POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Sırrı Süreyya Önder hastaneye kaldırıldı
Sırrı Süreyya Önder hastaneye kaldırıldı
Netanyahu: İran'ın nükleer programı yok edilmeli
Netanyahu: İran'ın nükleer programı yok edilmeli
TBMM’de zirai don önergesi kabul edildi
TBMM’de zirai don önergesi kabul edildi
Ekrem İmamoğlu'ndan 'Beylikdüzü' çağrısı!
Ekrem İmamoğlu'ndan 'Beylikdüzü' çağrısı!
15 Nisan 2025 Salı - 11:11

Kurban Bayramı öncesi fiyatlar netleşiyor

Kurban Bayramı yaklaşırken vatandaşlar kurbanlık fiyatlarını araştırmaya başladı. Besiciler hazırlıklarını sürdürürken, bu yılki fiyat artışlarının sınırlı kalacağı tahmin ediliyor. Küçükbaş ve büyükbaş kurbanlıkların ortalama satış rakamları da belli olmaya başladı.

Kurban Bayramı öncesi fiyatlar netleşiyor

Kurban Bayramı'na iki aydan az bir süre kalmışken telaşı şimdiden başladı. Türkiye genelinde besiciler, kurbanlık hayvan hazırlıklarına hız verirken, tüketiciler de fiyatlar konusunda araştırmalara yöneldi. Bu yıl kurbanlık fiyatlarının geçen seneye göre daha ılımlı bir artışla karşılaşması bekleniyor.

DENGELİ PİYASA BEKLENTİSİ

Geçtiğimiz yıl yüzde 50’yi aşan fiyat artışları nedeniyle zorlanan vatandaşlar, bu yıl daha dengeli bir piyasayla karşılaşabilir. Besiciler, 2025’te fiyat artış oranının yüzde 20-25 bandında kalacağını öngörüyor.

Küçükbaş hayvanlarda koyun fiyatları 10.000 TL ile 18.000 TL, keçiler ise 9.000 TL ile 15.000 TL arasında değişiyor. Koç fiyatları 12.000 TL’den başlayıp 20.000 TL’ye kadar çıkabiliyor.

Büyükbaş hayvanlarda ise dana fiyatları 120.000 TL ile 160.000 TL arasında, tosunlar 170.000 TL’ye kadar alıcı bulabiliyor. Düve fiyatları ise 90.000 TL ile 140.000 TL bandında seyrediyor. Fiyatların netleşmesi ise mayıs ayının ikinci haftasını bulacak.

Üreticiler, bu yıl hayvan sayısının talebi karşılayacak düzeyde olduğunu vurgularken, iç piyasada yerli hayvan kesiminin azalmasının mevcut hayvanların değerini artırdığını belirtiyor. Ayrıca yem ve nakliye maliyetleri de nihai fiyatlar üzerinde belirleyici rol oynuyor.

2025 yılı Kurban Bayramı’nda yaklaşık 3 milyon hayvanın kurban edilmesi bekleniyor. Bu süreçte toplam harcamanın 100 milyar TL’yi aşacağı, deri gelirlerinin ise ekonomiye 150 milyon TL katkı sağlayacağı öngörülüyor.

KASAP ÜCRETLERİ DE BELLİ OLMAYA BAŞLADI

Büyükbaş hayvan kesimi için 4.000-10.000 TL, küçükbaş içinse ortalama 1.500 TL talep ediliyor. Kurbanlık alacak vatandaşların ise hayvanların sağlığına, kulak küpesine, veteriner raporuna ve fiziksel durumuna dikkat etmeleri gerektiği hatırlatılıyor.

 
Seferihisar’da çocuklara çifte bayram!
 
Karşıyaka'da futbolculardan isyan bayrağı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Emine Erdoğan'a kadın lider ödülü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Küresel Donörler ...
Uzman isim 3 aktif fayı işaret etti: İzmir için her zaman potansiyel tehlike!
Prof. Dr. Osman Bektaş, İzmir’de meydana gelen 4 büyüklüğündeki deprem ...
Kahvede 'namus' cinayeti!
İzmir'in Konak ilçesinde, Ali A.'nın (21), kıraathanede silahla başından ...
 
Körfez için kritik tarih belli oldu… Tugay’dan açılışa ‘Özel’ davet!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay, ‘Temiz İzmir Körfezi’ hedefi ...
Beykoz Belediyesi'ne operasyonda yeni dalga
Beykoz Belediyesi'nde görevden uzaklaştırılan Alaattin Köseler'in tutuklandığı ...
İzmir'in turistik ilçesinde 24 saatlik su kesintisi!
İZSU, 15 Nisan Salı günü İzmir'de planlı su kesintisi yaşanacak ilçeleri ...
 
Rapçi 'Sansar Salvo' tutuklandı!
Babası Gazi Arslan'a şiddet uygulayan ve o anları da sosyal medya hesabından ...
14 yaşındaki çocuk işçinin trajik ölümü!
Niğde'nin Bor ilçesinde, plastik geri dönüşüm tesisinde çalıştığı öne ...
Ahmet Minguzzi'nin mezarına saldırıda 1 gözaltı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kadıköy'de uğradığı bıçaklı saldırıda hayatını ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir ‘Özel’ kurultayda sınıfta kaldı!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri