POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Narin cinayetinde adli tıp raporu tamamlandı
Narin cinayetinde adli tıp raporu tamamlandı
İsrail savaş uçakları Hizbullah hedeflerini vurdu
İsrail savaş uçakları Hizbullah hedeflerini vurdu
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
22 Kasım 2017 Çarşamba - 17:30

MİT ve Emniyet’ten ortak baskın: FETÖ hücresi çökertildi, yeni sistem ortaya çıkarıldı

İzmir’de MİT ve polisin koordinesinde yapılan operasyonda, Ege Bölgesi'ndeki illerde FETÖ’den kopuşu engellemek için çalışma yürüten, aralarında sözde il, eğitim ve mali sorumlularının da bulunduğu 44 kişi yakalandı. Her toplantılarını farklı semtler ya da kırsal bölgelerdeki villalarda ve ya lüks sitelerdeki rezidanslarda yapan örgüt üyelerinin kullandığı yeni haberleşme sistemi de ortaya çıkarıldı. İzmir polisinin, örgütün yeni sistemini çözmek için çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.

MİT ve Emniyet’ten ortak baskın: FETÖ hücresi çökertildi, yeni sistem ortaya çıkarıldı

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmasında, üç ay önce başvuruda bulunan bir itirafçı, örgüt ile ilgili önemli bilgiler verdi. Örgütün güvenli olarak gördüğü 'gaybubet evleri'nden sorumlu itirafçının verdiği çarpıcı bilgiler sonrasında Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve İzmir Emniyeti Terör ve İstihbarat Şube Müdürlüğü koordine içerisinde çalışma yürüttü. İtirafçının bilgilerini verdiği gaybubet evleri üzerinden başlayan çalışmayla, üç aylık takip sonrasında örgütteki dağılmayı önlemeye çalışan yeni hücre yapılanması deşifre edildi. Adreslerin tespit edilmesiyle, İzmir, İstanbul, Manisa, Uşak, Kayseri illeri başta olmak üzere 10 ilde operasyon yapıldı.

SÖZDE İL İMAMI DA GÖZALTINDA
Özel timlerinde de görev aldığı operasyonda, örgütü Ege Bölgesi'nde toparlamaya çalışan sözde il imamı S.K., Ege Bölgesi genel muhasebe sorumlusu M.T. ve Ege Bölgesi eğitim danışmanı İ.B.'nin de aralarında bulunduğu 44 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların üzerlerinden sahte kimlikler çıktı. Operasyonda ayrıca 64 bin dolar ve 150 bin TL de para ele geçirildi. Gözaltına alınan kişiler Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Şüphelilerin sorgulanmasına başlandığı öğrenildi.

HER TOPLANTI BAŞKA BİR LÜKS VİLLADA
Operasyon öncesinde polisin takibi, FETÖ'deki çöküşü önlemeye çalışan hücrenin faaliyetlerini de ortaya çıkardı. Buna göre, hücre sistemiyle hareket eden FETÖ üyelerinin, İzmir'in farklı bölgelerindeki lüks semtlerde değeri milyonlarca dolar olan evleri yine dolar üzerinden kiraladıkları ve lüks araçlar kullandıkları saptandı. Her evde de örgütün üst düzey kişilerinin sahte kimliklerle kaldıkları ortaya çıktı. Örgüt üyelerinin ayrıca haftalık olarak büyük gizlilik içinde yaptıkları toplantılarını da her seferinde başka bir lüks sitedeki villa ya da evde gerçekleştirdiği, zaman zaman da kırsal bölgelerdeki villaları tercih ettikleri belirlendi. Böylelikle örgüt üyelerinin hem dikkat çekmemeye çalıştıkları hem de kendilerince güvenlik önlemleri aldıkları anlaşıldı. Örgüt üyelerinin bunun yanı sıra örgütteki çöküşü önlemek için cezaevinde bulunanların eş ve ailelerine yardımda bulundukları, yardımlar için de para toplamayı sürdürdükleri ortaya çıktı.

YENİ HABERLEŞME SİSTEMİ ORTAYA ÇIKARILDI
Daha önce ByLock gibi şifreli haberleşme programlarını kullanan örgütün, bunu geliştirip yeni bir sistem kullandığı da operasyonda saptandı. Gözaltına alınan şüphelilerin, bu sistem üzerinden haberleştikleri belirlendi. İzmir polisinin, yeni sistemi deşifre etmek için araştırmalarını sürdürdüğü öğrenildi. Ayrıca şüphelilerin ellerindeki dijtal materyallere kırmalarına fırsat verilmeden el konulduğu, deşifresine çalışıldığı ifade edildi. (DHA)

 
İzmir’in iki büyük ilçesi susuz kaldı!
 
Kılıçdaroğlu ile Kocaoğlu'ndan Başkent'te ayaküstü zirve!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hırsızlık için Gürcistan'dan İzmir'e gelmişler!
İzmir, İstanbul ve Ankara'daki lüks semtlerde hırsızlık yaptıkları iddiasıyla ...
Kan donduran olay: Yatakta yakalanınca...
Sakarya’nın Karasu ilçesinde, Necmi Talha K. (10), iddiaya göre, yatakta ...
Foça'nın deniz çayırları gözlem altında
AKDENİZ Koruma Derneği, İzmir'in Foça ilçesi ve Muğla'nın Ula ilçesine ...
 
İzmir'de 'darbe davası': Eski Donanma Komutanı o geceyi anlattı!
FETÖ elebaşı Gülen'in bir numaralı şüpheli olduğu 279 sanıklı davanın ...
Baz istasyonu krizinde kritik açıklama!
Bornova İlçesi’nde, çocuk parkının yanına kurulması nedeniyle Bornova ...
İzmir'de otopark tartışması: Öğretmen müdürü bıçakladı!
Tire ilçesinde, otopark tartışması nedeniyle çıkan kavgada Öğretmenevi'nin ...
 
İzmirli kadınlar şiddete karşı yürüyecek!
İzmirli kadınlar, 25 Kasım Cumartesi günü “Kadına Yönelik Şiddete Karşı ...
Eski Maliye Bakanlığı çalışanlarına FETÖ gözaltısı
FETÖ soruşturması kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen eski Maliye ...
İzmir'deki motosiklet kazasında korkunç ölüm!
Bergama'da iki motosikletin çarpışmasının ardından sürücülerden biri otomobilin ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri