POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Narin cinayetinde itirafçının evinde arama yapıldı
Narin cinayetinde itirafçının evinde arama yapıldı
UEFA'dan Fernando Muslera'ya men cezası
UEFA'dan Fernando Muslera'ya men cezası
CHP’li Bakan’dan Yerlikaya’ya Narin tepkisi
CHP’li Bakan’dan Yerlikaya’ya Narin tepkisi
CHP Lideri Özel: 1 litre rakı 140 TL olacak!
CHP Lideri Özel: 1 litre rakı 140 TL olacak!
13 Eylül 2024 Cuma - 16:14

LGS puanları yeniden hesaplanacak

Milli Eğitim Bakanlığı, Liselere Geçiş Sistemi'nde iptal edilen sorunun devre dışı bırakılmasının ardından puanlar için açıklama yaptı. "Yeniden puan hesaplanması sonucu üst tercihlerine yerleşmeye hak kazanan öğrencilere ise yeni kayıt hakkı tanındı.

LGS puanları yeniden hesaplanacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılan merkezi sınavda 1 sorunun değerlendirme dışı bırakılarak diğer sorular üzerinden yeniden değerlendirme gerçekleştirildiğini, öğrencilerin yerleştiği okula yönelik haklarının korunduğunu, yeniden puan hesaplanması sonucu üst tercihlerine yerleşmeye hak kazanan öğrencilere ise yeni kayıt hakkı tanındığını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Sınav sürecine ilişkin işlemler daha önceden belirlenmiş takvim doğrultusunda yürütülmüştür. 2-7 Haziran 2024 tarihleri arasında sınav sorularına ilişkin bakanlığımıza ulaşan itirazlar titizlikle incelenmiş; akademisyen, öğretmen ve ölçme değerlendirme uzmanlarının raporları doğrultusunda itirazlara gerekli cevaplar verilerek iş ve işlemler yapılmıştır. Takip eden süreçte de veliler/vasilerce Türkçe dersi A kitapçığı 1'inci soru, fen bilimleri dersi A kitapçığı 13 ve 15'inci soru ile matematik dersi A kitapçığı 20'nci soruya ilişkin iptal istemiyle dava açılmıştır. Bu esnada Bakanlığımız, yerleştirme takviminin sağlıklı yürümesi ve öğrencilerimizin bir mağduriyet yaşamaması için yerleştirme işlemlerini LGS takvimine uygun olarak yürütmüştür. 22 Temmuz 2024 tarihinde yerleştirmeler, 22-26 Temmuz ile 29 Temmuz-2 Ağustos 2024 tarihleri arasında ise yerleştirmeye esas nakil işlemleri yürütülerek, yerleştirme süreci tamamlanmış ve 9 Eylül 2024 tarihinde eğitim öğretim yılı başlamıştır" denildi.

SORU İPTALİNE KARAR VERİLDİ

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

-Yargı kararında fen bilimleri dersi A kitapçığı 13'üncü soru için mahkemeye sunulan bilirkişi raporunda, 'Bu soru basit makinelerle ilgili olup 8'inci Sınıf Fen Bilimleri Öğretim Programında bulunmaktadır. Kapsam geçerliliği açısından sorunun sorulması uygundur' ifadesiyle sorunun öğretim programına uygun olduğu açık biçimde belirtilmiş ve sorunun bilimsel olarak hatalı olduğuna dair herhangi bir ifade veya açıklamaya yer verilmemiştir. Ancak bilirkişi kurulunun, 'Sonuç olarak sorunun evrensel fizik ilkelerine uygun olan doğru cevabının bulunabilmesi için seviye üstü kazanımlara ihtiyaç olduğu düşünülmektedir' tespiti doğrultusunda mahkemece söz konusu soru için iptal kararı verilmiştir.

SORULAR ÜZERİNDEN YENİDEN DEĞERLENDİRME

-Bu karar sonucunda sınav kılavuzunda yer alan 'Sınavlarda iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılır' hükmü gereğince fen bilimleri dersi A kitapçığı 13'üncü sorusu değerlendirme dışı bırakılarak diğer sorular üzerinden yeniden değerlendirme gerçekleştirilmiştir.

'BAŞVURULAR, 14-20 EYLÜL 2024 TARİHLERİ ARASINDA'

-Yeniden puan hesaplanması sonucunda üst tercihlerine yerleşmeye hak kazanan öğrencilere ise yeni kayıt hakkı tanınmıştır.  Bu öğrenciler, kayıt hakkını kullanmak istememeleri durumunda mevcut okullarında kalabileceklerdir.

-İlgili öğrencilerimizin takip edecekleri süreç kendilerine SMS ve e-Okul üzerinden ayrıca bildirilecektir. Değerlendirme sonrası yeni bir okula kayıt hakkı kazanan öğrencilerin bu haklarını kullanmak istemeleri durumunda başvuruları, 14-20 Eylül 2024 tarihleri arasında e-Okul üzerinden alınacak ve 21 Eylül 2024 tarihi itibarıyla kayıtları otomatik olarak yapılacaktır.

-Tanımlanan ek kontenjanlarla da nakil hakkı bulunan öğrencilerin yıl boyunca herhangi bir mağduriyet yaşamaları böylece önlenmiştir. Yeniden yerleştirme sonucu üst tercihine yerleşen öğrenciler https://e-okul.meb.gov.tr adresinden sonuçlarını öğrenebileceklerdir. 

 
Erdoğan’dan Özel’e ‘özür’ açıklaması
 
Narin'in babasından serbest kaldıktan sonra ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan’dan Özel’e ‘özür’ açıklaması
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Marmara Üniversite'sinde kendisi adına ...
Narin'in mezarındaki gelinliği kaldırdı, okul önlüğü bıraktı!
Türkiye, günlerdir 8 yaşındaki Narin Güran'ı kim ya da kimlerin öldürdüğü ...
M çiçeği salgını: DSÖ’den ilk aşı onayı
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), M çiçeği (mpox) virüsüne karşı ön yeterlilik ...
 
Fuar'da halk sağlığına tehdit: Etiketsiz ürünler, açıkta bırakılan yiyecekler!
93. İzmir Enternasyonal Fuarı geçtiğimiz günlerde sona erdi. TMMOB İzmir ...
İzmir Körfezi'nde ne oluyor? Sorun oksijen mi amonyak mı?
İzmir Körfezi, kirlilikle boğuşuyor. Uzmanlar, körfezde tespit edilen ...
2 gündür aranıyordu... Aslıhan’dan iyi haber geldi!
İzmir'in Güzelbahçe ilçesinde, 'Gezmeye çıkıyorum' diyerek evden çıkan ...
 
İğrenç olayda annenin ifadesi ortaya çıktı
Tekirdağ'da cinsel istismara uğrayan ve dövülen 2 yaşındaki Sıla bebeğin ...
50 yıl sonra Türkiye'ye iade edildiler
Türkiye, yasa dışı yollarla yurt dışına çıkarılan ve yaklaşık 50 yıldır ...
Meteoroloji'den çarpıcı veri: 'Son 53 yılın en...'
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün sıcaklık analizi raporuna göre 2024 Ağustos ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri