POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Türkiye EURO 2024'e veda etti
Türkiye EURO 2024'e veda etti
Berlin'de Türk taraftarlara gözaltı
Berlin'de Türk taraftarlara gözaltı
Seçil Erzan davasında yeni gelişme
Seçil Erzan davasında yeni gelişme
Pera bebeğin ölümünde 5 tutuklama
Pera bebeğin ölümünde 5 tutuklama
4 Temmuz 2024 Perşembe - 11:07

Mahalleliyle tartıştı: 18 binayı yolsuz bıraktı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde bir vatandaş, arazisinden geçen ve 60 dairenin bulunduğu 18 binaya giden yolu mahkeme kararıyla ulaşıma kapattırdı.

Mahalleliyle tartıştı: 18 binayı yolsuz bıraktı

Ereğli ilçesi Ören Mahallesi Kaynarca Caddesi'nde, Kurtuluş Küme Evleri’nde oturanlar, 2 yıl önce kendi imkanlarıyla evlerine doğru giden bir yol yaptırdı. Yapım sırasında mahalleliyle başka yerde yaşayan, yolun bir bölümü arazisinden geçen Ergün Sever arasında tartışma çıktı.

Tartışma sonrası Sever, mahkemeye başvurdu. 1,5 yıl süren hukuki süreç, mayıs ayında tamamlandı. 1 Temmuz günü ise Ereğli İcra Müdürlüğü görevlileri, polis ve zabıta ekipleri bölgeye gelerek tartışmalı yolu, iş makinası ile kapattı. Bu işlem sırasında gider borusu da zarar gördü.

Bölgedeki 18 bina, 60 daireye ulaşımın tek yolunun, kapatılan yol olduğunu söyleyen mahalleli, duruma tepki gösterdi. Başka ulaşım yolu bulunmayan sokakta oturan yaşlılar, ana yola çıkamazken, gençler topraktan atlayarak evlerine ulaşmaya çalışıyor.

"Yolun açılmasını istiyoruz"

Engelli akrabasının bakımıyla ilgilendiğini söyleyen sağlık çalışanı Serdar Turan, "Evimde şu an 90 yaşında engelli insan var. Buradan ambulansla falan hiçbir şekilde geçemiyoruz zaten. Burada engelli kişiler var. Bir de benim engelli ablam var. Burada bir yangın çıksa, hasta olsa bu yol kullanılamıyor. Yardımcı olacak kimse de yok. Bu kadar insan mağdur. Biz zamanında yapı kayıt belgesi de verdik, vergilerimizi de veriyoruz. Yolun açılmasını istiyoruz" dedi.

Engelli komşuları olduğunu ifade eden Aziz Yaman ise "Engelli ve hasta komşularımız için her zaman diyaliz arabası, ambulans geliyor. Şimdi bu şekilde buraya kim girebilecek. Acil bir durumda bu başarılmazsa arazi sahibi nasıl hesap verecek? Bu kadar halk buradan geçemezse bu nasıl bir şey olacak, herkesin yükü oluyor, poşeti oluyor, hastalar var, gereğinin yapılmasını istiyoruz" diye konuştu.

"Biz uçaktan mı düştük oraya, zamanında yaptırmasalardı"

Yürüyemediğini ve yol olmadığı için zorlandığını anlatan Hatice Aydın belediyeden çözüm beklediğini belirterek, "Ne olacak bilmiyorum halimiz böyle. Ben zaten dizlerimden yürüyemiyorum, hiç kıpırdayamıyorum. Bize, ne yapacaklarsa çare bulmaları lazım. Bunca mal, dünya kadar ev yapıldı. Biz uçaktan mı düştük oraya, zamanında yaptırmasalardı. İki insanın derdine biz rezil oluyoruz burada” ifadelerini kullandı.

Mahalleliden birçoğu, acil durumlarda itfaiye veya ambulansın sokaklarına gelemeyeceğini söyleyerek yolun kapatılmasına tepki gösterdi.

"O binaları hangi yoldan yaptılarsa o yoldan devam etsinler"

Arsa sahibi Ergün Sever ise "1,5 sene önce hukuki süreç başladı. Mahkemeyi 1,5 ay önce kazandık ve sonlandı. İcra Müdürlüğü’nden kapattırma kararı ile kapatıldı. Mahkeme kararı ile resmi olarak kapatılmıştır. O binalar oraya yapılırken benim arsamın üzerinden geçmediler. O yolu açmaya çalıştıklarında 1,5 sene oldu. O binaları hangi yoldan yaptılarsa o yoldan devam etsinler, benim arsama herhangi bir tacizde bulunmasınlar" dedi.

"Hem arsama girdiler hem hakaret ettiler"

Yol yapılırken mahalleden bazı kişilerin üstüne yürüyüp hakaret ettiğini söyleyen Sever, "Onları dava etmedim ama karakola da gittik orada hukuki işlemler başlatıldı. Orada hem arsama izinsiz bir şekilde girip yol yapmaya kalktığında hem hakarete uğruyorum hem üzerime yürüdüler. Bana gelseler, insan gibi deseler ki 'arkadaş bizim derdimiz var' gelip bana hallerini insan gibi anlatsalar sıkıntı yok ama orda kasten yapılıyor. Bu dünyada da adalet var, yani ben adalete güvendim, adalete sığındım, gittim, hukuki yoldan işlemlerimi başlattım ve de sonuçlar bunları getirdi" diye konuştu.

Mahallelinin ziyaret ederek sorunlarını anlattığı Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı, konu ile ilgileneceğini ve çözüm bulacaklarını dile getirdi. (DHA)

 

 
İzmir'in tarihi mirası can çekişiyor
 
Önal muhtarlarla buluştu: Artık sahada olacağız
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'in tarihi mirası can çekişiyor
İzmir'in tarihinde iz bırakan hamam, çeşme ve sebil gibi eski su yapıları ...
İzmir'de yasa dışı bahis operasyonu!
İzmir dahil 29 ilde düzenlenen "Sibergöz-49” operasyonlarında; hesaplarında ...
İZBAN, 1 milyar yolcu taşıdı
İzmir’de ilk yolcusunu 30 Ağustos 2010’da taşıyan İZBAN, 14 yılda 1 milyar ...
 
İzmir’in 2 ilçesinde ağır ceza mahkemesi açıldı
Resmi Gazete’de İzmir’in Çeşme ve Torbalı ilçelerinde ağır ceza mahkemelerinin ...
İzmir merkezli 5 ilde DAEŞ operasyonu; 18 tutuklama
İzmir'de Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde DAEŞ silahlı terör örgütüne ...
Baba dehşeti... Oğlunu pompalı tüfekle öldürdü!
Yalova'da Ramazan Ölger (37), iddiaya göre evlatlıktan reddettiği için ...
 
MSB duyurdu: Irak'ın kuzeyine hava harekatı
Irak'ın kuzeyinde bulunan Metina, Gara, Hakurk, Kandil ve Asos bölgelerine ...
İzmir'de 80 düzensiz göçmen yakalandı
İzmir'in Çeşme, Karaburun ve Seferihisar ilçeleri açıklarında 33'ü çocuk ...
Dilan Polat için istenen ceza belli oldu!
Savcılık çeşitli suçlardan Dilan Polat için 27 yıl hapis cezası istedi.
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Cemil Tugay’la A’dan Z’ye siyaset… Çarpıcı mesajlar!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri