POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Narin cinayetinde adli tıp raporu tamamlandı
Narin cinayetinde adli tıp raporu tamamlandı
İsrail savaş uçakları Hizbullah hedeflerini vurdu
İsrail savaş uçakları Hizbullah hedeflerini vurdu
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
16 Temmuz 2023 Pazar - 17:33

Korkunç bilanço: 45 günde 82 can kaybı!

Türkiye'de 1 Haziran-15 Temmuz tarihleri arasında deniz, göl, gölet, akarsu ve sulama kanallarında 82 kişi hayatını kaybetti.

Korkunç bilanço: 45 günde 82 can kaybı!

Son günlerde hava sıcaklığının artması nedeniyle insanlar, en yakınlarındaki su kaynaklarında yüzerek serinlemeye çalışıyor.Kolluk kuvvetleri, belediyeler ve ilgili kurumlar, boğulma vakalarının önlenmesi ve yeni acıların yaşanmaması için ülke genelinde hem bilgilendirme çalışmaları yürütüyor hem de riskli alanlarda önlemleri artırıyor.

Gösterilen çabaya rağmen deniz, göl, gölet ve sulama kanallarında boğulma vakaları yaşanıyor. AA'da yer alan haberlere göre, ülke genelinde 1 Haziran-15 Temmuz döneminde 82 kişi, yüzerken ya da meydana gelen kazalar nedeniyle su kaynaklarına düşerek boğuldu.

Haziran'da 47, temmuzun ilk yarısında ise 35 kişi boğularak hayatını kaybederken, en fazla boğulma vakası 11 kişi ile 29 Haziran'da yaşandı.Ülke genelinde 1 Temmuz'da 8 kişi, 2, 8, 9, 14 ve 15 Temmuz'da 4'er, 3 ve 10 Temmuz'da 2'şer ve 4, 6, 7 Temmuz'da birer, 30 Haziran'da 8, 17 Haziran'da 4, 28, 26 ve 18 Haziran'da 3'er, 25 ve 13 Haziran'da 2'şer, 1, 2, 5, 6, 8, 12, 15, 20, 21, 23 ve 27 Haziran'da ise birer kişi yaşamını yitirdi.Geçen yıl 1 Haziran-15 Temmuz tarihleri arasında 91 kişi su kaynaklarında yüzerken ya da meydana gelen kazalardan dolayı boğularak hayatını kaybetti.

Boğulma vakalarının önlenmesi için Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), güvenlik güçleri, DSİ gibi kurumlar hem su kaynaklarının bulunduğu bölgelerde güvenlik önlemi alıyor hem de vatandaşları bilgilendirmeye yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

 Uzmanlar da akıntının yoğun olduğu yerlerde, akarsuların deniz ve göllere döküldüğü alanlarda yüzerken dikkatli olunması uyarısında bulunuyor.AFAD 4 Temmuz'da yaptığı yazılı açıklamada, suda boğulmaların önlenmesi için alınabilecek tedbirleri paylaştı.

Yüzmek için kurumsal hizmet veren tesislerin, cankurtaran bulunan plajların ve havuzların tercih edilmesi önerilen açıklamada, "Toplum tarafından güvenli olarak bilinen ve tercih edilen alanlarda yüzmeyi seçin, bilmediğiniz ve ıssız alanlarda suya girmekten kaçının. Göllerin, göletlerin ve barajların izin verilen kısımlarını tercih edin, izin verilmeyen yerlerde suya kesinlikle girmeyin. Akarsularda akıntı az gibi görünse de buralarda yüzmenin tehlikeli sonuçları olabilir. Sulama kanalları yüzmek için uygun alanlar değildir ve ölümcül sonuçları olabilir" uyarılarında bulunuldu.


Van'da da Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kurulan deniz polisi ekipleri de hem gezinti teknelerini denetliyor hem de sahilde bilgilendirme çalışmaları yürütüyor.
 
Van Gölü'ndeki sorumluluk bölgesinde asayişin ve can güvenliğinin sağlanması ile acil müdahale, arama ve kurtarma faaliyetleri yapan deniz polisi ekipleri, yüzlerce kişiyi boğulma vakalarına karşı alınacak tedbirler konusunda bilgilendirdi, broşür dağıttı.

Antalya'nın Konyaaltı Sahili'nde 9 Temmuz'da yüzerken kıyıya dönmekte zorlanan işitme engelli, insansız can kurtaran robotu ile kurtarıldı.

Konyaaltı Sahili'nde görev yapan can kurtaran Osman Furkan Çetin, kıyıdan yaklaşık 100 metre uzaklıkta, el hareketiyle yardım isteyen bir kişinin olduğunu fark etti. Çetin, suya indirdiği "Fasty" isimli insansız can kurtaran robotunu uzaktan kumandayla yönlendirerek işitme engelli kişiyi kıyıya yaklaştırdı.
 
Samsun'un Atakum ilçesinde 15 Temmuz'da denize giren 4 çocuktan 2'si boğuldu, biri kurtarıldı, biri kayboldu.Çankırı'nın Orta ilçesinde 14 Temmuz'da gölete giren Afganistan uyruklu çoban boğuldu.

Isparta'da 10 Temmuz'da Gölcük Gölü'ne giren 33 yaşındaki kadın boğuldu.Burdur'un Yeşilova ilçesinde 9 Temmuz'da Salda Gölü'ne giren 13 yaşındaki kız çocuğu boğuldu.

Ağrı'nın Diyadin ilçesinde İran uyruklu çocuk, 8 Temmuz'da otlattığı hayvanları Murat Nehri'nin karşısına geçirmeye çalışırken suya düşerek hayatını kaybetti.Diyarbakır'ın Eğil ilçesinde 2 Temmuz'da Dicle Barajı Göleti'nde akıntıya kapılan kişi ile onu kurtarmak isteyen kardeşi boğuldu. (AA)

 
İzmir'de kavurucu sıcak etkisi: Caddeler, meydanlar boş kaldı!
 
Market deposunda korkutan yangın!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de kavurucu sıcak etkisi: Caddeler, meydanlar boş kaldı!
İzmir'de hava sıcaklıklarının yüksek olması nedeniyle meydan ve caddelerde yoğunluk yaşanmadı.
Yerli otomobil TOGG, DEÜ'nün makam aracı oldu
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), Türkiye'nin gururu yerli ve milli otomobili ...
Geri dönüşüm tesisinde yangın paniği!
Kemalpaşa ilçesinde geri dönüşüm tesisinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü.
 
Thodex'in kurucusu Özer'in yargılandığı davada karar
Kripto para borsası Thodex'in kurucu Faruk Fatih Özer'i kaçakçılık suçundan ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan Körfez turuna çıkıyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu hafta Suudi Arabistan, Katar ve ...
Kuzey Irak’ta PKK'ya nokta operasyon
Türk komandoları, hava destekli operasyonla terör örgütü PKK'nın Irak'ın ...
 
İzmir'i de etkiledi: Bireysel önlem çağrısı!
Güneydoğu Asya kökenli istilacı tür olan Asya Kaplan Sivrisineği Türkiye’nin ...
Temizlik yaparken pencereden düştü
İzmir'in Ödemiş ilçesinde temizlik yaparken 3. kattan düşen kadın tedaviye alındı.
Alaska'da 7,4 büyüklüğünde deprem: Tsunami uyarısı
ABD'ye bağlı Alaska yarımadasında 7,4 nüyüklüğünde bir deprem oldu. Yetkililer ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri