazarak köpekleri çıkarmaya çalışıyor. Çok büyük bir koku olduğu için maskeyle durabiliyoruz. Acilen bu katliâmı durdurun.”

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN AÇIKLAMA

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal medya hesabından "Altındağ Belediyesine bağlı olan barınakta yaşanan olay, Ankara Büyükşehir Belediyesinin sorumluluk alanında değildir" açıklaması yapıldı.

Belediyenin açıklamasında, "Barınağın Ankara Büyükşehir Belediyesine ait olmadığını ve yaşanan bu katliamın takipçisi olacağımızı kamuoyuna önemle duyururuz" ifadelerine yer verildi.

NİĞDE'DE NE OLMUŞTU?

Sokak havvanlarının katledilmesinin önünü açan 17 maddelik Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’a yönelik tepkiler sürerken, AKP’li Niğde Belediyesinin barınaktaki köpekleri öldürülüp hayvan mezarlığına gömdüğü ortaya çıkmıştı.

Ölü hayvanları görüntüleyen avukatlar ve hayvan hakları savunucuları belediyenin Veteriner İşleri Müdürü ile işlemi uyguladığı öne sürülen çalışanlar hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Ankara Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Tuğba Gürsoy, Niğde’de sokak hayvanlarının öldürülerek gömüldüğünü, biri barınağın yanında olmak üzere iki toplu mezar bulunduğunu ifade ederek, “Bunlardan birinin üstü açık. Yani günde ne kadar kedi- köpek toplanırsa öldürülüp atıldığına ilişkin bilgi gelmişti bize ve araştırmaya başladık. Bölgede yaşayan gönüllüler gizlenerek yaptıkları takip sonucunda gece yarısı, sabaha karşı kartonlarla, çuvallarla hayvan atıldığını fark ediyor” demişti.

 
Bornova’da uyuşturucuyla mücadele seferberliği
 
Başkan Sengel yapılan çalışmaları değerlendirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova’da uyuşturucuyla mücadele seferberliği
Bornova Belediyesi, toplum sağlığını koruma ve uyuşturucu ile mücadele ...
Titanik faciasına 50 milyon dolarlık "ihmal" davası
Titan denizaltının patlaması sonucu hayatını kaybeden Fransız denizaltı ...
İzmir'den yola çıkmıştı: Katliam gibi kaza!
Ankara'nın Polatlı ilçesinde yolcu otobüsünün köprü ayağına çarpması sonucu ...
 
İnciraltı’nı yapılaşmaya açan karar!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma ...
Instagram ve Roblox'un ardından sıra Tiktok'da mı?
TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman önceki gün “TikTok ...
Baraj gölünde aile faciası: 5 kişi hayatını kaybetti
Muş'ta piknik yapmak için kıyısına gittikleri Alparslan Barajı gölüne ...
 
12 ilde terör operasyonu: 76 mağara imha edildi!
12 ilde Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensubu teröristlerin yaz aylarında ...
Erdoğan imzaladı: Ege Ordu Komutanı değişti!
Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri komutanlıklarına bağlı 187 general ve amiralin ...
Bakan Ersoy'dan Çeşme Projesi çıkışı: Siyasete kurban edildi!
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, katıldığı canlı yayında Çeşme ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri