POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Ehliyet sınavında dehşet: Öğretmeni dövdü!
Ehliyet sınavında dehşet: Öğretmeni dövdü!
Şimşek kartla ödeme kabul etmeyenleri uyardı
Şimşek kartla ödeme kabul etmeyenleri uyardı
Gençlerin yeni takıntısı için peş peşe uyarı
Gençlerin yeni takıntısı için peş peşe uyarı
18 yaşındaki motosikletlinin feci sonu!
18 yaşındaki motosikletlinin feci sonu!
21 Aralık 2017 Perşembe - 17:16

Kozak Yaylası'nda kapasite artış isyanı!

Bergama ilçesi Kozak Yaylası'nda, özel maden şirketinin işlettiği granit ocağının kapasite artışı ve eleme- kırma tesisi için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) toplantısı yapıldı. Köylüler, Kozak'ta yeni ruhsat istemediklerini belirtip, tepkilerini dile getirdi.

Kozak Yaylası nda kapasite artış isyanı!

Bergama'nın Kozak Yaylası'ndaki kırsal Hacıhamzalar Mahallesi'nde, İdeal Stone Maden Otomotiv Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Granit Ocağı İşletme Kapasite Artışı ve Kırma Eleme Tesisi Projesi'ne ilişkin ÇED toplantısı, mahalledeki bir kahvede yapıldı. Toplantıya Bergama Belediye başkan yardımcıları Ali Kahyaoğlu ve Ümit Atlam, Bergama Çevre Platformu Başkanı Erol Engel, Bergama Belediyesi'nin avukatı Serdar Sinan, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri ve Hacıhamzalar sakinleri katıldı. Toplantı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerince hazırlanan projeye ilişkin sunumun yapılmasıyla başladı. Ardından söz alan köylüler, granit ocağının neden olacağı toz dolayısıyla fıstık çamlarında verim kaybı olacağını ve meraların bu özelliğini yitireceğini belirterek, karşı çıktı. Köylü kadınlar ise "Kozak'ta yeni ruhsat istemiyoruz" diyerek, tepkilerini dile getirdi.

'HALKI BİLGİLENDİRME DEĞİL, YÖNLENDİRME TOPLANTISI'
Söz alan avukat Serdar Sinan ise toplantının adının 'halkı bilgilendirme toplantısı' olmasına rağmen yapılan sunumu izlediğinde halkı bilgilendirme gayesi olmadığını gördüklerini dile getirip, "Zira, sunum içeriği vatandaşın projeye ilişkin doğru ve anlaşılabilir bilgi edinmesini sağlamaktan uzaktır. Örneğin; proje ile birlikte mevcut tesisin yaklaşık 18 kat büyüyeceğinden bahsedilmemiş. Eğer projeye dair halkın gerçek görüşünü öğrenmek istiyorsak projenin gerçekleşmesi halinde oluşacak tozuma, gürültü ve trafik yoğunluğu etkilerine ilişkin somut veriler ortaya konulmalı. Bu haliyle yapılan toplantı halkı bilgilendirme değil, halkı yönlendirme toplantısıdır" dedi.

'KOZAK'TA YENİ RUHSATLAR VERİLMEMELİ'
Bergama Çevre Platformu Başkanı Erol Engel de kümülatif etki açısından bakıldığında Kozak'ta 5 işletmenin faaliyet gösterdiğine dikkat çekerek, "Yörenin doğasını talan etmişler. Onca ruhsatı elinde bulunduran firma da sırada bekliyor iken Kozak'ın neredeyse en büyük kapasitesini talep eden bu firmanın başvurusu reddedilip, durdurulmalıydı. Artık Kozak'ta yeni ruhsatlar verilmemeli. Aksi halde Kozak'ta çam fıstığını uzun yıllar göremeyeceğiz. Kozak Yaylası'na ihanet etmeyin, derhal bu projeyi geri çekin" diye konuştu. 

'MÜSAADE EDİLMEMELİ'
Kozak Yaylası'nın dünyanın en kaliteli çam fıstığı, doğa turizmi potansiyeli, balı, organik tarımı ve kapalı havza tanımıyla çok özel bir bölge olduğunu vurgulayan Bergama Belediye Başkan Yardımcısı Ali Kahyaoğlu ise şunları söyledi: "Burası, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın özel prim uygulaması yapması gereken bir yer. Ancak zaten küçültülerek kapatılması gereken granit işleme tesisi, ham madde çıkarım kapasitesini tam 18 kat artırarak, 4 bin metreküpten 74 bin metreküpe çıkarmak istiyor. Mevcut tesislerin çevrelerini gözlemlediğinizde bile tozu, tozun tarıma ve ormancılığa etkisini görürsünüz. Buna müsaade edilmemeli." 

Toplantı, tutanakların imzalanmasını ardından sona erdi. (DHA)

 
İzmir'de vahşet: Sahipli kedi evinde tüfekle vuruldu!
 
Kılıçdaroğlu: Özür dileyene kadar ilişkiyi kesmeliyiz
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de vahşet: Sahipli kedi evinde tüfekle vuruldu!
Çeşme ilçesinde, kimliği belirsiz bir kişinin tüfekle ateş edip yaraladığı ...
İzmir merkezli FETÖ operasyonu: 23 gözaltı
İzmir merkezli 17 ilde FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonda 23 şüpheli gözaltına alındı.
İzmir'de 'naylon fatura' operasyonu: 2 gözaltı
İzmir'de yaklaşan yılbaşı öncesinde vergi kaçakçılığının önüne geçmek ...
 
İzmir'de korkutan yangın: Alevlerin içerisinde kaldı...
Ödemiş ilçesinde, bir apartmanın 3'üncü katındaki evde çıkan yangında, ...
Sözün bittiği yer: 3 küçük kardeş...
Tokat'ın Niksar ilçesinde geçen hafta çıkan yangında yaşamlarını yitiren ...
İzmir'de dehşet yurdu: 7 öğrenciye istismar iddiası!
Dikili ilçesindeki bir özel ortaöğretim erkek öğrenci yurdunda kalan 7 ...
 
İlber Ortaylı'dan BAE'ye 'Fahreddin Paşa' tepkisi
Prof. Dr. İlber Ortaylı, BAE Dışişleri Bakanının tepki çeken paylaşımına ...
Kayıp 5 kişilik ailenin cesetleri bulundu
Kastamonu'da evleri yandıktan sonra kaybolan aynı aileden 5 kişinin cesetlerinin ...
28 Şubat davasında 60 müebbet talebi
28 Şubat davasında savcı mütalaasını verdi. Karadayı ve Çevik Bir dahil ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri