POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Ehliyet sınavında dehşet: Öğretmeni dövdü!
Ehliyet sınavında dehşet: Öğretmeni dövdü!
Şimşek kartla ödeme kabul etmeyenleri uyardı
Şimşek kartla ödeme kabul etmeyenleri uyardı
Gençlerin yeni takıntısı için peş peşe uyarı
Gençlerin yeni takıntısı için peş peşe uyarı
18 yaşındaki motosikletlinin feci sonu!
18 yaşındaki motosikletlinin feci sonu!
26 Aralık 2018 Çarşamba - 14:43

MHP'li Osmanağaoğlu çitfçinin sesi oldu

MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin cevaplaması istemiyle yazılı bir soru önergesi verdi.

MHP li Osmanağaoğlu çitfçinin sesi oldu

Önergesinde tarım girdi fiyatlarının yüksekliğine dikkat çeken Osmanağaoğlu; girdi fiyatlarının düşürülmesi gerektiğini, çiftçinin üretim maliyetinin yüksekliğine rağmen ürününü tüketiciye hak ettiği değerden ulaştırmadığını söyledi.

Ayrıca 2B ve hazine arazilerinin satışıyla ilgili yaşanan sorunlara da dikkat çeken Osmanağaoğlu, bir çok vatandaşın yüksek rayiç bedeller sebebiyle yerini alamadığını, ilk taksitini bir şekilde yatıran vatandaşların da diğer taksitlerini yatıramamasından dolayı yerlerini kaybetme riskiyle karşı karşıya olduğunu söyledi. MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu’nun Pakdemirli’nin cevaplaması istemiyle verdi soru önergesinde şu ifadeler yer aldı:

Tarım Girdi Fiyatları Çok Yüksek, Düşürülmeli
“Tarım girdi fiyatlarının yüksek olması ve çiftçimizin yetiştirdiği ürününü tüketiciyle hak ettiği fiyattan buluşturamaması çiftçilerimizi çok zor durumda bırakmaktadır. Çiftçilerimizin ortak olduğu, tarım girdilerinin daha uygun bir şekilde temin edilmesi için önemli adreslerden birisi olan Tarım Kredi Kooperatiflerinde dahi zirai ilaç ve gübre gibi girdilerin fiyatlarının piyasa ile neredeyse aynı seviyede olması mağduriyeti daha da telafisi imkânsız bir hale sokmaktadır. Bu durum aynı zamanda çiftçilerimizin sorunlarının gün geçtikçe kronikleşen bir hal almasına sebep olmaktadır. Diğer yandan; tarım sektörünün kalkınmanın temelini oluşturduğunu göz ardı edilmemesi gereken bir gerçektir. Çiftçimizin yapacağı üretim için üreticiyi koruyacak, çiftçimizin ürününü hak ettiği fiyatlardan tüketiciye ulaştırmasını sağlayacak, dolayısıyla tüketiciyi de koruyacak milli tarım politikalarının da bir an önce hayata geçirilmesi gerekmektedir.

2B Arazilerinin ve Hazine Arazilerinin Satışı Konusunda Sorunlar Devam Ediyor
Özellikle tarım arazisi olarak kullanılan 2B ve hazine arazilerinin satışıyla ilgili problemler de devam etmektedir. Rayiç bedellerin yüksek ve gerçekçi olmayan rakamlar referans alınarak belirlenmesinden dolayı birçok vatandaşımız; ya ekip biçtiği tarlayı alamamış, ya da ilk taksiti bir şekilde ödeyip diğer taksitleri ödeyememiştir. Bu konuda yaşanan mağduriyetlerin de giderilmesi, çiftçiye nefes aldıracak tarım politikalarının ivedilikle hayata geçirilmesi de elzemdir.”

İşte Osmanağaoğlu’nun Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli’nin cevaplamasını istediği 6 soru:

“Çiftçilerimizi yakından ilgilendiren tarım girdi fiyatlarının düşürülmesine yönelik Bakanlığınızın bilgisi dâhilinde sürdürülen bir çalışma var mıdır? Çiftçilerimizin tarım arazisi olarak kullandıkları 2B ve hazine arazilerinin satışından kaynaklanan sorunlar sebebiyle ortaya çıkan mağduriyetlerin giderilmesine yönelik bir çalışma var mıdır?

Tarım Kredi Kooperatiflerindeki Fiyatlar Neredeyse Piyasa İle Aynı!
2B mahiyetinde olan tarım arazilerinin satışında hak sahiplerinden, araziyi almak için ilk taksitini yatıran ancak diğer taksitlerini yatıramayan vatandaşlarımızın sayısı kaçtır? Bu vatandaşlarımızın geçim kapısı olan ancak, yüksek rayiç bedellerden dolayı satın alamadıkları bu arazilerin, vatandaşlarımızın hizmetinden mahrum bırakılmaması için Bakanlığınızın sürdürdüğü bir çalışma var mıdır?

Tarım Kredi Kooperatifine borcu olan ve ödeyemeyen çiftçilerimizin sayısı kaçtır? Gecikmiş borçlardan dolayı tahsil edilemeyen miktar ne kadardır? Çiftçilerimizin Tarım Kredi Kooperatifine olan gecikmiş borçlarının ertelenmesine yönelik herhangi bir çalışma yapılmakta mıdır?”

 
Yıldırım'dan istifa tartışmalarına ilişkin açıklama
 
İzmir'den ilçe başkanı Kılıçdaroğlu'na tapu götürdü!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yıldırım'dan istifa tartışmalarına ilişkin açıklama
İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adaylığı için ismi geçen TBMM Başkanı ...
Muharrem İnce'den sürpriz İzmir mesaisi: Eski vekilin misafiri oldu
24 Haziran seçimlerinde CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı olan Muharrem İnce, ...
CHP’li İnal'dan Bornova'da esnaf turu...'Katılımcı yönetim' sözü!
CHP Bornova Belediye Başkan Aday Adayı Ethem İnal Bornova Esnaf Odalarını ...
 
Yücel Ankara'ya gitti: Ajandasında 'isimler' ve 'örgütün ittifak kanaati!
CHP İzmir İl Başkanı Yücel Ankara'ya gitti.Hafta başında il yöneticilerine ...
Bakan Akar, Özel hakkında suç duyurusunda bulundu
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel hakkında ...
CHP'li Kaya iktidarı hedef aldı, mesaj verdi: Korkmadan, usanmadan gerçekleri anlatacağız!
Cumhuriyet Halk Partisi Karabağlar Belediye Başkan A. Adayı Avukat Heval ...
 
CHP'li Polat sordu: 'Cumhurbaşkanı'na hakaretten kaç kişi tutuklandı'
CHP’li Polat, İzmir’de 2017 yılında anayasa değişikliği referandumu sürecinde ...
CHP’li Öztürk’ten Menderes’e yeni meydan sözü
CHP Menderes Belediye Başkanlığı için yola çıkan Görece Eski Belediye ...
Bahçeli'den dikkat çeken Hulusi Akar açıklaması
Bahçeli Medya temsilcileri ile gündemi değerlendiriyor. Bahçeli CHP ile ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri