POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Barış Boyun çetesi ‘taşeron' çıktı!
Barış Boyun çetesi ‘taşeron' çıktı!
Benzine bir büyük zam daha geliyor!
Benzine bir büyük zam daha geliyor!
Makarna fabrikasındaki patlamada yeni gelişme!
Makarna fabrikasındaki patlamada yeni gelişme!
23 ilde terör örgütü DEAŞ'a operasyon!
23 ilde terör örgütü DEAŞ'a operasyon!
7 Ekim 2017 Cumartesi - 12:31

Kripto yüzbaşıyı Yunan askeri karşılamış!

FETÖ'nün TSK'daki kripto yapılanmasına yönelik İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada hakkında verilen yakalama kararını öğrenmesinin ardından Kıbrıs Rum Kesimi'ne kaçan Deniz Yüzbaşı Karaman'ı Yunan askerlerinin karşıladığı ortaya çıktı.

Kripto yüzbaşıyı Yunan askeri karşılamış!

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türk Silahlı Kuvvetlerindeki (TSK) kripto yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan ve eşiyle kaçtığı Kıbrıs Rum Kesimi'ne sığınma talebinde bulunan Deniz Yüzbaşı Kadir Karaman'ı Yunan askerlerinin karşıladığı belirlendi. 

AA muhabirinin güvenlik kaynaklarından edindiği bilgiye göre, Gölcük ve Foça Deniz Üs Komutanlığında da çalışan Karaman, bir süre önce Mersin'deki TCG İskenderun gemisinde görevlendirildi.

FETÖ'nün sözde mahrem abileriyle 2010'dan 15 Temmuz 2016'ya kadar ankesörlü telefonlardan sık ve kısa görüşmeler yaptığı tespit edilen Karaman'ın bu kişilerle darbe girişimi sonrası da yüz yüze görüştüğü tespit edildi.

Yabancı eşle evlendiğini saklamış
Kazakistan uyruklu "Nina" isimli eşiyle evlenmeden önce "yabancıyla evleneceği"ni Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bildirmesi gerekirken saklayan Karaman'ın, Kıbrıs Rum Kesimi'ne giderken, lüks yatındaki Türk bayrağını indirerek Kazakistan bayrağıyla limana yanaştığı bilgisine ulaşıldı. Ayrıca Karaman'ın, Kıbrıs Rum Kesimi'ne giriş yaptığı sırada Yunan askerlerince karşılandığı öğrenildi.

Karaman'ın bu ülkeye sığınma talebinde bulunduğu da iddia edildi. 

Operasyon
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu savcılarından Berkant Karakaya tarafından yürütülen FETÖ'nün TSK içindeki yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 98'i muvazzaf, 19'u meslekten ihraç edilen 117 asker hakkında yakalama kararı verilmişti. İzmir merkezli 45 ilde 29 Eylül'de düzenlenen eş zamanlı operasyonda 98 kişi gözaltına alınmıştı. 

Zanlılarla, FETÖ'nün mahrem hizmetler sınıfından "abiler"in ilgilendiği, bunların TSK içerisindeki mensuplarını gizliliğe riayet ederek ankesörlü telefonlarından aradıkları da belirlenmişti.

İzmir'de 2010-15 Temmuz 2016 arasında görev yapan TSK mensuplarından "mahrem abiler" tarafından aranan, örgüt toplantılarına çağrılan ve talimat verilen 268 askeri personel olduğu, bunların birçoğunun darbe girişimi sonrasında yakalanarak tutuklandığı bilgisine ulaşılmıştı. Bu personelden bir kısmının Genelkurmay, kuvvet komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığında kritik birimlerde subay ve astsubay rütbesinde görev yaptıkları ortaya çıkmıştı.

Yüzbaşı Karaman'ın firarı
Hakkındaki yakalama kararını öğrenen Deniz Yüzbaşı Kadir Karaman, eşini de yanına alarak kendilerine ait lüks yatla Mersin'den Kıbrıs Rum Kesimi'ne kaçmıştı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, Karaman'ın gözaltı kararının ardından kaçmasına ilişkin detaylı bir soruşturma başlatmıştı. (AA)

 
Zeytinler'de tarhana dayanışması
 
Çevreci çiftin katilinden 3 mektup!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme'deki marinada yangın paniği!
Çeşme İlçesi'ndeki marinada bağlı bir teknede çıkan yangın, büyümeden ...
O FETÖ'cü Larnaka’ya Kazak bayrağıyla kaçmış!
FETÖ terör örgütü üyeliğinden aranırken Kıbrıs Rum Kesimi’ne sığınan deniz ...
İzmir'deki dev FETÖ operasyonunda flaş karar!
İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türk Silahlı Kuvvetlerindeki ...
 
İzmir'de korkunç son: 17 yaşında canına kıydı
Ödemiş İlçesi'nde oturan 17 yaşındaki Caner Taşpınar, iddiaya göre borcu ...
Atatürk'e hakaret eden öğretmen açığa alındı
Edirne'nin Keşan ilçesinde sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, ...
AK Parti'den flaş açıklama: Erdoğan-Gökçek görüşmesi...
AK Parti Sözcüsü Ünal, yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ankara ...
 
Hrant Dink davasında 5 tahliye
FETÖ elebaşı Gülen, eski savcı Zekeriya Öz, gazeteciler, jandarma ve eski ...
İzmir'de dehşet: Yanmış ceset bulundu
Karabağlar ilçesinde yanmış erkek cesedi bulundu. 
İzmir'de polis memuru tartıştığını oğlunu vurdu!
İzmir'in Konak İlçesi'nde, polis memuru İsmail E., tartıştığı oğlu 17 ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri